Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Słoneczny ogród słonecznej safikey 19:01, 13 wrz 2013

Do góry
Dziś zrobilam nowe zakupy na rabate III, jutro ruszam z praca- już nie mogę się doczekac

Na razie na tej rabacie zdjelam stara wloknine, dosadzilam roslin i czesciowo zalozylam obrzeza:

Czesc roslin zostaje a czesc zostanie wiosna przesadzonych w bardziej cien- tataraki i jasne zurawki, teraz sa na pelnym sloncu i marnieja- ale to wiosna.
Teraz dokoncze obrzeza, posadze nowe rosliny i obsypie wszystko kora na tyle czasu i kasy wystarczy. Reszte planuje wiosna.
Ach i do wrzosowiska dosadze pare fioletowych wrzosow, też dzos kupilam

Na dzielce robi soraz piekniej, aż zal że już niedlugo zima,

Pozdrawiam weekendowo
W kamiennym kręgu od początku 18:57, 13 wrz 2013

Do góry
Agnieszko buziaki
Dla ciebie ostatnia pajęczynka
W kamiennym kręgu od początku 18:49, 13 wrz 2013

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Cudne pajęczynki...

...kamienny zakątek z dzbanem...fajny pomysł.Pozdrawiam.

Prawda Bogusiu, natura najpiękniejsza aranżacje robi

Ogrody Madery 18:32, 13 wrz 2013
Do góry
Ogród storczykowy w Funchal
To prywatny ogród, z wieloma gatunkami storczyków z całego świata.

Ogrody Madery 18:31, 13 wrz 2013
Do góry

Ogrody Madery 18:31, 13 wrz 2013
Do góry
Ogród Monte Palace Jardim Tropical Monte Palace położony na wysokości 500 m n.p.m. Rosną w nim rośliny europejskie i północnoamerykańskie, drzewa laurowe (wawrzynowe), maderskie jałowce, dęby europejskie i północnoamerykańskie, paprocie drzewiaste, azalie, mające ponad 2000 lat drzewa oliwne, znajdują się sekcje z florą endemiczną, jest też wydzielona część japońska, ze stawami i karpiami koi.

Ogrody Madery 18:30, 13 wrz 2013
Do góry

Madeira oznacza las, tak odkrywcy nazwali niewielką atlantycką wyspę, porośniętą laurowymi drzewami. Wyspa „wiecznej wiosny” zachęca do oglądania bogatej podzwrotnikowej fauny i zadbanych ogrodów pełnych pięknych, tropikalnych roślin.
Nie ja ją zwiedziłam, ale dzielę się przekazanymi wrażeniami zadowolonej podróżniczki
Tu tylko ułamek bogatej roślinności, bo cała wyspa jest jednym, wielkim lasem i ogrodem.

Ogród Botaniczny w Funchal Jardim Botanico
Pomiędzy górami i oceanem, na wysokości 300 metrów nad poziomem morza znajduje się ogród, z którego można podziwiać panoramę stolicy Madery - Funchal, w którym można odkryć fascynujący świat subtropikalnej roślinności. Ogród z trzema tysiącami gatunków roślin z całego świata, 200 pochodzi z Makaronezji, niektóre są endemiczne dla Madery.

Piaskownia na zakręcie 18:27, 13 wrz 2013

Do góry
ewsyg napisał(a)
A tak dzisiaj wygląda pomarańczowa róża, którą przesadzałam na stronie 56. Niektórzy wątpili, czy się przyjmie. Zobaczcie sami. Ma się całkiem dobrze, nawet jeden z patyczków też chyba się ukorzenił.

Też w tym roku eksperymentowałam z różami.Po przekwitnięciu cięłam,z łodyżki usuwałam listki i sadziłam.Listki już się pokazały...wiosną zobaczę co z tego wyszło.Pozdrawiam.Odpowiadam u siebie...to agastache.
Makowo na Kociewiu 18:23, 13 wrz 2013

Do góry
Podoba mi się zestaw żółto- biały i bardzo lubię te tulipany..

W cieniu - zacieniona 18:21, 13 wrz 2013

Do góry
ewsyg napisał(a)
Bogusiu, pospacerowałam troszkę po Twojej działce. Masz bardzo fajny zielono-kolorowy busz. Lubię takie gęste nasadzenia. Tyle u ciebie różnorakich roślin i kolorów. A ta ilość grzybów powalająca.

Bogusiu, co to za roślinka ? Podoba mi się

Pozdrawiam Ewa
Ewo, to bylina -Agastache- uwielbiają ją trzmiele ,pszczoły,motyle.
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 18:18, 13 wrz 2013

Do góry
13 i piątek to zawsze mój udany dzień

Przegląd w SKP udany, stempel wbity, jakiś czas spokoju. Od razu dopadł mnie fordowy dealer, bo ja stała klientka tego samego salonu od wieków, i chciał mi sprzedać najnowszy model. Skóra na kierownicy podobała mi się najbardziej

Leje równo, korki w stolicy, ale ja jakoś bez emocji - pojechałam do ogródeczka - deszczowy, nieco smutny, ale wiem,że za parę dni wraca złota jesień. Jeszcze wiele ogrodowej radości przed nami.

Narzędzia wiszą:

Tak jak pisałam - w towarzystwie Bentleya. Obok stara angielska krajalnica do warzyw.
Od razu weselej w szałasie. Tyle koloru .....

W cieniu - zacieniona 18:14, 13 wrz 2013

Do góry
Bogusiu, pospacerowałam troszkę po Twojej działce. Masz bardzo fajny zielono-kolorowy busz. Lubię takie gęste nasadzenia. Tyle u ciebie różnorakich roślin i kolorów. A ta ilość grzybów powalająca.

Bogusiu, co to za roślinka ? Podoba mi się

Pozdrawiam Ewa
Grembosiowo 18:08, 13 wrz 2013

Do góry
grembosia napisał(a)
Chyba dam jeszcze szansę temu powojnikowi, niech pokaże na co go stać w przyszłym sezonie, szału nie ma, ale...

Tak jak pisałam wcześniej - Paul Farges potrzebuje czasu. U mnie już jest całkiem okazały zielony busz, myślę, że w przyszłym roku zaskoczy Cię totalnie
W kamiennym kręgu od początku 17:59, 13 wrz 2013

Do góry
Cudne pajęczynki...

...kamienny zakątek z dzbanem...fajny pomysł.Pozdrawiam.
Puste pole z wysepką kwiatową 17:49, 13 wrz 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Elu, a gdzie Ty?
Pozdrowienia ślę
...jestem, jestem... Nawet, jak mnie tu „pisemnie” nie ma. Nadrobię to dziś troszkę, na przekór dacie (13-ty, piątek, burza, leje)

Małgorzatko – mimo obręczy i pozornie zacisznego kąta, moja anabelka nie wytrzymała wichury, dużo trudu mnie kosztowało doprowadzić ją do pionu. A’propos płotków przeciwamisiowych – już ich nie ma, ale powinnam wokół domu postawić zasieki przeciwdzikowe. Miałam nawet spotkanie oko w oko z odyńcem, na szczęście przez siatkę. Całe watahy tu u nas łaziły...

Hanusiu – moje ziemniaki górą zjedzone przez ślimaki i stonkę, ale jaki będzie urodzaj w korzeniach – zamelduję po wykopkach

Krysiunia – mój ogród to wciąż te same widoczki... Nie umiem go pokazywać tak jak Danusia swój

Kachat – Kasia pewnie? Witaj! No niestety, anabelka z bukietowych najbardziej wiotka. Ale z białych Limelight, Grandiflora i Silver Dolar – mają łodygi bardzo sztywne. Nawet wichura ich nie położyła

Joluś – pozdrawiam!

Bogda – poniżej rabatki dla Ciebie

Jasiu – to zdjęcie bardzo koresponduje z Twoim avatarkiem. Ty wszystkie warzywka uprawiasz bardzo ozdobnie

Basiu - ostatnio wessała mnie nasza kuchnia Ogrodowiskowa... Świetne przepisy, więc szafa pełna przetworów, a już nie wspomnę o cieście drożdżowym Jotki! Najgorsze jest to, że ja jestem strasznym żercą drożdżowego, więc grozi mi poważna opuchlizna

Mój wczesnowrześniowy ogród

Dziś horti już są wybarwione

I jeszcze coś z ostatniej chwili...

Proszę nie zadrościć. Noga zdrowa, ale czapka... pełna innych nóżek...
Moja bajka 17:49, 13 wrz 2013

Do góry
W kamiennym kręgu od początku 17:35, 13 wrz 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
Tak dawno wypatrywałem tego dzbana, a on dopiero teraz zagościł Rzeczywiście bardzo tam pasuje Tak w ogóle to piękna ta rabata, a zdjęcia kropelkowe powalają

Sebek, jeszcze raz dzięki...dzban przywiozła mi szwagierka w powrotnej drodze z Zakopanego...dlatego to tak długo trwało....ale warto było czekać
Dzięki za kropelkowe komplementa

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:21, 13 wrz 2013

Do góry

te też aż do czerwca i takich szukam, już część wybrałam, teraz wyszukuję czosnki, ale ciemnofioletowe i wielkie

Co to za odmiana Irenko ta ale czad!!!
Makowo na Kociewiu 17:04, 13 wrz 2013

Do góry
Aniu, Irenko dzięki za odwiedziny
U nas ponuro i nieprzyjemnie i popaduje co chwila Mam zamiar jak się poprawi przesadzić 2 limki i 1 anabelkę na nowe miejsca, bo nie pasują mi tam gdzie są w tej chwili.
i jeszcze kilka pomysłów mam w głowie, realizację ich zapiszę w obrazkach.

Jutro też połażę po sklepach ogrodniczych i popatrzę jakie cebule mają, bo mam trochę miejsca w ogrodzie gdzie jeszcze się zmieszczą.
wiosną tego roku miałam rabatę zółto białą

i różowo - białą

Cebul nie wykopywałam, w poprzednich latach zawsze to robiłam...i dlatego jestem ciekawa jak te rabaty będą się prezentować wiosną 2014.
ogrodoweimpresjejolki 17:00, 13 wrz 2013

Do góry
Przychodzę z rewizytąi zostawiam dla Ciebie dużo dobrej energii, bo wiem, że Ci jej potrzeba
Słoneczne pozdrowienia zostawiam

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies