Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jurajski Ogród

Jurajski Ogród

Bogdzia 14:15, 14 paź 2013

Ja sie ciesze z moich buków ale Ty masz całe góry kolorowych drzew i wszystko wygląda jakby było Twoim ogrodem. Piękne miejsce znalazłaś do zamieszkania. nieustannie podziwiam. Podobne ma jeszcze tylko Marzenka z ,,O" ale jednak się różnią. Pozdrawiam .
AgnieszkaW 15:07, 14 paź 2013

Filip, no tak to już jest jesienią, że wiele krzewów wygląda jakby płonęło. Dzięki za odwiedzinki. Pozdrawiam

Bogdziu, nie przeczę, miejsce piękne, las też, tylko nie ma jak zrobić dobrej fotki, bo słońce jest nad lasem i robi się fotkę "pod słońce, a kiedy słońca nie ma, to barwy na fotce wydają sie takie zgaszone, o, takie:
ermigo 16:02, 14 paź 2013

O ja pierdziu ...!
BOSKO!
Mimo, że uwielbiam wiosnę i lato to wczesna jesień jest zdecydowanie najpiękniejsza.
Pozdrawiam.
Sebek 16:16, 14 paź 2013

Mam "identyczny" las za oknem co Ty i uchwycenie jego piekna jesienia jest niewykonalne Ale za to berberysa uchwycilas tak, ze zaczalem szukac okularow przeciwslonecznych, taka żarówa
AgnieszkaW 18:44, 14 paź 2013

Ermigo, też lubię "złotą" jesień. Pozdrawiam

Sebku, chyba nie pokazywałeś "swojego" lasu? Berberys Admiration jest w rzeczywistości jesiennej ...taki jak na fotce. Pozdrawiam
Debra 18:45, 14 paź 2013

AgnieszkaW napisał(a)
...
berberysy jesienią tak jak klony - robią "dobrą robotę".

.... jeśli chodzi o berberysy, to ważna jest przede wszystkim odpowiednia odmiana i dopasowanie jej do warunków świetlnych.

.....Berberysy wielkie też miałam, ale już dawno je "wyciepałam' za rzekę. W ogrodzie preferuję tylko małe, zgrabne, kompaktowe, ewentualnie kolumnowe, ale też muszą być ładne. Teraz starannie wybieram gatunki. Duże berberysy wywal, a kup małe - od razu zyskasz przestrzeń i elegancję, a koloru nie stracisz.

Agnieszko, z Twoich odpowiedzi wybrałam zdania o berberysach Świetny zestaw porad, szczególnie zgadzam się z Tobą co zdania o doborze odmian.
To wcale nie jest łatwe, raczej metoda prób i błędów, ale trzeba je dobierać bardzo starannie.
Ja juz widzę, które są, a które nie są tymi które zostaną
Trochę rozczarowuje mnie Bagatelle - masz je chyba, jak u Ciebie?
AgnieszkaW 18:58, 14 paź 2013

Debro, "Bagatelle" mam, ale dopiero "świeżynki". Liczę, że będą ładne w przyszłym roku, teraz mają końcówki lekko różowawe i to mi się podoba (poszukam fotki).
O, proszę: z prawej pod świerkiem moje Bagatelle (młodziutkie i malutkie).
malgorzata_s... 19:06, 14 paź 2013

Agnieszko nie wytrzymałam i kupiłam już berberysy. Wybrałam admiration i tiny gold ale w szkółce oczopląsu dostałam Widoczek cudowny, a na żywo to chyba dech zapiera.
danuta_szwajcer 19:47, 14 paź 2013

Piękna jesien u Ciebie , te barwy jesieni w słoncu Pozdrawiam serdecznie
baraga1904 19:51, 14 paź 2013

...też lubię berberysy...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies