Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony II 22:39, 09 wrz 2016

Do góry
Anda napisał(a)
Fajna niespodziankę mąż Ci zrobił Ogród czarujący

Zbyszek przywiózł dzisiaj cebulki, wyłożyłam wszystkie na stół i poszłam, po te, co wcześniej kupiłam. Jakie było moje zdziwienie, jak się okazało, ze mamy niemal ten sam zestaw cebul
Zatem nie liczba gatunków mi się powiększyła, tylko liczba paczek w tych samych odmianach
Ogródek Iwony II 22:36, 09 wrz 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
o marchewce doczytałam ciekawe co piszesz ...z serii nie do wiary

Justynko, u ciebie pisałam, ze jadam niemal wszystko, a tak sobie uświadomiłam, że nie mam co dziwić się dzieciom, że wybrzydzają, kiedy ja nie jadam kożuchów, szpinaku, nie piję herbat ziołowych (tylko z dzikiej róży), herbaty bez cukru, soku z marchwi (gotowaną uwielbiam) i pewnie wiele innych mam grzechów, których teraz nie pamiętam
Ogródek Iwony II 22:31, 09 wrz 2016

Do góry
szemusia napisał(a)

Iwonko, niesamowicie zmienił się Twój ogród - zrobił się taki uporządkowany, elegancki. I widać, ze dobrze się w nim czujesz - a to chyba najważniejsze

Beatko, tak, zmienił się i pomijając kilka roślin, które czekają na zmianę miejscówki,
pomijając fakt, ze po rabatach kulki styropianowe fruwają, bo właśnie pan nam kladzie ocieplenie na budynku gospodarczym,
pomijając fakt, że na miejscu trawnika (przyszłego) leżą deski, laty, kontrłaty, blacha, a reszta leży w garażu w oczekiwaniu na cieśli ... widzę światełko w tunelu
I oczami wyobraźni widzę, jak będzie
Ogródek Iwony II 22:26, 09 wrz 2016

Do góry
Aniaaa napisał(a)
Na all..ich już nie ma,kupowałam jakiś czas temu.Sprawdzałam też na ceneo gdzie mogą być dostępne i nie ma http://www.ceneo.pl/29797009

edit: jak znajdę je gdzieś w necie to dam znać.

Też będę szukać. Może coś się pojawi
Ogródek Iwony II 22:25, 09 wrz 2016

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Iwonko pięknie masz Pozdrawiam Przydaśki cudne nie widziałam jeszcze takich

Ja też wcześniej nawet nie wiedziałam, ze takie są. Fajne. Moze pojawią sie na All...
Ogródek Iwony II 22:20, 09 wrz 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Iwonka zawsze u Ciebie nacieszę oczy super fotkami.
Czerwona róża podoba mi się najbardziej. Ten ostry kolor bardzo mi pasuje. Czy ona jest podobna do róży Erotica?

Zawilce wszędzie podziwiam i może uda mi się kilka posadzić w miejsca gdzie wypadły po zimie rośliny.

Pergola - jestem zachwycona. Taki styl mi odpowiada

Mirelko, nie mam pojęcia, co to za róża Ma bardziej zbite kwiaty. Bardzo dużo płatków

Zawilce rok temu mi zmarzły. Teraz okryję je kompostem Tak doczytałam, by wysoko przyciąć i obsypać kompostem

Dziś Zbyszek przywiózł listewki na pergolę. Pewnie jutro dokręcimy brakujące
Ogródek Iwony II 21:51, 09 wrz 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

To jeszcze przyjdę sprawdzić, co z czym połączysz, bo ja jeszcze do końca nie zdecydowałam
Nie pokazałm jeszcze tych, co już są w domu, ale jak zjadą wszystkie, to cyknę razem

No i zeszłoroczne jeszcze I M kazał mi kupić 20 cebul żonkili, boje uwielbia. Nie zraził się, że mi coś cebule zjadło...
No nic, posadzę je tym razem na żółtą bylinową
Dziś byłam w mieście, widziałam 10 kartonów cebul, ale nie miałam czasu, bo by mi pociąg zwiał do domu, a następny za 3 godziny był...

Widzę Iwonko, że masz Claudię i QofN. Te pierwsze są suuuuper też je dokupiłam ... i miałam je na jednej rabacie z tymi drugimi ... tylko, że QofN kwitną później W tym roku decyduję się na ten sam zestaw
Do raju daleko - u Ewy 20:57, 09 wrz 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Begonie z kostrzewą śliczne. Białe. Podobają mi się

Mi podobają się i białe i czerwone Za rok kupię różowe
Ja i mój ogródek, a może ogród 15:43, 09 wrz 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ja też obstawiam na Ml.

dokadnie ja też

cofnełam się do kul po tych zachwytach innych Faktycznie inne i fajne )
Ja i mój ogródek, a może ogród 14:59, 09 wrz 2016

Do góry
Ja też obstawiam na Ml.

Ogród Ani :) 08:47, 09 wrz 2016

Do góry
Toszka napisał(a)
Na dno doniczki daję ok 5-6cm kompostu. Na to cebulka (wrzesień/październik) i obsypuję kompostem. Lekko przygniatam lub stukam doniczką by się wypełniły wszystkie przestrzenie. Doniczkę wsadzam tak by cebula była ok 20-25cm pod ziemią.
Teraz czas by wykopać cebule i podzielić (czosnki)

Iwk4 napisał(a)
Poczytałam o czosnkach. Chciałam biec do ogrodu wykopywać i sprawdzać, czy moje trzy sztuki się rozmnożyły. Ale robiło się ciemno. Za to poszłam zmiatać kulki styropianowe. Panoszą się przez remont po całym ogrodzie.

A ja zdążylam wczoraj jeszcze przez zapadnięciem zmierzchu zabawić się w archeologa i poszukiwacza skarbów w jednym. Wiedziałam, że mam pod oknem 4 cebule czosnków, ale gdzie konkretnie, nie wiedziałam. Starałam się możliwie najdelikatniej ziemię przekopywać no i znalazłam. 4 podzieliły się na 8szt. ale pierwszą zanim się spostrzegłam lekko przyciachałam odkopując. Z boku ma ubytek wielkości kapsla. Wierzchołek, środek nieuszkodzony. Czy coś jeszcze z niej będzie? Zregeneruje się czy nic z niej nie będzie? A może muszę ją jakimś zabiegom poddać, żeby zregenerować. Szkoda, że skarb uszkodziłam. No to mam jednak nauczkę, że je do doniczek trzeba i tyle.

Ogród Ani :) 08:24, 09 wrz 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
(...)
Cisy śliczne. Ale roboty z nimi będzie.

piękno wymaga nakładów

A tak na poważnie, Iwcia, jeśli nie przypałęta się misecznik i jego partner sadzak, to prócz oprysku promanalem, ściółkowania i cięcia roboty z cisem nie ma. Uważam, że więcej roboty jest z tujami.
NewLife w ogrodzie 07:59, 09 wrz 2016

Do góry
Beatko, napisz mi na pv, gdzie zamawiałaś teraz jeżówki
Ogród Ani :) 07:50, 09 wrz 2016

Do góry
Piszcie dalej o tych czosnkach. Może się nauczę.
Cisy śliczne. Ale roboty z nimi będzie.
Prawie - jak ogród 23:15, 08 wrz 2016

Do góry
Fajnie to miejsce zagospodarowałaś. Masz ładną stipę.
Z motyką na słońce 22:23, 08 wrz 2016

Do góry
natka098 napisał(a)
amerykańskie, i nie te najtańsze, bo potrafią się giąć przy cięższych pracach.

Nie wiem, czy już kupiłaś. Najlepsze, które mam to fiskarsa

Doczytałam. Oplułam kilka razy ekran telefonu
Zostaję tu. Humor u ciebie można poprawić.

Toszki M też dobry. Światło w lodówce
Ziemia wydaje się fajna

W kamiennym kręgu od początku 20:50, 08 wrz 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Aniu, kiedy będziesz sadzić tulipany?

Iwonko, tulipany sadzę w październiku, po pierwszych przymrozkach
Do raju daleko - u Ewy 20:45, 08 wrz 2016

Do góry
Begonie z kostrzewą śliczne. Białe. Podobają mi się
Z motyką na słońce 20:28, 08 wrz 2016

Do góry
Constans napisał(a)
Iwonko, dziękuję za wizytę obejrzałam Twoją wizytówkę - pięknie, kolorowo, z głową ja dopiero zaczynam, a makieta była robiona przede wszystkim dla mojej ułomnej wyobraźni... zapraszam częściej i również miłego dnia

Wizytówka do zmiany. Wszędzie już są obrzeża i linie proste. Ostatnio ją oglądałam i doszłam do wniosku, że to, co pokazałam i teraz, to jak Rzym i Krym
Jestem już na dobrej drodze. Małymi kroczkami do końca. Choć w tym roku chyba miałam siedmiomilowe buty
Aniu, fajnie piszesz. Zaznaczam sobie twój wątek. Idę czytaf dalej
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 20:26, 08 wrz 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

O matko, co za ujęcia. Cudne
Dziękuję Iwonka!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies