No proszę..nie było mnie tylko ciut-ciut a tutaj ile wpisów..no i setkę masz Joasiu
Piękne widoki a trawa zieloniutka jakby cały czas padało..aż rozdziawiłam buzię jak zobaczyłam rozplenicę 'Rubrum',pięknie rozrośnięta a jakie cudne kłosy.Byłam w szkółce za Koninem i miałam ją w ręce,szkoda,że nie kupiłam,bo nawet jeśli by przemarzła to i tak warto ją mieć nawet jeden sezon..
U nas dziś przeszła rano burza,nawet nieźle popadało,ale dziwne nie jest bo jak podlewam to na drugi dzień pada
Pozdrawiam wieczornie
Jakiś "much" nie daje mi spokoju,idę po packę
a jak ju zaśmiecam to pokażę w jakim ładnym miejscu mieszkam- naprzeciw nas jest łąka - teren ochronny rzeczki- piękne mgły tam są. Dzieli nas tylko nieobcięty żywopłot i tory starej kolejki
To zdjecie z piętra
Ale piękne widoki! Swoją firletkę już oczyściłam i wytrzepałam obok na rozmnożenie.Lałam cały dzień .Jak jest tak gorąco to sucho nawet w cieniu .Lałam cały dzień bo mam studnię głębinową.I mimo to,że sporo rośnie w półcieniu to mdleje lub słońce przypala .Trzeba myśleć o nasadzeniach stosownych do zmian klimatycznych.Pozdrowienia zostawiam .
Zapomniałam napisać, ze różę miniaturową mam już na nóżce.... cały czas kwitnie... przywieziona z nart w Austrii z M-Preis....... Wczoraj otrzymała siostry w drugiej doniczce...