Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Ogród Sylwii od początku cz.II 14:36, 29 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Sylwia gratki, z tytułu ciapniętego kabla

Tak .... pierwsze koty za płoty .... A czy Ty musisz tak wszystko dokładnie czytać ????

Wysłałam sms-ka do mojego M-usia (konfrontacji słownej się obawiałam ) .... hmmm .... czy ja go rozbawiłam ? Najważniejsze , że naprawi
Kondziowy ogrod cz II 11:55, 29 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
a dlaczego uważasz, że nornice Ci cebule wyjadły?
bo juz widziałem kilka cebul tulipanów na zewnątrz wygryzionym środkiem ciekawy jestem co z tych cebul wyjdzie
Ogród Sylwii od początku cz.II 10:58, 29 paź 2014

Do góry
Sylwia gratki, z tytułu ciapniętego kabla
Kondziowy ogrod cz II 10:00, 29 paź 2014

Do góry
a dlaczego uważasz, że nornice Ci cebule wyjadły?
Z miłości do bukszpanów... 09:19, 29 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

Napisałaś
jak dywan 'wyznaczasz' sobie poziom i tniesz na płasko, to co obetniesz możesz weknąć pomiędzy a będziesz miała dodatkowe darmowe sadzonki. Możesz tak przycinać za każdym razem gdy Ci poszybuje ponad 'dywan'

Ana jesteś nieoceniona-Dziękuję wielki buziak
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:00, 28 paź 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Wsadzić głebiej, ciąć po ziemi prawie, 5 cm od ziemi, i sadzonkować na potęgę to, co zetniesz. Cięcie, cięcie i jeszcze raz cięcie.
ha to samo rano napisałam u kamajki
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:55, 28 paź 2014

Do góry
znalazłam foty z tamtego roku, nie wiem czy w tym roku nie dostana nawet trzech sznureczków bo są jednak wyższe

2013

2014
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:25, 28 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

zobacz, że u mnie nadmiaru wody nie ma, jest tyle samo gdzie indziej a w tym roku jak się bujnął to aż go ułaskawiłam i został

Ana u mnie spradza sie idealnie. Wiosna byl brzydki, więc go troszkę przyciełam i dostał wigoru
Z miłości do bukszpanów... 09:56, 28 paź 2014

Do góry

Napisałaś
kamasja napisał(a)
Danusiu, pytanie laika, jak przycinać trzmielinę aby tworzyła dywan a nie rosła do góry?
jak dywan 'wyznaczasz' sobie poziom i tniesz na płasko, to co obetniesz możesz weknąć pomiędzy a będziesz miała dodatkowe darmowe sadzonki. Możesz tak przycinać za każdym razem gdy Ci poszybuje ponad 'dywan'
Ogródek Iwony 09:23, 28 paź 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)

no tak, zieleń najlepsza by zrównoważyć dużą powierzchnię z kostki
tylko jak posadzi się małe sadzonki, to czymś ten grunt trzeba wyściółkować...
widzisz bo ja poleciałam stereotypowo przeczytałam wykorowana i wyobraziłam sobie gołą rabatę z korą (o ja goopia) oczywiście że wykorowana pomiędzy roślinami bo łatwiej utrzymać w porządku, a z czasem jak rośliny się rozrosną nie trzeba dosypywać
Ogródek Iwony 08:44, 28 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

dokładnie, weźcie pod uwagę, że u mnie zimniej. Co prawda trzy ostatnie dni w okolicach -2 w nocy ale jednak
Rabaty bym ani nie korowała ani nie żwirowała zrobiłabym dywan np z traw (np ice dance) pięknie wygląda, w miarę bezproblemowa i szybko się rozrasta, frosted curls bardziej roztrzepana lub pasychadry, albo z trzmieliny. Wszystko zależy od tego co będzie w wyższym piętrze

no tak, zieleń najlepsza by zrównoważyć dużą powierzchnię z kostki
tylko jak posadzi się małe sadzonki, to czymś ten grunt trzeba wyściółkować...
Ogródek Iwony 08:36, 28 paź 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)

ale u Any już -8 było
to zależy od temperatury

iwonko ja się wycofuję z rabtaki wyżwirkowanej, bo jest tyle kostki na podjeździe, że rabatę przy nim zrobiłabym wykorowaną

dokładnie, weźcie pod uwagę, że u mnie zimniej. Co prawda trzy ostatnie dni w okolicach -2 w nocy ale jednak
Rabaty bym ani nie korowała ani nie żwirowała zrobiłabym dywan np z traw (np ice dance) pięknie wygląda, w miarę bezproblemowa i szybko się rozrasta, frosted curls bardziej roztrzepana lub pasychadry, albo z trzmieliny. Wszystko zależy od tego co będzie w wyższym piętrze
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:30, 28 paź 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Za nisko masz powiązane miskanty, wyłożą się pod śniegiem,. Wiąż tak, żeby część dolna sztywna była a pióropusz nie taki duży
zawsze wiąże podwójnym wiązaniem nisko raz i drugi raz wysoko (nie mam teraz dostępu do zdjęć ubiegłorocznych) Te miskanty nie są skończone były wiązane tuż przed zmrokiem
Ogródek Iwony 06:40, 28 paź 2014

Do góry
no chyba, że uda Ci się kupić okazyjnie stożki, czasami jak się nie szuka to się udaje. Ja swoje też kupowałam na 'raty'
Co do jodeł mam trzy, każda inna i tylko jedna szyszkuje fioletowymi szyszkami (czyli koreanka), ma też najładniejszy pokrój ze wszystkich
Pszczelarnia 06:30, 28 paź 2014

Do góry
Ewa ale ładna ławeczka ta obła w tematyce morwy się nie wypowiem bo się nie znam. Pamiętam że u sąsiadów babci była duża morwa z mega słodkimi owocami
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:02, 27 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

no niestety, w tygodniu nie miałam czasu. Rolnicy też pracują w niedziele jak w polu trzeba zrobić

i bardzo dobrze ! poza tym w ogrodzie to nie praca tylko przyjemności obcowania z naturą
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:22, 27 paź 2014

Do góry
Margo napisał(a)
O jakie zgrabne snopki, tak też fajnie wyglądają
Powiedz czym wiążesz ? jakieś sznurki grubsze czy co ?
Ja "zielona" w temacie wiązania traw, stąd te pytania...
w tamtym roku wiązałam takim zwykłym sznurkiem jak do snopowiązałki w tym kupiłam obi taki sam tylko zielony.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:20, 27 paź 2014

Do góry
Zielona napisał(a)
Zgodnie z Twoim zaleceniem "nabyłam" sobie pęcherze od sadzarki
Uściski
i bardzo dobrze, kto to słyszał ogrodniczka bez pęcherzy
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:07, 27 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Aniu, w niedzielę pracowałaś
Dopiero teraz widać dokładnie nasadzenia. Miskanty przysłaniały trochę

no niestety, w tygodniu nie miałam czasu. Rolnicy też pracują w niedziele jak w polu trzeba zrobić
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:05, 27 paź 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Upraszam o fotkę, bo ja pierwszy raz będę to robić
Oj, nie zobaczyłam, że w tym czasie wstawiona instrukcja. Dziękuję. A rozplenice i stipę też wiązać ?
mówisz i masz zerknij powyżej , ale jeszcze będę robiła drugie wiązanie powyżej tego pierwszego
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies