W tym roku szczególnie dużo powojników zachorowało. Czy to uwiąd był? Nie wiem. Pousuwałam suche pędy. Tutaj padły dwa Polish Spirit. Jeden odbija od korzenia.
A dziękuje. Hosty bardzo lubię
A jak tobie Basiu się spodobały to może jeszcze inne pokaże ?
Te żółte rudbekie to twardzielki one od sierpnia cały czas kwitną. Chyba na drugi rok musze ich więcej w innych misjach wysiać
No właśnie lato było gorące, upalne, suche a potem na początku września temperatura obniżyła się nocą do 0.I wprawdzie coraz deszcz teraz pada, ale zimno się zrobiło.
U nas padało na zmianę ze słońcem, kilka razy w ciągu dnia pojawiała się tęcza.
Byłam na spacerze z psem ścieżką wzdłuż lasu i grzybiarzy dużo więcej niż grzybów
Z corocznych niusów nieogrodowych, ale dla mnie bardzo ważnych - rozpoczęło się u nas rykowisko! Uwielbiam ten czas
Basiu, ale mi miło! takie komplementy dodają skrzydeł
Mnie się wydawało, że o tej porze roku ogród nie wygląda już tak romantycznie. może mi się już opatrzył
A mówisz o koronkowej serwecie na foteliku wiklinowym? Pełni już tylko rolę rekwizytu dekoracyjnego i to tylko na fotkach, bo rzeczywistość jest mniej wizualna Fotelik niestety zaczął się już rozpadać i muszę pomyśleć o jakimś nowym mebelku
Elu, w tym roku zamontowałam daliom taką zieloną siatkę drucianą z rolki. Przerosły przez nią i stoją sztywno. Dodatkowo posadziłam je dość gęsto.
Swoje berberysy też tnę co najmniej raz w sezonie, nie chcę aby zdominowały rabaty. Tego zielonego tnę wiosną w kulkę. Tak wygląda w poszczególnych miesiącach. Czasem tnę też latem, ale w tym roku było upalnie i sucho i jakoś czasu brak...
Tak wyglądał w poszczególnych miesiącach. A później jesienią oczywiście, ładnie się przebarwia
Marzec:
Maj:
Czerwiec:
Sierpień:
Na fotkach widać jak mój biały płotek ginie w sezonie w roślinach
W Twoich widokach ogrodowych można zakochać się bez pamięci...różnorodność gatunków kwiatów i innych roślin sprawia, że ogród jest bardzo interesujący i niezmiernie ciekawy, a duże drzewa wspaniale dopełniają wszystkie widoczki...kiedy u mnie tak będzie? Czekam na duże drzewa.