Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 16:31, 06 sie 2013

Do góry
Marzenko, te jasne buksiki się zregenerowały same ciachnęłam z nich kostki, jakoś ten kształt im lepiej pasuje
zostawiam foto, wieczorem usunę
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:22, 06 sie 2013

Do góry
ana_art napisał(a)

przeczytałam to i się pogubiłam.... buksiki w kwadrat super, hortki za bukszpanami mniodzio
poczytalam w linku asc o pająku i aż dreszcz mnie przeszedł... u mnie w tym roku masa różnych pajęczyn ale takiega gada na szczęście jeszcze nie widziałam.

i oby Aniu nie było!
też mi te kwadraty lepiej pasują

ten wielki z główką cięłąm w kulę, nie wychodzi mi, więc naprostuję w kwadrat, czyli okrągłe rabaty, a kwadraty w roślinach
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:20, 06 sie 2013

Do góry
Aniu, on chyba się nie nadaje w kulki, bo traci na urodzie, więc i łatwiej i lepiej mnie będzie; ciachnęłam wszystkie
tu dokonuję zmian, mianowicie, wylatują szałwie, hortensje i róże, a dojdą wzdłuz całego muru miskanty ML i hakone do końca, już zamówiłam u Finki
widać 2 nutkajskie cyprysy, i goły placyk z chwastami, wokół była szałwia omszona, zamiast niej też będą trawy i poszerzy się przejście
wiosną kwitną tu czosnki, no i rosną tu buki trikolor, które zostają, byleby szybciej rosły,

a tu dalej ta rabata, ale jakby inna, tu piesa niszczyła wszystko, więc wywaliłam lilie i wszystko inne, nie do końca i wsadziłam trawy i rozchodniki, dałąm zdjęcie, i z przodu buksiki i klonik i tylko to...część lili będzie do wykopania wiosną, bo nie wiem, gdzie one teraz jak na płask ziemia tylko
rozchodniki borodwe i jasne i do tego trawki niskie, Finka coś wybierze
kamnienie, to ochrona przed psami, potem zmielone świerki tu sypnę, po tym moje rh ruszyły jak burza

Kondziowy Ogród :) 15:44, 06 sie 2013

Do góry
U Ciebie jak widzę stara śpiewka!
Chłopaku! Deszcz popada,kwiatki odżyją! U mnie po tygodniu nieobecności zakończyłam opiekę nad pomidorami zbiorem tego co dojrzało, reszta albo odżyje, albo za tydzień wywalam na śmietnik.
Koniec i kropka! A Ty rób jak chcesz i potrafisz, umiesz liczyć, licz na siebie! Albo zostaw to w ugorze.
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:39, 06 sie 2013

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Ania wstyd się przyznać zapominam dziewczyny a pamiętam hortensje -totalna katastrofa budowlana,
to ja może wrócę nad jezioro przypomnieć sobie to i owo

znawcy się głowią a ta dalej jest NN

Piękna jest.. daj je imię niesłusznie zapomnianej dziewczyny i będzie imienna
Nie mam głowy do nazw wiec i tak wszytko nazywam po swojemu
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:39, 06 sie 2013

Do góry
asc napisał(a)
Jakoś weszły...

Ania, masz wielkie szanse na medal. Pobiłaś mojego z tamtego roku. W tym nie mam takich gigantów. Teraz tylko Grabie Ci zagrażają, bo jeszcze nie wiemy co się czai w ich Pomidożarni Brawo!
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:37, 06 sie 2013

Do góry
Ania wstyd się przyznać zapominam dziewczyny a pamiętam hortensje -totalna katastrofa budowlana,
to ja może wrócę nad jezioro przypomnieć sobie to i owo

znawcy się głowią a ta dalej jest NN
Ogrodnik Mimo Woli cd 15:32, 06 sie 2013

Do góry
VANILLE FRAISE

Dla niej w zeszłym roku we wrześniu poszerzałam rabatę Rabacie na dobre wyszło

I misiek pomagał też
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 15:25, 06 sie 2013

Do góry
Dżdżownica
--------------------

Wyjrzała dżdżownica ze swojej norki,
co to ją miała pod liliowcem Corky.
Skwar ją wygonił z ziemnego zaduchu,
chciała wywietrzyć tę wilgoć w uchu.

A tu na górze jeszcze bardziej grzeje!
Kiedy, ach kiedy ten deszcz poleje?
Wróciła na dół. Jamkę poszerzyła,
dobrze by było, by w niej woda była!

Urządziłabym sobie SPA pod korzeniem,
natarłabym plecy rzewienia korzeniem,
albo miętowym lub lawendowym?
No i z mydlnicy szampon na głowę!

Aż nagle, co to? Woda z każdej dziury!
Czyżby padało? Wystawię pół twarzy!
Ach, to ogrodnik zrasza swe kultury!
Ugotuje je niechybnie i liście poparzy.

Ale do mej wanienki też co nieco wpadnie!
Wykąpię się dzisiaj ,umyję dokładnie!
A potem wieczorem, taka wypachniona,
Na nocny spacer wyjdę na natury łono.

Tak się rozmarzyła pod cienistym liściem,
że zapomniała przed ptakami skryć się.
I się zakończyło jej wielkie marzenie -
wypatrzyły ją sroki pod Corky korzeniem!

.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:22, 06 sie 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Dawno nie było rojniczków

U mnie marzy mi się ławka z kamieni a w szczelinach rojniki

hmmmmmmm ............. ktoś, kiedyś powiedział, że trudności są po to żeby je pokonywać a marzenia, żeby je realizować
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:20, 06 sie 2013

Do góry
Luki napisał(a)
Dalej susza, mam dośc podlewania, ale trzeba ratować rośliny. Lilie zniknęły w momencie, pozostało kilka niedobitków, które mają więcej cienia. O żurawkach w słońcu nie wspominam, ale mimo wszystko jest kilka terminatorów, które mimo palącego słońca wyglądają pięknie.

O zdjęciach zawsze zapominam przy kilku godzinnym podlewaniu, ale coś tam zostało uwiecznione

Cudne te liliowce
Mój ogród to moje szczęście. 15:15, 06 sie 2013

Do góry
Witaj, zauważyłam u Ciebie bez koralowy. Ja posadziłam go w tym roku, to jeszcze malutka sadzonka. Czy możesz pokazać więcej zdjęć tego bzu ? Pozdrawiam Ewa

Żywopłotki cisowe. 15:04, 06 sie 2013

Do góry
Haniu co do róż to kiepski znawca ze mnie chociaż mam ich dosyć dużo i kwitną pięknie. Do tej pory nie zwracałam az tak uwagi na nazwy ale jedną co kupiłam w tym roku i poczytałam duzo na naszym forum to Rosarium i jest dosyc wysoka i jak dla mnie ma piękne kwiaty i kolor. Myśle, że bedzie pasowac do hortensji. Zalezy czy to mają byc roze co kwitna razem z hortensjami czy przed? A to kwiat Rosarium i ma zdrowe pędy. Z hortensjami bukietowymi bardzo ładnie komponuje się trawa ozdobna.
Ogród u stóp klasztoru 15:01, 06 sie 2013

Do góry
alinak napisał(a)
Marzenka umawiaj wizytę z Irenka i wpadajcie . jest lato . kanikuła na drugi tydzień jestem w domu

tak zrobimy
ty i tak mało pokazujesz swój ogród, całe szczęście inni pokazali, jest pokazowy

i krwawnik...biały nie sfociłam

Ogród z łezką 14:54, 06 sie 2013

Do góry
zakochałam się w tych majtkowych cudne, jak i twój avatarek
a mam jeszcze takie dalie

Ogród w skali mikro :) 14:43, 06 sie 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Aaa ... I miłego dnia Wszystkim Zaglądającym . Kwiatki od Beatki ...

jakie piękne! i spotkanie udane jak słyszę
Ogród Bogusława 14:39, 06 sie 2013

Do góry
Nati napisał(a)
jeśli mogę prosić dalej o o radę, w zeszłym roku pisałam jak sosna była mniejsza uszczykiwałam mocniej odrosty bo się zapomniałam ale chyba chcę małego bonsai a nie dużą sosnę bo nie mam miejsca chociaż byłaby bardziej spektakularna co pan myśli co z nią robić górę chcę za rok wykrzywić w drugą stonę zrobić taki zawijas i na dole peruczki tak jak widać dobrze to robię jakieś sugestie od pana?

Witaj jeśli chcesz zachować taka wysokość, to musisz pilnować odrostów , jeśli wyrośnie to go ciach, pamiętaj o nie wyrywaniu igieł, bo jeśli jakiś odrost za mocno sobie wyskoczy to po krótkim obcięciu jest szansa że z igiełek wyrośnie nowy pęd i będzie piękne małe drzewko,
możesz go troszkę powyginać będzie ładniejszy.
przy takich małych drzewkach przycinaj dość krótko odrosty.
pozdrawki
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:19, 06 sie 2013

Do góry
Kasiu- kitku, no i to najgorsze, chyba woalke na twarz i do roboty jak dam radę, u nas żar z nieba, dosłownie!

Alinko, między kostrzewami juz jest lawenda, ale mała, a 3 uschły na słońcu
ja dlatego to powiększam, bo z lawendy ma byc murek, jak np. z bukszpanu, więc to będzie obrzeże i chyba nie zasłoni mi
z tym czyśćcem fajnie, ale mączniak mnie przeraził...hym, może zmienię znowu układ
Alinko, twoją wizytówkę oglądałam ostatnio, tez dużo się zmieniło

Aniu, to kawałek, dużo jeszcze tego! mnie na pewno pająk walnął, albo i nie...no mam 2 ukąszenia, znaczy 2 dziurki i z dwóch coś wycisnęłam twardego...właśnie wpadli do pracy znajomi i w szoku byli, jak łapkę zobaczyli, aż boją się do nas na ogród przyjść, trza było mi nie pokazywać!
cofnęłam się do artykułu, jednak to on, ma dom w tym miejscu, dziś wnuki u nas, więc liczę że M. popsikał jak należy!...bo jak ruszą do kwiatków, to mnie potem córa zamorduje!

Ula, no mnie on też się podoba, o dziwo zero tam ślimaków, ale bukszpany to mi wcinają!
no nic, będę przesadzać jakby co, na razie fajnie

Kasiu, no jakoś tak dajemy powoli, wiesz, ciut pracy potem odpoczynek w cieniu drzew, albo na rabacie gdzie cień i tak latamy ze słońca w cień, ale też nie chce się, normalnie to dużo więcej by się zrobiło

ja wczoraj, mimo bolącej ręki zerwałam darń, aby miec miejsce na przesadzane lilie i irysy, ale potem to odczułam..cieplutko pozdrawiam, jej czy ja się wyrobię do was zajrzeć!!
i podcięłąm w kostkę buksiki, te jasne tylko w kostkę tnę, aby zrobić murek, odżyły www końcu

Anitka, masz rację, ale teraz leki, więc tylko wapno w rękę jest lepiej, twarda jestem sztuka, tylko coś mnie robale zbyt ukochały
a te M. bukszpany ratowałam od ślimaków, takie już fajne są!

Ogrodnik Mimo Woli cd 14:15, 06 sie 2013

Do góry
Moje pomidory i ogórki były zostawione same sobie..... M założył automatyczne podlewanie, które sie rozłączyło i nikt nie wie ile czasu było zepsute, w gąszczu nic nie było widać. Nie nawoziłam i nie pryskałam niczym zupełnie...
Ogórki padły od przędziorka i czekam kiedy padną pomidory.... dziś zerwałam ogórki.. i wyciepie to co sie zostało... jedyna metoda na głoda..... może pomidorków trochę uratuję.. i papryki jalapeno.. ostra jak zaraza
Ogórki zaprżediorkowane

Pomidory jak czegoś nie zrobię to takie też bedą..a tu giganty, każdy prawie kg

Ogród w skali mikro :) 14:11, 06 sie 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
Aaa ... I miłego dnia Wszystkim Zaglądającym . Kwiatki od Beatki ...

Ale fajne motylki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies