Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Sabina76 15:10, 09 wrz 2016

Ewka wszystko u Ciebie piękne, ale hortki to już przesadziły Ja nadal czekam na moją Genie kiedy zakwitnie. Nad niską werbeną też się zastanawiałam, ale na razie odpuściłem. Fajnie jednak chyba wypełnia. Macham z upalnego ogródeczka
Sebek 17:09, 09 wrz 2016

Piękna ta Diamantino!
Ewa777 20:57, 09 wrz 2016

Iwk4 napisał(a)
Begonie z kostrzewą śliczne. Białe. Podobają mi się

Mi podobają się i białe i czerwone Za rok kupię różowe
Ewa777 21:22, 09 wrz 2016

szemusia napisał(a)
Ogrodówki kapryśne, ale jednak dodają koloru w ogrodzie. Ewcia, Ciebie kochają nad wyraz
Ja ostatnio w markecie kupiłam za groszę pieknie kwitnącą na niebiesko i też cieszę się kolorem Nie wiem tylko jak ją przetrzymam w donicy, coby na przyszły rok zakwitła. Chyba do garażu wsadzę zimą...

Wytrwałości i energii na pierwsze dni września życzę

Uwielbiam ogrodowe hortensje i nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich Nie wszystkie zakwittły w tym roku, wiec rzeczywiście są kapryśne. Bożenka z Hortensjady przetrzymuje hortensje ogrodowe w donicach i dobrze się mają. Możesz jej dopytać jak to robi dokładnie.
W pracy najtrudniejszy jest pierwszy tydzień, bo to od razu skok na głęboką wodę. Już teraz będzie lepiej
Ewa777 21:24, 09 wrz 2016

Dorota123 napisał(a)
Odwiedzam, podziwiam, zostawiam ślad bytności

Dorotko, miło mi, że do mnie zajrzałaś
Ewa777 21:28, 09 wrz 2016

Sabina76 napisał(a)
Ewka wszystko u Ciebie piękne, ale hortki to już przesadziły Ja nadal czekam na moją Genie kiedy zakwitnie. Nad niską werbeną też się zastanawiałam, ale na razie odpuściłem. Fajnie jednak chyba wypełnia. Macham z upalnego ogródeczka

Sabinko, jesteś bardzo miła
Genie zakwitła ponownie w sierpniu jednym kwiatem, a teraz ma 3 pąki! A już myślałam, że po tym jednym będzie koniec Ciągle mnie zaskakuje
Mnie ta niska werbena zauroczyła, bardziej niż ta wysoka Ciągle wygląda świeżo i nadal kwitnie. Polecam. U mnie też piękna pogoda i to mnie bardzo cieszy. Niech tak zostanie do listopada
Ewa777 21:29, 09 wrz 2016

Sebek napisał(a)
Piękna ta Diamantino!

Mam jej cały szpaler Za 2 lata będzie szał albo show
gierczusia 10:25, 10 wrz 2016

Ewa777 napisał(a)

W szkole od razu taki młyn, że nie wiem za co się zabrać, żeby się wyrobić z terminami

Jeżówka to Green Jewel. Kupiłam ją będąc u Gosi
Werbenę kupiłam u nas w szkółce. Będę próbowała zebrać nasionka (ale nie robiłam tego nigdy i nie za bardzo wiem, jak się do tego zabrać). Jak mi się ta sztuka powiedzie, to mogę się z Tobą podzielić. Ewentualnie możemy się umówić na zakupy wiosną To znaczy mogę kupić i Ci przywieźć
Buziaczki, kochana

U mnie w pracy tak samo istny szał ciał... Jeżówka naprawdę super, kolor jest..ajjjj..taki nieoczywisty upoluję chyba na wiosnę i gdzieš wcisnę
Nasionami werbeny się nie orzejmuj kwiaty są teraz na roślinie, prawda...poczekaj do momentu aż się choč raz przemrożą w naturalny sposób i po prostu..obetnij całe kwiatostany i już można to tam czyściś i łuskac..ale ..po co
Ściskam mooocno
Margo 11:24, 10 wrz 2016

Ewciu, zaglądam po dłuższej przerwie i ślad zostawiam chociaż.
Czasu brak na regularne wizyty . W domu na dodatek jeszcze remont, ale jak skonczę to sie umówimy
Ciekawa jestem czy ta niska werbena też będzie taka ekspansywna jak jej wyższa koleżanka.
Ewa777 13:37, 10 wrz 2016

gierczusia napisał(a)

U mnie w pracy tak samo istny szał ciał... Jeżówka naprawdę super, kolor jest..ajjjj..taki nieoczywisty upoluję chyba na wiosnę i gdzieš wcisnę
Nasionami werbeny się nie orzejmuj kwiaty są teraz na roślinie, prawda...poczekaj do momentu aż się choč raz przemrożą w naturalny sposób i po prostu..obetnij całe kwiatostany i już można to tam czyściś i łuskac..ale ..po co
Ściskam mooocno

Jeżówki wszystkie są śliczne Dzisiaj byłam na targach ogrodniczych i też się kilku przyglądałam. Wybór roślin wiosną jest dużo większy.

Metodę na werbenę zapisałam sobie w kajeciku. Dzięki za instrukcję Buziaczki