Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Gardenarium 19:40, 29 gru 2011

Dziękuję Agnieszko, mam nadzieję, że się niebawem zobaczymy u mnie

Instagram Ogrodowiska
ele2001 22:39, 29 gru 2011

Gardenarium napisał(a)

My ogrodnicy mamy podobne marzenia ja też rozglądam się za kawałkiem ziemi marzy mi się ogród pokazowy i mała szkółka - planuje ja już cztery lata coś na wzór damp garden Beth Chatto mój ideał ogrodu -miejsce już wybrałem jest piękne żyzne wilgotne torfowe ziemie niedaleko mnie

Byłeś tam?

Niestety nie, wiem że to nie to samo ale oglądałem piękne zdjęcia moich znajomych którzy przypadkiem mieli okazje odwiedzić to miejsce- ogród leśny, żwirowy, piękne ale najbardziej podoba mi się wodny pewnie dlatego że najwięcej w nim roślin które uwielbiam,kiedy się dowiedziałem że takowy istnieje przeszukałem wszystkie źródła dotyczące tego niezwykłego miejsca sam nigdy pewnie bym się nie wybrał i chyba nie znam osób którzy w takim stopniu podzielają moją pasje ogrodnictwem aby na taką wycieczkę się wybrać myślę jednak że będę miał jeszcze ku temu okazje oczywiście z "ogrodowiskiem"
aguniada 16:37, 30 gru 2011

Danusiu, chodzą mi po głowie kule ogrodowe, które masz u siebie... układam je w moim ogrodzie (w głowie) tu i tam, ale jakoś mi nie pasują... wydaje mi się natomiast, że kule ceramiczne wyglądałyby ok i wkomponowały w całość... co o tym myślisz? czy takie ceramiczne albo kamienne można gdzieś dostać? przyszedł mi do głowy ogrodniczy w Pęcicach - tam jest sporo ogrodowych kamiennych dekoracji...
Gardenarium 16:38, 30 gru 2011

Maja ceramiczne kupowałam u nich

Instagram Ogrodowiska
Sebek 16:39, 30 gru 2011

aguniada napisał(a)
Danusiu, chodzą mi po głowie kule ogrodowe, które masz u siebie... układam je w moim ogrodzie (w głowie) tu i tam, ale jakoś mi nie pasują... wydaje mi się natomiast, że kule ceramiczne wyglądałyby ok i wkomponowały w całość... co o tym myślisz? czy takie ceramiczne albo kamienne można gdzieś dostać? przyszedł mi do głowy ogrodniczy w Pęcicach - tam jest sporo ogrodowych kamiennych dekoracji...

Na pewno też dostaniesz w Chronosie - to też Twoja okolica
Bogdzia 16:39, 30 gru 2011

Gardenarium 16:40, 30 gru 2011

ele2001 napisał(a)

My ogrodnicy mamy podobne marzenia ja też rozglądam się za kawałkiem ziemi marzy mi się ogród pokazowy i mała szkółka - planuje ja już cztery lata coś na wzór damp garden Beth Chatto mój ideał ogrodu -miejsce już wybrałem jest piękne żyzne wilgotne torfowe ziemie niedaleko mnie

Byłeś tam?

Niestety nie, wiem że to nie to samo ale oglądałem piękne zdjęcia moich znajomych którzy przypadkiem mieli okazje odwiedzić to miejsce- ogród leśny, żwirowy, piękne ale najbardziej podoba mi się wodny pewnie dlatego że najwięcej w nim roślin które uwielbiam,kiedy się dowiedziałem że takowy istnieje przeszukałem wszystkie źródła dotyczące tego niezwykłego miejsca sam nigdy pewnie bym się nie wybrał i chyba nie znam osób którzy w takim stopniu podzielają moją pasje ogrodnictwem aby na taką wycieczkę się wybrać myślę jednak że będę miał jeszcze ku temu okazje oczywiście z "ogrodowiskiem"

U nas masz taką okazję w tym roku, bowiem ten ogród jest na liście 16 innych do odwiedzenia, Ja tam byłam w czerwcu.

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/65-ogrody-angielskie-the-beth-chatto-gardens

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 16:47, 30 gru 2011

Dziś w moim ogrodzie o zmierzchu

Podlałam kule

Instagram Ogrodowiska
Sebek 17:09, 30 gru 2011

Danusiu - kule są więcej owinięte lampkami czy mi się tak wydaje?
aguniada 17:22, 30 gru 2011

Kule bukszpanowe w świecących lampach wyglądają bardzo nastrojowo... ja lubię światło w ogrodzie...

ceramiczne kule znalazłam w Tersie w Pęcicach