Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wszystko o czym ... Marzysz 22:44, 04 sie 2013

Do góry
kwitną jeszcze lilie i liliowce

i róże

ogrodoweimpresjejolki 22:43, 04 sie 2013

Do góry
Troszkę dzisiejszych widoczków przy okazji zrywania fasolki i ogórków

Wszystko o czym ... Marzysz 22:42, 04 sie 2013

Do góry
ja też miałam iść spać ale nie idę ... i nie wyśpię się jutro ))))

i najwyżej mnie udusisz )))))

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:40, 04 sie 2013

Do góry
Bukla napisał(a)
Przyszłam się oficjalnie przywitać Marzenko

Twój ogród był jednym z pierwszych które oglądałam na ogrodowisku. Nie pozostawiłam jednak śladu swojej obecności więc nadrabiam

Nasz piękny dom, ogród, ogrodzenie Bardzo mi się podoba

Nawiasem mówiąc ja też z okolic Wrocławia

Pamiętasz może gdzie udało Ci się kupić sosnę Varellę?

Pozdrawiam

Varellę kupiłam w castoramie.... (największą) a trzy małe aż pod Łodzią kupował mi Shrekol. Ostatnio jednak nie ma go na forum...

Wielkie dzięki za wizytę i zapraszam częsciej
Wszystko o czym ... Marzysz 22:39, 04 sie 2013

Do góry
przed domem też hortensjowo

Kwiatowy ogródek Monteverde 22:39, 04 sie 2013

Do góry
Dziękuję Aniu pozdrawiam
Wszystko o czym ... Marzysz 22:37, 04 sie 2013

Do góry
Miałam iść spać, zajrzałam tylko na chwilkę ale zostaję... tylu wspanialych gości u mnie ... jutro się wyśpię

Co do awatarka, to poczekajcie troszkę , jak jakąś fajną fotkę będę miała, to kto wie...

Pokażę trochę fotek ogródka, bo ja dla Alinki wszystko! za to spotkanko, co go nie mogę i nie chcę zapomnieć i dla wszystkich najfajniejszych Anek, Anuś, Aneczek..., El, Eluś, Eleczek i ....no dla Was wszystkich, którzy zechcą mnie odwiedzić

Najpierw hortki, bo one teraz rządzą

Miniaturowy ogródek 22:34, 04 sie 2013

Do góry
I obecnie największa ozdoba skrzyni - zakwitła bez okrywania:
To Endless Summer. Druga, rok starsza, w zeszłym roku pięknie kwitła, teraz wcale. Muszę je rozgryźć:

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:34, 04 sie 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Irenka zmienia, ty zmieniasz Marzenko. Ja też będę porządkować rabatę z trawami, ale dopiero jak będzie mokro. U nas dalej susza, bez kropli deszczu.

Też się obawiałam teraz cokolwiek robić w ogrodzie... dlatego w donicach wymiana nastąpiła....
Horti poszły do przechowalni a nowe w donicach wyglądają tak:

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:31, 04 sie 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Irenko miskantów niemal ni ebyło. Na szczęscie byly niebieskie kostrzewy tak jak zaplanowałam
Moje zakupy

śliczne ... to niebiewskie ... bardzo śliczne one mają stworzyć mariaż idealny z ... ??? bo nie wiem z lawendą czy z kosodrzewiną ?
Miniaturowy ogródek 22:30, 04 sie 2013

Do góry
Szczegóły nasadzeń w skrzyni prawej - cienistej :

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:28, 04 sie 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
U mnie popadało, aż miło! bięgnę walczyć, przesadzanie
a jak u ciebie, padało? i jakie trawy kupiłaś? tez pojadę na giełdę, czy były ML?

Irenko miskantów niemal ni ebyło. Na szczęscie byly niebieskie kostrzewy tak jak zaplanowałam
Moje zakupy
Żywopłotki cisowe. 22:28, 04 sie 2013

Do góry
Anabell napisał(a)
Trawnik po przejściach z chwastnicą .
Z przodu wejście ułożone płyty betonowe cięte na kwadraty. będą koszone razem z trawnikiem.
....

Haniu, chwastnica będzie Ci rosnąc przede wszystkim wokół plyt. Ja mam drewniane podesty wpuszczone w trawnik, tak jak te betonowe płyty. Od nich się zaczęło. Wokół każdego podestu miałam w pewnym momence zbite korzenie chwastnicy, wyłącznie.
Znalazłam dzisiaj wyjaśnienie tego zjawiska. Pisałam w wątku o kłopotach z trawnikiem.
Mam coraz głębsze przekonanie, że chwastnicy nie da sie na zawsze usunąć z trawnika
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:26, 04 sie 2013

Do góry
Przyszłam się oficjalnie przywitać Marzenko

Twój ogród był jednym z pierwszych które oglądałam na ogrodowisku. Nie pozostawiłam jednak śladu swojej obecności więc nadrabiam

Nasz piękny dom, ogród, ogrodzenie Bardzo mi się podoba

Nawiasem mówiąc ja też z okolic Wrocławia

Pamiętasz może gdzie udało Ci się kupić sosnę Varellę?

Pozdrawiam
Miniaturowy ogródek 22:25, 04 sie 2013

Do góry

Ta hortensja najbardziej się rozrosła, miała być Silver Dollar, a nie jest, pokażę ją potem rozkwitniętą, to może ktoś będzie wiedział co to za odmiana:

Ogród u stóp klasztoru 22:22, 04 sie 2013

Do góry
alinak napisał(a)
zmykam . na dobranoc okrywowa Fortuna

Dobrej nocy Alinko - piękna jest ta róża - ilekroć obok niej przechodziłam u Ciebie to stawałam i się jej przyglądałam... Na "żywo" jest nawet jeszcze bardziej wdzięczna i urocza
Miniaturowy ogródek 22:20, 04 sie 2013

Do góry
Southern Comfort pod bukiem jest potworem - w zeszłym roku była taka jakaś mniejsza niż u innych:

Ogród u stóp klasztoru 22:20, 04 sie 2013

Do góry
zmykam . na dobranoc okrywowa Fortuna

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:16, 04 sie 2013

Do góry
znalazłaś coś fajnego do bonsai? Ostatnio myślałam o Tobie patrząc na cudną morwę Spiarata- stała w Leroy taka że ech. nawet bym ja wzieła w ciemno- doskonały bonsai, za niecałe 200 zł ( juz taki ze 150 cm, krzywy jak z Japonii ), ale okazało się że jest już kupiony.

obiecałam fotke graba, i zrobiłam. Ale mam sklerozę, więc Ci nie posłałam.

Wg mnie co roku jest lepiej, choc wciąz na zdjeciach wychodzi jak drapak ( w realu mniej drażni, widać mu zgrubienia i zagęszczenie liści)

Ogród dla Agusi 22:13, 04 sie 2013

Do góry
Michalina napisał(a)
Moje krety po deszczach kopią i okopują.Tam gdzie okopane udeptuję ale resztę każę zostawić bo jesień idzie i ziemie wykorzystuję do sypania kopczyków
Aspiryn Rose mam 3 szt ale posadziłam je na tzw. białej rabacie i nie mogę w natłoku białych cieszyć się ich urokiem. Ale kwitną długo i ładnie

Michalinko ja też dzisiaj podlewałam,udeptywałam a one przeniosły się na trawnik.Będę więc zbierać te kopczyki i zawozić na dziury i tak wkoło aż zwolnią z tak intensywnym polowaniem .Może mają młode bo strasznie żarłoczne.
Ja to chyba już róż nie będę dokupować muszę zrobić porządek z tymi co mam.A właściwie to mam coraz mniej słońca dla nich ,więc muszę pomyśleć o przeniesieniu jednej rabaty na dłużej albo zamieniać na znoszące zacienienie.
Mam jeszcze jedną białą niską /podobno Austinka/ równie piękną .Może ją znasz ?

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies