Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Madzenka 23:49, 27 paź 2014

. Prawdziwe biblofile z nas
ana_art 06:30, 28 paź 2014

Ewa ale ładna ławeczka ta obła w tematyce morwy się nie wypowiem bo się nie znam. Pamiętam że u sąsiadów babci była duża morwa z mega słodkimi owocami
Mala_Mi 08:17, 28 paź 2014

W temacie swidosliwy sie nie wypowiem.... bo mi pomieszala sie geografia twego ogrodu.
Morwy nie posadze juz bo nie mam gdzie.
Agapanta nie żałuję i nowych nie kupie. Za kaprysne.
Mialam dwie jablonki które mialy rosnac w poziomie.... tez nie dla mnie. Tak szybko wypuszczały gałązki, ze nie nadazylam z przycinaniem. 3 lata walczylam o poziom, a teraz 2 walcze o pion. Bo jablka daja smaczne.
Pisze to po ty by powiedziec ze pogodzilsm sie z tym ze nie wszystko co mi sie podoba musze mieć.
U mnie magnolia rosnie w trawniku czyli w trawie i zyje. Raczej pytanie jak carex po latach bedzie wygladal pod magnolia? Bo w korzeniach magnolii lepiwj nie grzebac.
Leida 10:33, 28 paź 2014

To miałby być przysmak nasz, ptaki raczej jadłyby po nas

W takiej sytuacji już zbieraj stare firanki bo w starciu z ptakami jesteś bez szans.

Nie znam drugiej takiej rośliny, której by owoce ptaki tak uwielbiały. Może jeszcze czereśnie. Jeszcze nie zdążą dobrze się zaczerwienić a już drzewko jest objedzone.
Weź to pod uwagę jak zacznie Ci owocować.

Wiem już co gdzie i jak, reszta na prv.
Wieloszka 10:43, 28 paź 2014

Pszczółko, podobno masz liriope, u Madzi czytałam. Pokażesz? Albo pokieruj, gdzie pokazywałaś
Ogród Biały PIĘKNY!!!
anabuko1 10:47, 28 paź 2014

Pszczelarnia napisał(a)

Basiu, dziękuję. Perfekcji nie ma, jest mistyfikacja. Staram się, jak mogę, braków nie pokazuję, bo kłują. Dociekliwość ma pokryć cechę charakteru jaką jest "mówię i robię" (czyli od razu, na szybko za szybko z błędami). Ale posprzątałam nieład na stoliku z literaturą ogrodniczą. Czasami stwierdzam, że forum i fora są lepsze niż wszystkie książki razem wzięte.

Ja kiedyś dużo czytałam o roślinach w książkach, gazetach.ale doszłam do wniosku, jak w ubiegłym roku trafiłam przypadkowo na Forum ogrodowe,że tu więcej wiedzy możemy uzyskać, a jeszcze z tego rejonu co i my mamy nasze ogrody.To już jest suuper!!
laurowisnia 11:26, 28 paź 2014

Morwa i ptaki to udany duet, miałam kiedyś widok z okna pracy na morwę, przylatywały całkiem ciekawe i kolorowe ptaki.
Masz chyba Pendulę, pomyśl jeszcze o zwykłej formie, to piękne drzewo.
Z wielką przyjemnością oglądnęłam widoczki jesienne.
Agania 13:38, 28 paź 2014

Ewuś posiadam dwie morwy: szczepioną białą i szerokolistną z poskręcanymi pędami, ta druga to już drugi egzemplarz u mnie, rosną i owocują, bardziej sobie kosy i szpaki na nich używają, i pan jeż wszystko wyzbiera co obleci
U Ciebie koniec sezonu jak co roku bardzo pracowity.
Pozdrawiam cieplutko
MarzenaG 13:48, 28 paź 2014

Faktycznie ciekawa ta łąweczka taka inna- owalna. Na zamówienie czy można gdzieś dostać - zakupić do mojego nowego kółka by pasiła
Mariusz 17:47, 28 paź 2014

Mi się wszystko podoba, jak zawsze , nawet ułożone książki, mi to z trudem przychodzi Masz gdzieś pod ręka zdjęcie James Compton?