Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu....

ana_art 19:49, 03 lis 2013

Marzena2007 napisał(a)
Tylko kulki bukszpanowe cieszą

co to za trawy przy żurawkach?
Madzenka 19:49, 03 lis 2013

noemi napisał(a)
Z trawnikiem dziwna sprawa ... hmmm ale nie wiem co to może być na wisienkach masz jeszcze liście ... moja już jest całkiem goła

Nie sypałam w tym roku nawozu jesiennego.... albo coś ją podgryza albo to zielone to chwasty.... next weekend zrobię ocenę organoleptyczną.
malgorzata_s... 19:49, 03 lis 2013

Ale nastrój smętny. Toż ogród pienkny i kolorowy jeszcze że hej. U mnie listka nie uświadczysz nawet na berberysie Uśmiechnij się
Madzenka 19:50, 03 lis 2013

ana_art napisał(a)

co to za trawy przy żurawkach?

to moje ulubione carex morrowi, zimozieolne roślinki, wg wszelkich znaków na niebie i ziemi to nie trawki
Madzenka 19:50, 03 lis 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ale nastrój smętny. Toż ogród pienkny i kolorowy jeszcze że hej. U mnie listka nie uświadczysz nawet na berberysie Uśmiechnij się

Mi nie jest smutno wyspałam się ALe w takie dni nawet z psem nie chce mi sie z domu wyjść
noemi 19:53, 03 lis 2013

Marzena2007 napisał(a)

Nie sypałam w tym roku nawozu jesiennego.... albo coś ją podgryza albo to zielone to chwasty.... next weekend zrobię ocenę organoleptyczną.

podgryza chyba nie ... bo wtedy plackami są zmiany ... widziałam u Mai ... u Ciebie ta linia za równo przebiega .... musisz dziabnąć nożem i zajrzeć ....

Agnieszka_B 19:57, 03 lis 2013

noemi napisał(a)

podgryza chyba nie ... bo wtedy plackami są zmiany ... widziałam u Mai ... u Ciebie ta linia za równo przebiega .... musisz dziabnąć nożem i zajrzeć ....

Ja też mysle , że to nie podgryzanie. Ja miałam trawnik podgryzany i wyraźnie było widać róznego rodzaju "szlaczki" na trawniku
ana_art 19:59, 03 lis 2013

Marzena2007 napisał(a)

to moje ulubione carex morrowi, zimozieolne roślinki, wg wszelkich znaków na niebie i ziemi to nie trawki
a masz ich zbliżenie? coś mi się wydaje że mam, ale jeszcze tycie
Bogdzia 19:59, 03 lis 2013

Marzena2007 napisał(a)
Od machania ręka mnie też boli
Jakiś leniwy dzień dzisiaj był, pospałam w czasie niedoboru energii... teraz znów leje....
Mam nadzieję, ze przyszły tydzień nastroi mnie do pracy w ogrodzie. Zwłąszcza że trawnik urzadził nam niespodziankę. Czy ktoś wie dlaczego mam zielony i brązowy trawnik? wyrażna granica przebiega równo jak od linijki????
Po prawej zielony, po lewej brązowy...

A nie był siany w różnym czasie bo mi na taki wygląda , jeden starszy , drugi młodszy.
Konstancja30 20:04, 03 lis 2013

ja od świtu mam nienormalne odczucia ... nie wspomnę o czym śniłam bo tego nawet nie tłumaczy czytana wieczorem lektura ... dziwne wszak to było ... potem zapatrzona w deszcz stwierdziłam do lepiącego kolejny stateczek żona ... "ale pięknie" ... nie zdziwił się ... on jak lepi niczego nie zauważa (w sumie to mógłby garnki lepić ... dwa ostatnio spaliłam ) ...

teraz ten trawnik ... no nie obstawiam podgryzania bo we wszystko uwierzę ale nie w wierne idei geometrii krewetki ... no to już by był skandaliczny skandal ...

kulki owszem ... ale szalejące różyczki to nic ... Madżenko ogród w zachmurzeniu ale gdyby nie podwiązane trawki mogłabym pomysleć jeszcze w nim o lecie