Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Jeden ogród – dwie osobowości 23:09, 03 sie 2013

Do góry
MuSzka napisał(a)

moje ulubione cebulowe - czosnki

irysy i liliowce wczesne

dzięki budlejom odwiedzają mnie motyle tutaj budleja Dawida 'Black Knight'

a na tych zdjęciach liatra kłosowa

Agata, to moje ulubione zdjęcia z samego początku Twojego wątku W ogóle urzekają mnie Twoje rabaty bylinowe po bokach domu.

Muszę przyznać, że liatra + jeżówka prezentują się wprost zachwycająco. Trudna ta liatra w uprawie?
Radość dla oczu, pokarm dla duszy 23:00, 03 sie 2013

Do góry
Nati napisał(a)

paproć adiantum

Bardzo ładna ta paproć
ogrodoweimpresjejolki 22:57, 03 sie 2013

Do góry
Słychać było burzę, spadło niestety tylko kilka kropli. M. podlał tylko ogórki, bo liczymy,że w nocy popada. W dalszym ciągu słychać odgłosy burzy.

Zmoczyło tylko solidnie uczestników zlotu największych żaglowców świata na Wałach Chrobrego Tall Ships Races.

Suszy się koper na nasiona do wysiewu w przyszłym sezonie

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 22:50, 03 sie 2013

Do góry
dajana napisał(a)
Ogórki się ładnie rozrosły w niedzielę pierwszy zbiór do słoików i na zimę jak znalazł

Jaśka na próbę też wsadziłam ale tylko trzy fasolki one rosną aż do nieba

Różany wianuszek

Bukiet w wianuszek-niespotkałam ,fantastyczny!
Liliowo i kolorowo:) 22:50, 03 sie 2013

Do góry
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:48, 03 sie 2013

Do góry
Enya73 napisał(a)
Niezupełnie, ale mówią na to miejsce Nowa Toskania i stwierdzam, że coś w tym jest, bo wiele tu widzę włoskich klimatów i do Włoch dosłownie rzut beretem Znów jestem w raju
Ciekawe czy ktoś zgadnie, gdzie dokładnie to jest Zdjęcie z mojego aktualnego tarasu

Widoczek czarujący Bawcie się dobrze, a przede wszystkim odpoczywajcie i ładujcie bateryjki Pozdrawiam.
ps. jak wrócisz to koniecznie opowiesz o Istrii Albo Ciem podpytam
Liliowo i kolorowo:) 22:48, 03 sie 2013

Do góry
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 22:46, 03 sie 2013

Do góry
dajana napisał(a)
Kilka zdjęć z moich prac ,przynajmniej w zarysie bo jeszcze nie są skończone ale zawsze już coś a nie chwasty Rabata pod oknem jadalni z hortensjami .Z trawą już jestem na zakręcie brakło mi ziemi a jest za gorąco na jej ukopaniemoże do niedzieli dam radę dalej zrobić

Trawka od Alinki czeka na odpowiednie miejsce .

Pomidory jednak ruszyły a myślałam ze nic z nich nie będzie

Następne zdjęcia za pół godziny niestety muszę wyłączyć komputer inaczej mi nie działa poprawnie .

Danusiu to już u ciebie tak pięknie?Szpaler i horti świetnie rosną i cudnie się komponują .Jakoś tak przy tym błękicie ściany kostrzewę siną sobie wyobraziłam-jako wypełniach pod horti.Co ty na to?Świetnie się wysiewa z pakiecika ,więc tanio wychodzi.A trawka od Alinki gdzie będzie rosła ?Ale piękne grono pomidorów i odpukać jakie zdrowe.
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:45, 03 sie 2013

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
Anita może Tobie się uda ...

a te panie ... no kciałoby się żeby to było tak ...

Świetne... Pewnie nawet i możliwe... Chociaż... Pozdrawiam Iza
Radość dla oczu, pokarm dla duszy 22:43, 03 sie 2013

Do góry
Nati napisał(a)

To duża kolekcja, ale wolałabym aby tutaj było dwie odmiany żurawek po kilka sztuk niż każda inna Bordery niepotrzebne, płotek też
Radość dla oczu, pokarm dla duszy 22:42, 03 sie 2013

Do góry
Nati napisał(a)

Begonię w donicy trzeba stąd zabrać np, na taras lub schody. Na skalniaku nie stawiamy doniczek z kwiatami sezonowymi Wbrew pozorom będzie dużo ładniejszy.
Liliowo i kolorowo:) 22:40, 03 sie 2013

Do góry
Kwitnie wszystko pięknie bo słonka dużo Ale hortensje ogrodowe te co bardziej w słoncu to cierpią: Podlewam codziennie wieczorami bardzo mocno ale sami wiecie jak w taki upał jest.
Lili teraz kwitną te najładniejsze i najbardziej pachnące wiec wieczorem szczególnie pięknie pachnie bo i floksów mam bardzo dużo.Tyle tego kwitnie, ze nie wiem które zdjecia pokazac.Nawet magnolia mi zakwitła:
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/43/430099/original.jpg[/img] ]
Kwiatowy ogródek Monteverde 22:39, 03 sie 2013

Do góry
Witam wszystkich odwiedzających dziękuję za życzenia i słowa otuchy w trudnych dla mnie chwilach związanych z przeprowadzką wszystko powolutku, bo upały nie na moje serce idzie do przodu dzisiaj odwiedziła mnie Ewelinka z M. i dzieciaczkami, pomogli mi odgruzować kuchnię, Mariusz zawiesił szafki i mogłam tam wkładać akcesoria kuchenne z Ewelinką i dzieciakami byłyśmy też na ogródku, dzieciaki delektowały się borówką amerykańską także była to miła odskocznia od obowiązków, coraz więcej roślin mam już wkopanych, ale nadal jednak tłoczno trochę przerzucę na trawnik przed domem, ale muszę przemyśleć co i jak,żeby jakoś to wyglądało robię zdjęcia moim kwiatkom, ale kabelka jeszcze nie odkopałam przesyłam lilię Gizmo z buziakami
Piaskownia na zakręcie 22:39, 03 sie 2013

Do góry
ewsyg napisał(a)

Obrodziły agresty, będzie smakowicie

Ale masz super agresty mniam, mniam. Tez takie muszę sobie kupić, rzeczywiscie masz rację z tym perzem Pozdrawiam
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:38, 03 sie 2013

Do góry
Anita może Tobie się uda ...

a te panie ... no kciałoby się żeby to było tak ...

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:36, 03 sie 2013

Do góry
Niezupełnie, ale mówią na to miejsce Nowa Toskania i stwierdzam, że coś w tym jest, bo wiele tu widzę włoskich klimatów i do Włoch dosłownie rzut beretem Znów jestem w raju
Ciekawe czy ktoś zgadnie, gdzie dokładnie to jest Zdjęcie z mojego aktualnego tarasu

Tu odpoczywam 22:36, 03 sie 2013

Do góry
grazyna napisał(a)

O tak, spotkanie u Alinki na długo (na zawsze) pozostanie w pamięci jako jedna z niepowtarzalnych
imprez w dotychczasowym (długim ) moim życiu. To był Fenomen.

Joasiu - wklejam siebie z Alinką na tle pasji Alinki męża, Szymona

Celinko

Fajne kobitki z Was. A gdzie buciki ? Czyżby to kolejny odcinek Kopciuszka?

No i floksy przesyłam, tym razem pomarańczowe .
O....! 22:32, 03 sie 2013

Do góry
no miło mi
ale faktycznie, z murkiem rzeczywiście można fajnie prawie wszytko skomponować i zrobić nie najgorsze fotki
Ania, no manewry też, haha
...ale to jest prawda, Debro, jeszcze mnostwo do zrobienia, poprawienia, udoskonalenia ...

dzisiaj było lanie wodą...chyba trawa i rośliny na rabatach 'odetchnęły'...

i pies też...
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 22:27, 03 sie 2013

Do góry
anna_g napisał(a)
Ula i Ela Oczywiście... Dolary są dwa - kwiatów już dość trochę jak tylko obrodzą to robimy "wykopki"

U nas dzisiaj upał też ogromny... Leżę teraz pod wiertaliotkiem... i dalej mi gorąco...
Ogrodowo to nic a nic... no nie da się - jedynie podlewanie, aaa i oprysk na komary... bo jutro chcemy ciut posiedzieć... Mam nadzieję, że cokolwiek pomoże - to już drugi - po pierwszym było trochę lepiej tylko za dwa dni padało... Zobaczymy.

Dzisiaj prace domowe kulinarno sprzątaniowe... Inauguracja nowego piekarnika - więc zapraszam na ciasteczko... Dobry pomysł na upały - ciasto m.in.z czerwonymi porzeczkami - kwaskowe więc orzeźwia... Smacznego

i reszta dzisiejszej produkcji - bardziej "ogrodowa"

No proszę, wzięło Cię na całego Mniam, wszystko wygląda apetycznie Macham z daleka

Moje "Ranczo Akapulko" 22:26, 03 sie 2013

Do góry

Witaj ewsyg super że mnie odwiedziłaś. Wiesz nie dałam pod kamyczki agrowłókniny, bo kolega poradził mi bym to polała polewaczką z cementem i to się ponoć ma trzymać kupy, w sumie do tej pory nic nie dałam , a wstrętne chwasty już sobie kiełkują w kamyczkach, ale ja je randapem usunę bo po ścieżce tylko chodzimy można je tam spryskać a co do grządek, to raczej będę te perze skubać jak gęsi na łące z pierza hehehehhe...Nad trawą już zapanowały tam gdzie ma być ogród. Będę musiała już kosić by je zrównać na wysokość trawki. Tak będę robiła cały czas. U mnie na podwórku rosły pod płotem perze zanim zrobiłam kląbik, ja je wszystkie wybrałam i teraz rosną tam kwiaty a perzu ani śladu, bo go zaraz usuwam. Takie miał korzenie jak drzewa. Ale rwałam je dwa dni aż wszystko wyrwałam. Na allegro juz zamówiłam widły, wiec będę z nimi walczyła, a co do czosnku , to masz rację , bo ponoc czosnek ponoc zwalcza chwasty.

Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies