Bujne miskanty stanowią przeciwwagę dla masywnych strzyżonych cisów.
Inne kształty w porównaniu z wilczomleczami. Dobry kontrast to okrągłe liście języczki pomarańczowej.
Na pewno nie wolniej jak tuje Danica ale za to jest długowieczny. Krysiu, zastanów się czy chcesz akurat tuje.
To kwestia jakie masz zapatrywania. Ja sobie nie wyobrażam żywopłociku strzyżonego z czegoś innego niż bukszpany
Niestety nie, wiem że to nie to samo ale oglądałem piękne zdjęcia moich znajomych którzy przypadkiem mieli okazje odwiedzić to miejsce- ogród leśny, żwirowy, piękne ale najbardziej podoba mi się wodny pewnie dlatego że najwięcej w nim roślin które uwielbiam,kiedy się dowiedziałem że takowy istnieje przeszukałem wszystkie źródła dotyczące tego niezwykłego miejsca sam nigdy pewnie bym się nie wybrał i chyba nie znam osób którzy w takim stopniu podzielają moją pasje ogrodnictwem aby na taką wycieczkę się wybrać myślę jednak że będę miał jeszcze ku temu okazje oczywiście z "ogrodowiskiem"
Ładnie jest, co tu dużo mówić
Ta wierzba przypomina mi parasol wodny w Egipcie. Jak zawiał wiatr to woda się tak "podwijała" jak tej wierzbie czuprynka
No właśnie tak się domyślam że to drogi temat, a one na dodatek wolno rosną dlatego trzeba kupić większe.
Miałabym u siebie takie miejsce na żywopłot z cisa, ale koszty mnie przerażają niestety.
Sebek ma dużo racji, ale w ogrodzie z lustrem kosztowały 63 zł/szt i weszło 5 szt na mb. Czyli nie tak drogo, a one wcale tak wolno nie rosną.
U mnie pod bramą chyba były tańsze coś po 45 zł a po docięciu już pięknie wyglądają po roku.
Aby miały chociaż 80 cm.
No właśnie tak się domyślam że to drogi temat, a one na dodatek wolno rosną dlatego trzeba kupić większe.
Miałabym u siebie takie miejsce na żywopłot z cisa, ale koszty mnie przerażają niestety.
Sebek ma dużo racji, ale w ogrodzie z lustrem kosztowały 63 zł/szt i weszło 5 szt na mb. Czyli nie tak drogo, a one wcale tak wolno nie rosną.
U mnie pod bramą chyba były tańsze coś po 45 zł a po docięciu już pięknie wyglądają po roku.
Aby miały chociaż 80 cm.
Dla mnie to duży koszt, za te 5 metrów wyszło by ponad 1000 zł jak pisał Sebek, staram się ograniczać koszty na zakupy ogrodowe co by nas finansowo nie pochłonęło, och te wydatki ...., zmartwiłam się trochę bo już sie cieszyłam ze zrobię taki żywopłocik, może w innym miejscu go zrobię.
Musisz sobie rozkład rabat wytyczyć patykami i sznurkiem i wtedy popatrzeć : tu rabaty a tu trawnik, dopasować szerokość ścieżek i dobrać rośliny potem.
Aby miały chociaż 80 cm.