Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » NewLife w ogrodzie

NewLife w ogrodzie

Sebek 18:29, 06 wrz 2016

Mam z tej serii, ale mniejszy - jeszcze go nawet nie zepsułem
Kawa 10:28, 07 wrz 2016

jakos mi to na szlaban nie wygląda hihihi

fajnie tez mam duży i mały
kasja83 14:13, 07 wrz 2016

Fajna maszyna.Na przyszły sezon też muszę zaopatrzyć się w coś porządnego.Mam właśnie jednego małego zdechlaka-to myślałam właśnie na jakieś niefajne-mam nadzieję, rzadkie opryski.A na prewencję-coś większego.
Marga 20:49, 07 wrz 2016

Fajny ten Twój opryskiwacz, przydał by mi sie taki poręczny. Mojego eMa w zeszłym roku wysłałam żeby kupił opryskiwacz to przytachał największy jaki był plecakowy . Tak go sprzedawca zakręcił.
Iwk4 07:59, 09 wrz 2016

Beatko, napisz mi na pv, gdzie zamawiałaś teraz jeżówki
jolanka 09:42, 09 wrz 2016

Opryskiwacze to jakies jednorazowki i teraz produkuja. Juz dwa wyrzucilamm
anbu 21:49, 09 wrz 2016

Opryskiwacz pierwsza klasa!

Hosta gigant i rozdysponowana super
LyraBea 08:42, 10 wrz 2016

Makusia napisał(a)
Bea, no mnie to poraziłaś tym drewnem kominkowym pod linijkę ułożonym Co Ty Dziewczyno ze scyzorykiem i poziomicą układałaś?

Opryskiwacz piękny- też muszę zainwestować, ale może w zimę dopiero. Szlaban i u mnie
Fakt, lubię jak drewno jest ułożone dokładnie. Uważam, że ładnie ułożone drewno to dodatkowy element dekoracyjny ogrodu. Marzy mi się drewutnia w kształcie litery L ze sporym domkiem narzędziowym, pergolą i dachówką jak na domu...Teraz to tymczasówka, ale swoją rolę spełnia.
Iwk4 napisał(a)
Drzewo pięknie poukładane. Tak lubię.
Z hostami poczekam do następnego sezonu. Dziwne to lato...
Opryskiwacz bardzo fajny. Też mam taki duży z lancą. Innej firmy. Żółty. Wychwalam e-Ma, co mi go kupił. Tylko mikstury zmieniam. Jak zrobię OW i HT, to postaram się o drugi mniejszy, jak u ciebie
Opryskiwacze dwa do pracy w ogrodzie obowiązkowe. Ten, który kupilam jest na 6litrów. Myślę, że dla mnie optymalnie. PO co więcej naraz mi dźwigać zwłaszcza, że głównie ja nim operuję. A ta pogoda latem mi całkowicie odpowiadała. POza tymi trzema ulewami, które mi zniszczyły pracę nad trawnikiem (już nie pamiętam )to dla mnie lepiej, gdy więcej z nieba wody się lało. W przeciwnym razie nie dałabym razy utrzymać w zieleni tego wielkiego trawnika, ktory jest jak na patelni a za wodę to bym majątek okropny płaciła. Już teraz rachunki były masakryczne
zoja napisał(a)
Super zakupy
...i tez masz szlaban

Rabatka calkiem calkiem
Nie no Zojka, nawet szkoda komentarza na takie cuś. To przetrwalnik, żadna rabatka. Wszędzie wtykam, gdzie się da.

Sebek napisał(a)
Mam z tej serii, ale mniejszy - jeszcze go nawet nie zepsułem
Sebek Jak miło, że wpadłeś z wizytą. Dziękuję. Ja do Ciebie od lat zaglądam, ale śladu nie zostawiam, bo nie chcę Ci tłoku jeszcze i ja robić
Wiem, wiem, że to jeden z tych polecanych przez Danusię i ogrodowiskową brać. Zanim zamówiłam, poleciałam na wątek z opryskiwaczami. No jak nie , jak tak. Stąd Kwazar a nie kolejne jakieś nn.
Kawa napisał(a)

jakos mi to na szlaban nie wygląda hihihi

fajnie tez mam duży i mały
Aaaaa, no właśnie ten szlaban. W związku z tym w Lidl zakupiłam tylko kilka czosnków i paczkę hiacyntów a nie kilkanaście...Ale kusi mnie żeby jeszcze podjechać hahahaha. Mam 3 sklepy w okolicy i u mnie nie ma napadu na kartony z cebulkami. Skolko ugodno i do woli.
LyraBea 08:48, 10 wrz 2016

jolanka napisał(a)
Opryskiwacze to jakies jednorazowki i teraz produkuja. Juz dwa wyrzucilamm
No właśnie ja też miałam już dwa - z sieciówki. Szajs jeden wielki. Ten drugi jeszcze jakoś ciągnie, ale praca z nim to prawdziwa mordęga, stąd wybór modelu polecanego przez tych, co się już troszkę znają
anbu napisał(a)
Opryskiwacz pierwsza klasa!

Hosta gigant i rozdysponowana super
Aniu, tych host- gigantow było 2. Uporałam sie z nimi, po czym wczoraj pojechałam po kolejne....3 (sic!)
Tak sobie przesiliłam kręgosłup przy wykopywaniu, że do dzisiaj siedzą w aucie niewyciągnięte. Boję się myśleć ile robactwa, ślimaków rozpełzło mi się po całym aucie :/ Dzisiaj czeka mnie kolejna robota. Auto w środku do generalnego remontu
LyraBea 09:00, 10 wrz 2016

kasja83 napisał(a)
Fajna maszyna.Na przyszły sezon też muszę zaopatrzyć się w coś porządnego.Mam właśnie jednego małego zdechlaka-to myślałam właśnie na jakieś niefajne-mam nadzieję, rzadkie opryski.A na prewencję-coś większego.
Dwa opryskiwacze to prawie mus żeby kuku roślinkom nie zrobić przez źle domyty po jakimś chemicznym paskudztwie, gdy będzie się opryski pielęgnacyjne robić.
Marga napisał(a)
Fajny ten Twój opryskiwacz, przydał by mi sie taki poręczny. Mojego eMa w zeszłym roku wysłałam żeby kupił opryskiwacz to przytachał największy jaki był plecakowy . Tak go sprzedawca zakręcił.
Hahahaha ech Ci nasi mężczyźni. Kompleksy mają czy co? Zawsze musi być największy
Iwk4 napisał(a)
Beatko, napisz mi na pv, gdzie zamawiałaś teraz jeżówki
Wczoraj wysłałam
Zachwycona jeżówkami w waszych ogrodach postanowiłam pozamawiać kilka sztuk na próbę. Kupiłam 5 sztuk Honeydew, 3szt. Secret Joy i po 1 szt. Supreme Cantaloupe, Hot Papaya, Quava Ice. Zobaczymy, które na stałe zagoszczą w większych ilościach...
Tak wyglądają zakupione sadzoneczki. Myślę, że za 7zł przysłali całkiem całkiem, ale nie mam porównania jak u innych: