U mnie rośnie na skalniaku, gdzie ziemia jest do niczego.. jak najbardziej do Ciebie sie nada. Płoży sie dość mocno... można to kontrować poprzez cięcie.
Podaję nazwę... Aster speciosus ‘Connecticut’ rok temu posadziłam 3 czy 5 maluśkich sadzonek.. sporo w tym roku rozdałam.. ale nie jest inwazyjny... jak to aster , rozrasta się
Przyjedziesz ..dostaniesz
Tak się ma różanka w bukszpanach do wsiowej... z powodu szklarni jest dużo mniejszy wsiowy, ale w miejsce warzywnika zrobiłam kolejną wsiową.... bez bylin to tak łysy ogród .. wsiowe muszą być...
Równolegle do różanki zrobiłam drugą różankę z róz które rosły pod płotem, gdzie szklarnia..
Róże trochę ucierpiały na przeprowadzce, ale w realu wygląda to dobrze
Miskanty lubią słońce i trochę wilgoci.. wiec pod brzozy nie halo.. eksperymentuję co sie da , z tego co mam... już sypnęłam korą i wygląda lepiej W dodatku pod brzozą z powodu skalniaka i położenia jest dość cienisto
Foto wyżej jest na prawo, w środku jest katalpa (widać na jednym i drugim foto) a to brzoza..
Jak dwa zdjecia sie połączy to da to moja północna cześć ogrodu....
Alez Ty masz spory kawał ziemi -pozazdroscić
Przedogródek bardzo elegancko Ci wyszedł, a co na wiosne - będziesz tam cebulowe sadzić czy rezygnujesz z kwiatów?
Wiesz co Ania? Ty to do kabaretu z Kołaczkowską się nadajesz. I fizjonomia pasuje i poczucie humoru. Te rysunki i komentarze, ha ha czy tam cha cha.
A tego astra to będę mieć, bom zwariowana na białe.