Witaj Łukaszu, dziękuję za odwiedziny i pochwałę mojej siewki. Krzyżuj liliowce bo masz super odmiiany. Po krzyżowaniu może wyjść coś fajnego. Krzyżować trzeba w suchy dzień i rano. Nanieś dużo pyłku, powinno się udać.
Zobacz jak już fajnie zawiązują torebki nasienne
Zawiązują bardzo szybko, to kwestia paru dni. Próbuj i nie poddawaj się. Będę zaglądać jak Ci idzie.
Serdecznie dziękuję wszystkim za imieninowe życzenia,wszystkim Aniom i Haneczkom życzę tego samego: dużo zdrowia i słońca w umiarkowanym stopniu.
Jednocześnie proszę o wybaczenie, z powodu wyjazdu nie odpowiem osobiście zaglądającym do mego wątku. Po powrocie postaram się do Was zajrzeć, do waszych ogródków.
Kto może nad morze, a kto nie może każdą wolną chwilę przeznaczcie na lenistwo! a co! Należy się po tak ciężkiej pracy!
Uśmiechy zostawiam
Odkryłam dziś na cmentarzu dwie, piękne róże Jedna z nich jest bardzo popularna, ale nie znam jej nazwy
A drugą zobaczyłam pierwszy raz w życiu i mnie zachwyciła Też nie znam jej nazwy. Jest wielkokwiatowa iw czasie kwitnienia przybiera barwę różowo-czerwoną, a przy przekwitaniu prawie fioletową. Żebybyło ciekawiej płatki ma pofalowane i poszarpane (trochę jak falbanki), a od spodu żółte