Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

JoannA 17:05, 29 paź 2013

irena_milek napisał(a)
A ja wciąż sie jeszcze wzbraniam przed wiązaniem trawek

Irenko, trawy (miskanty i rozplenice) na początku października "załatwił" mróz (-7). Łamały się i wyglądały nieestetycznie, wiatr je rozwiewał po ogrodzie. Teraz przynajmniej wyglądają przyzwoicie
pozdrawiam serdecznie
Milka 17:15, 29 paź 2013

No tak, mnie to nie dotknęło, wygladaja super, więc jeszcze się wstrzymam
Donia72 19:14, 29 paź 2013

To już trzeba okrywać trawy ozdobne? Zrobiłam sobie malutką rabatę z trawami i kamykami i jakimś tam garnkiem
JoannA 19:18, 29 paź 2013

Donia72 napisał(a)
To już trzeba okrywać trawy ozdobne? Zrobiłam sobie malutką rabatę z trawami i kamykami i jakimś tam garnkiem

Doniu, ja je tyllko związałam, nie okrywałam. Z kopczykowaniem wstrzymam się do pierwszych mrozów, podobnie jak z różami.
Nie wiem jakie masz trawy Doniu, ja związałam tylko miskanty, rozplenice i cześć stipy
pozdrawiam serdecznie
Debra 19:27, 29 paź 2013

Joasiu, ja podobnie jak Irenka pozwalam moim trawkom zdobic nadal.
Ciepło jest i długo jeszcze będzie. Nie wiem też, czy kopczykowanie traw to jest dobra metoda. Raczej chyba stroisz byłby wskazany, ale tez nie na wszystkie. Np. zobacz Danusia odpowiedziała bym tego zielonego Carexa zostawiła tak jak jest. Co wymarźnie to się na wiosnę utnie.
JoannA 19:36, 29 paź 2013

Debra napisał(a)
Joasiu, ja podobnie jak Irenka pozwalam moim trawkom zdobic nadal.
Ciepło jest i długo jeszcze będzie. Nie wiem też, czy kopczykowanie traw to jest dobra metoda. Raczej chyba stroisz byłby wskazany, ale tez nie na wszystkie. Np. zobacz Danusia odpowiedziała bym tego zielonego Carexa zostawiła tak jak jest. Co wymarźnie to się na wiosnę utnie.

Krysiu, takie związane też zdobią
Kopczyki będę robiła z kory tylko stipom. Miskanty już zimowały w moim ogrodzie i dały radę więc o nie się nie martwię, zastanawiam się nad rozplenicą :Moudry' bo to jej pierwszy rok u mnie, może okryję jedną stroiszem jak radzisz, drugą korą i zobaczę która metoda lepsza. Troche poeksperymentuję Krysiu
bogumila 16:25, 03 lis 2013

Zostawiam pozdrowienia.
Margarete 20:09, 03 lis 2013

JoannA napisał(a)
cyklameny na Placu Weneckim

Cyklameny uwielbiam, właśnie jeden biały stoi tu przede mną obok kompa.
Boski ten twój Rzym, to znaczy Rzym w twoich wspomnieniach.......... byłam w wielu stolicach Europy ale Rzymu nie widziałam, dzieki za namiastke .........choiaż twoje fotki pooglądam...........slicznie tam

Zostawiam pozdrowienia
JoannA 20:15, 03 lis 2013

Margarete napisał(a)

Boski ten twój Rzym, to znaczy Rzym w twoich wspomnieniach.......... byłam w wielu stolicach Europy ale Rzymu nie widziałam, dzieki za namiastke .........choć twoje fotki pooglądam...........slicznie tam

Dziękuję Małgosiu, te widoki mam ciągle przed oczami jak żywe. Najbardziej jednak mi żal tego ciepełka i słonecznych dni. Jak ja zazdroszczę Włochom takiego klimatu.
Pozdrawiam serdecznie
Debra 20:39, 03 lis 2013

JoannA napisał(a)

Krysiu, takie związane też zdobią
Kopczyki będę robiła z kory tylko stipom. Miskanty już zimowały w moim ogrodzie i dały radę więc o nie się nie martwię, zastanawiam się nad rozplenicą :Moudry' bo to jej pierwszy rok u mnie, może okryję jedną stroiszem jak radzisz, drugą korą i zobaczę która metoda lepsza. Troche poeksperymentuję Krysiu

Masz rację, mnie tylko żal, że juz nie będą falować na wietrze...
Ja też mam trawy po raz piewrszy zimą, też będę eksperymentować