Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Milka 12:46, 23 paź 2013

alinak napisał(a)
Ewka wpadłaś w szał kolorów w ogrodzie . klony , graby . buki ...matko i córko .dobrą piłę motorową zakup .
różę brather cadfael też mam ...jest cudna

Pszczółko i Alinko, ja też planuje taki zakup, tylko gdzie by tu mojego M. wyekspediować, aby nie widział, ja tnę i ułatwiam sobie pracę
Milka 12:47, 23 paź 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Jeszcze ogólnie.
Dereniowa z trzcinnikami paskowanymi 'Overdam' i 'Avalanche'. Posadziłam na ekstremalnym stanowisku (stroma skarpa) niskie rugosy - Rosa rugosa 'Snow Pavement' i 'Rotes Meer' - muszę pilnować, żeby im się ziemia nie obsunęła.

A druga strona skarpy to cisy 'Repandens' - jeden wielki eksperyment:

Widać też 3 odmiany derenia: cornus alba 'Ivory Halo', cornus sericea 'Flaviramea', cornus alba.

I miłorząb po przejściach. Kiedyś wyrwany z korzeniami tydzień albo dwa (w listopadzie) przeleżał w krzakach. Znaleziony, wsadzony, ożył.

wspaniale, aż żałuję, ze nie wskoczyłąm na minut 5!
Milka 12:51, 23 paź 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Dla Irenki mój ambrowiec. Wygląda na to, że on się właśnie jesiennie rozkręcił. Mimo przymrozków utrzymuje liście i kolor. Mamy go 2 lata. Trzeba go naprostować, bo wiatry dają mu się we znaki.

Jeszcze etykiety, jakie mi Irenka wynalazła. Flamaster z farbą akrylową i voilà:

i co! jest sliczny, ale twój będzie wielki, ja mam kolumnowy, czyli wąski do twojego ogrodu pasuje, tylko liści bedzie jeszcze więcej, ale u nas juz tyle ich, że w tę czy w tamtą, wiecej mniej, bez róznicy
fajnie te tabliczki wygladają
Milka 12:52, 23 paź 2013

to jest cudo
poprosze na PW info, gdzie i kto zrobi?

i jestem na bieżąco
Gardenarium 13:18, 23 paź 2013

asc napisał(a)

Dobre, dobre, brawo Ania.

Instagram Ogrodowiska
Mala_Mi 15:00, 23 paź 2013

Pszczółka.. wg mojej wiedzy to jest pszczoła
Na asterkach płożących.. aż bałam sie podejść zrobić foto.. bo bez zooma aparat.. a tam jedna na drugiej.. i takie inne bzyczki też... zbieram dla Ciebie asterek..wszystkie nadwyżki.. więcej fotek astra u mnie

Krys 20:31, 23 paź 2013

Ewa cudny ogród i niesamowicie klimatyczny
Gabriela 22:08, 23 paź 2013

Ewa, to jest wątek ogrodniczy i powinnam się zachwycać ogrodem, ale jak zobaczyłam ten nowy piec, oniemiałam z zachwytu. Wyjątkowe kafle. I dwa piekarniki.
Na ambrowca może znajdę miejsce, skoro piszesz że po przymrozkach nie traci liści. Ładne drzewo, dużo o nim ostatnio piszą.
Przejrzałam dyskusję żywopłotową i widzę że stanęło na czerwonych bukach. Widziałam taki wysoki żywopłot w zeszłym roku w Anglii, Był ogromny i szeroki, jakby podwójny, bo w środku było przejście wzdłuż. Twój chyba ma być najniższym piętrem przed drzewami, jeśli dobrze zrozumiałam?
zawitka 17:29, 24 paź 2013

Ewa piękna jesień i ta psssccóóółka.Rewlacja Pozdrawiam jesiennie
Madzenka 20:56, 25 paź 2013

Pszczółko moze jutro pokazesz buki?