Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Słoneczny ogród słonecznej safikey 23:53, 29 sie 2013

Do góry
nadal wieczorem po pracy poprawiałam rabatę II, dokonczyłam układać obrzeża z kostki, wyplewiłam po zdjęciu włókniny i prawie skończyłam sypać korą - prawie, bo kory mi zabrakło

ale wygląda już całkiem porządnie i każdego dnia coraz bardziej zakochuję się w korze - jest cudowna

zostało mi już tak mało, aby dokończyć tę rabatę, na weekend muszę skonczyć, tak aby w niedzielny spacer po ogrodzie, który już staje się tradycją zachwycac się roslinami - spacerujemy sobie z mężem i dzieciaczkami i planujemy prace na przyszły rydzień - bardzo fajna tradycja nam powstała

Najważniejsza dzisiaj pochwała to ta od męża: że jest ze mnie dumny, że wyrzuciłam tę dziadowską szmatę i taki jest fajny efekt końcowy - miło mi było bardzo - łasa jestem na pochwały

mam nadzieję, że Wam również się podoba
Romans na „Ranczo Akapulko” 23:44, 29 sie 2013

Do góry

Czwartek, 29 sierpnia 2013

Suczka bzyku-bzyku

Wczoraj moja Pani nie wiedziała że ja chciałem pić a nie sikać.
A dziś zrobiłem jej na złość i zacząłem wyć jak szczeniak.

Chciałem moją suczkę „bzyku- bzyku” zabrać na Ranczo. Po wczorajszym moja Pani, chyba miała wyrzuty sumienia i nie mówiła nic , tylko od razu zrozumiała o co mi chodzi.
Oczywiście że o chodziło mi by z nami pojechała moja suczuńka „bzyku-bzyku”.
Moja Pani była grzeczna i wzięła moją suczkę , włożyła ją do reklamówki i powiesiła ją na skuterku pod ramą na haczyku. Pojechaliśmy razem na nasze Ranczo, przecież musiałem jej pokazać gdzie znikam całymi dniami.
Proszę zobaczcie jaki spacerek urządziłem dla mojej suczki „bzyku-bzyku”.

Widzicie jaki spacerek zrobiłem mojej suczce !!!

Moja Oaza spokoju 23:42, 29 sie 2013

Do góry
Wrzosy - Calluna 23:37, 29 sie 2013

Do góry
moje wrzosy szaleją na wrzosowisku, robi się już barwnie i pięknie (choć są u mnie od niedawna):

po zmianach pokochałam mój ogród na nowo

sylwia
Moja Oaza spokoju 23:34, 29 sie 2013

Do góry
[/img]
Moja Oaza spokoju 23:29, 29 sie 2013

Do góry
Grembosiowo 23:25, 29 sie 2013

Do góry
grembosia napisał(a)
Budleja:

Grembosiu, dawno do Ciebie nie zaglądałam, ależ wszystko masz piękne, cudne

Wiesz jaka to odmiana budlei?
Moja Oaza spokoju 23:24, 29 sie 2013

Do góry
Mój 4 arowy azyl... 23:24, 29 sie 2013

Do góry
Malinki 'Polka', to dobra odmiana, owocujaca na tegorocznych pędach od połowy sierpnia.

Bluszcz pospolity szykuje się do kwitnienia

Ta, na pierwszym planie, róża NN zaskoczyła mnie bardzo. Po pierwszym kwitnieniu przybyło jej pięć dorodnych i wysokich pędów. Właśnie kwitnie. To pewnie efekt gnojówki z pokrzyw

Aniu asc, takie mam kolory Cleome.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:24, 29 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu, co to za krzewy, te kolumnowe, czy to jakieś tuje?..potrzebuję coś złotego, kolumnowego na wrzosowisko
Pozdrawiam
Tawuła japońska - Spiraea japonica 23:22, 29 sie 2013

Do góry
po raz pierwszy przycięłam moje tawuły, wyglądają teraz bardzo elegancko

bardzo mi się to spodobało i ciąć będę

pozdr sylwia
Romans na „Ranczo Akapulko” 23:22, 29 sie 2013

Do góry

Czwartek, 29 sierpnia 2013

Pragnienie

Witajcie znów jestem z Wami
Tak w ogóle to powiem Wam ze wczoraj byłem strasznie zły na swoją Panią.
A było to tak: Strasznie pić mi się chciało. Poszedłem do kuchni zaglądam do mojej wodopojki , a tam ani kropelki wody, sucho jak na pustyni, więc wróciłem do pokoju i chciałem powiedzieć mojej Pani ze chce mi się pić.
Patrzę a ta nic nie słyszy i nic nie widzi, tylko szpera coś tam w tym podświetlonym pudełku, co niby się nazywa komputer i nawet nie słyszy jak do niej skamlę i skamlę.
Nie dałem za wygraną, dalej skamlę a nawet zacząłem szczekać, później podrapałem ją w kolano a ta tylko poczochrała mnie za uchem i dalej coś tam klika w to drugie czarne pudełko.
W końcu opuściłem ogonek i skamlając poszedłem pod drzwi.
Wtedy „Jasnie Pani" ruszyła swój tyłek i mówi do mnie.

- A co chcesz siusiu zapytała?
Otworzyła mi drzwi i wyszedłem na dwór, biegnę pod ławkę patrzę a tam puściutko ani kropelki wody jak na złość. Ze złości poszedłem i zrobiłem siku pod drzewkiem i biegnę do beczki z deszczówką. Hmmmm uffffffff, wody cała beczkaaaaaaaa !
A ta woła mnie już do domu.
- Hrabiunką no choć już zrobiłeś siusiunku !
Tak zrobiłem , zrobiłem , ale chyba umrę z pragnienia a ty nic nie widzisz że ja nie siusiunku chciałem tylko pić wrzasnąłem (szczeknąłem) na nią ze skowytem !
Pobiegłem do beczki a tam za wysoko, nie doskoczę , bo jestem za mały, patrząc na beczkę pełną wody, zaskowytałem jszcze raz!

W końcu zrozumiała o co mi chodzi i powiedziała do mnie .
-O Boże ty pić chciałeś, biedaczku mój kochany , przepraszam choć dam ci wody.
Poszliśmy razem do kuchni i nalała mi zimnej wody, a ja o mało się nie zachłysnąłem tak żłopałem jak smok ta wodę. Ale powiem Wam nauczyłem moją Panią ze jak idę do Beczki wieczorem to znaczy ze chcę pić.
Moja Oaza spokoju 23:20, 29 sie 2013

Do góry
Moja Oaza spokoju 23:14, 29 sie 2013

Do góry
Ogród u stóp klasztoru 23:13, 29 sie 2013

Do góry
dziewczynki rozchodniki już rozmnożone do imentu .

na pewno już u mnie nie zobaczycie tej kompozycji . rozchodników już tu nie ma . ukradłam na angielską

.

Raczkujący ogród Iwony 23:08, 29 sie 2013

Do góry
Ja odnośnie rabaty pod oknem. Moja rada jest taka, że żurawka będzie za ciemna, proponuję odmiany pomarańczowe z wierzchu, różowe od spody liścia. Będzie o wiele ładniejsze zestawienie, bordowe jest za smutne.

Zobacz w ogrodzie z lustrem

Ogród Sylwii od początku cz.II 23:06, 29 sie 2013

Do góry
Syla napisał(a)
Mam nadzieję , ciągle ją mam , że te moje eksperymenty dobrze będą wyglądać ..... oczekuję na efekty wraz z wami i mocno się denerwuję dziękuję że zaglądacie i za wsparcie ....

Nie wytrzymałam presji i pojechałam sobie na zakupy po rośliny na jesienne kompozycje donicowe ....
wymieszam je z niektórymi rosnącymi obecnie już w donicach .....

pogoda się popsuła .... wieje , trochę kropi i zimno .... sadzenie odwleczone i czekam na przyzwoite warunki cieplne

Jeszcze raz dziękuję za wsparcie

piękne
Moja Oaza spokoju 23:05, 29 sie 2013

Do góry
Moja Oaza spokoju 23:01, 29 sie 2013

Do góry
Kwiatki i rabatki u Elizy 22:59, 29 sie 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)
Bogusiu, Celinko, Kasiu serdecznie Was pozdrawiam i zostawiam pasikonika giganta :

...a niektórzy ludzie myślą, że są najpiękniejsi.....nie widzieli chyba Twoich owadów
Pozdrawiam:...piękny pasikonik
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies