Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Eli 16:06, 30 wrz 2013

Do góry
Witaj Elu, sąsiadko. Pięknie u Ciebie i tyle masz pomysłów. Może i ja cos Ci poradzę odnośnie tej stodoły. Ja miałam taki problem z garażem i od strony frontowej posadziłam glicynię, która pięknie zakryła całą ścianę. Ma dużo zieleni , pięknie kwitnie.i szybko się rozrasta.Przepraszam, że tutaj wstawiam Ci fotkę, ale chcę żebyś zobaczyła,że fajnie zakrywa wszelkie nie doskonałosci.

Pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny na moim wątku.
Leśne Wzgórze 15:57, 30 wrz 2013

Do góry
owoce jesieni będą mogły ptaszki stołować się zimą nie tylko w karmniku
[za igiełeczki i gałązeczki które dostały się przed obiektyw z góry przepraszam, ale to właśnie uroki tego miejsca ]
irga:

golteria rozesłana:

berberys:

Ogród z tatarakiem w tle 15:24, 30 wrz 2013

Do góry
Dzisiaj też narysowałam plan mojej działki
Co prawda dziełem to nie jest, ale już wiadomo mniej więcej jak mieszkam.
Działka jest ona położona trochę nietypowo-sami zobaczcie.

Przed bramą mam rów melioracyjny, który po deszczach lub po zimie zmienia się w małą rzeczkę. Nawet kaczki tutaj pływają Rów porośnięty jest tatarakiem, który mimo wycinania-ciągle odrasta.

Może podpowiecie mi co zrobić z terenem przed płotem, żeby fajnie to wszystko wyglądało?

Pierwotnie myślałam o posadzeniu wzdłuż płotu liliowca double dream, ale teraz to już sama nie wiem... :-
Nasz przydomowy ogródek 15:23, 30 wrz 2013

Do góry
Witajcie. Po tygodniowym pobycie w Krynicy poczytałam co się u Was dzieje. Dzieje się bardzo dużo. Podziwiam Krysi twórczość artystyczną. Obrazy piękne i takie kolorowe.Wiersz o cebuli też fajny. Opowiadała mi ciocia, która mieszkała przy murowanym moście, że tamtędy ciągnęły wozy wyładowane cebulą aż na Węgry.Przesyłam Krysi obraz do wyhaftowania z Krynicy.

Ogród cioci 15:22, 30 wrz 2013

Do góry
Jak jeszcze mało to dam wieczorkiem więcej
Ogród w budowie - nieustającej 15:17, 30 wrz 2013

Do góry

na 300tk moje nowe rozyczki i wracam szukac rekawiczek
Ogród cioci 15:14, 30 wrz 2013

Do góry
Dzisiaj robione Na tym pierwszym zdjęciu zarośnięte są dwie skrzynki gazowe. Wiem że Ty także miałaś problem z takową.

Ogród z tatarakiem w tle 15:12, 30 wrz 2013

Do góry
Pokaże Wam jeszcze jak wygląda ta rabata od drugiej strony (tzn od garaży).

Ogród cioci 15:08, 30 wrz 2013

Do góry
Basiu dla Ciebie na ten niedosyt. Całe szczęście tylko niektóre begonie kaputły na przymrozku.
Na początek babie lato

Rozpoznawanie traw 14:48, 30 wrz 2013

Do góry
a to co za trawa? kupiłam ją dziś, niestety Pan ze szkółki nie znał nazwy

Małymi kroczkami do celu... 14:30, 30 wrz 2013

Do góry
dziś zakupiłam swoją pierwszą trawę ozdobną, niestety Pan w szkółce nie był w stanie powiedzieć mi jej nazwy, może ktoś z Was wie? i proszę o podpowiedź jak zrobić sadzonki
Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 14:21, 30 wrz 2013

Do góry
Witam Wszystkich na forum.

Miesiąc temu posadziłam żywopłot ze Szmaragdów. Wszystko zgodnie ze sztuka ogrodnicza: podłoże, podlewanie, sadzenie. Rośliny pochodzą ze sprawdzonej szkółki, były sadzone z pojemników.

Teraz co druga roślina brązowieje od dołu jak na zdjęciu; tylko niektóre gałązki.
Na działce nie ma psa.

Co to moze być? stres po posadzeniu? Pomocy
Ogród ogrodniczki 14:14, 30 wrz 2013

Do góry

Ogród ogrodniczki 14:12, 30 wrz 2013

Do góry

Ogród ogrodniczki 14:10, 30 wrz 2013

Do góry

Mój jesienny ogród 14:08, 30 wrz 2013

Do góry
Klamber napisał(a)
[

Z przyjemnością wielką czytam Twoje relacje i oglądam piękne zdjęcia z Kanady, której kompletnie nie znam.
Zacytowałam powyżej to zdjęcie, bo i ujęcie niesamowite i ta kita. Ten futrzak siedzi w pozycji "kota na płocie", cudowne.
Ogród ogrodniczki 14:07, 30 wrz 2013

Do góry

Kolorowy ogród na piasku 14:07, 30 wrz 2013

Do góry
viva napisał(a)

Rosa helenae Semiplena

Ma "bramkę i czereśnię" obok - teraz to widzę. Jak pokazujesz zdjęcia, to ja już nie dostrzegam szczegółów technicznych tylko masę kwiecia i kolorów.
Ogród ogrodniczki 14:05, 30 wrz 2013

Do góry
To ja wrzucam więcej zdjęć ogrodowych

Mój jesienny ogród 14:04, 30 wrz 2013

Do góry
ASC, Wiem że miałaś dużo do obejrzenia, bo i dużo wstawiam chociaż to i tak mały procent tego co robię. Oakville, jest bardzo zadbane, nie ma tu nawet starych domów, może i są ale nie widać tego po nich. W sumie to miasto wygląda jak by było wielkim parkiem w którym mieszkają ludzie w swoich domach. Dzisiaj to może nie ale w następnym na pewno pokaże fotki z miasta. Zobaczysz jak sobie ludzie fajnie żyją. Na tym zdjęciu z kancikami to chciałem pokazać trawy Chociaż jestem bardzo blisko, to nie wiem jak kanciki tu robią. Wiem że robią w ogrodzie codziennie ale ja przychodzę dopiero po południu i już nikt nie pracuje. Że Niemcy nas nie lubią to wiadomo, Czesi też, sam sprawdzałem na własnej skórze. Co do Litwinów i Ukraińców też masz racje ale na Białorusi sporo jeździłem i nie spotkałem się z jakąś niechęcią, bardzo miło wspominam, tyle że była tam straszna bieda, fakt że było to ćwierć wieku temu teraz nie wiem. Koliberka narobiłem jeszcze fotek wczoraj a gęsi mają przepiękne oczy, gdy przechodzą przez ulicę samochody stoją.
nieraz 10 min. i tylko na razie raz słyszałem żeby ktoś trąbił. Czy wyobrażacie sobie u nas takie coś, bo ja nie bardzo. To drzewo to klon skrętokory. Trawa to fakt że ładna i ten kolor, to prawdziwy ja fotek nie podkręcam, co najwyżej rozjaśniam i dodaje napisy. Pogoda jest to super i noce są bardzo ciepłe a to inne życie. Za to zimą mnie straszą jest ogromna wilgoć, przy której wszystkie członki odpadają i bardzo dużo śniegu. Jedyna pociecha że krótsza niż u nas. Ale za to w chałupach mają jak lubię 25 stopni.
Zawitko, teraz podglądaj, nadchodzi Indian Sumer. Pogoda jest na razie rewelacyjna.
Halino, nie przejmuj się nieraz o wszystkim trza mówić, nie raz o tych smutnych realiach też. Dzięki za kwiatka.
Moniko, tu niektóre trzmieliny mają prawie amarantowy kolor ale te duże jeszcze mało przebarwione. Te zrobiłem w lesie tu dziko rosną.
Weroniko, teraz zwróciłem uwagę na marcinki jest ich pełno ale tu też jest chwastem ale w ogrodach też jest.
Janino, to szkoda teraz będzie wszystko straszyło w ogrodzie. Ciekawe jak u mnie też na pewno zmroziło.
Irenko, nie mogłem się dostać na Twój wątek, tak odezwał bym się wcześniej. Fajnie że się odezwałaś, to już wiem że powraca Twoja energia.
Ewo, dzięki za odwiedziny. To fakt że trzmieliny mają niesamowity kolor, jest ich tu bardzo dużo, dziko rosną jak i sumaki które też są piękne. Pozdrawiam wszystkich serdecznie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies