Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród Sylwii od początku cz.II 21:19, 28 sie 2013

Do góry
Marzenko , Filipie - dziękuję , a kwitnąca jeszcze lawenda dla Was

Ogród Leny. 21:18, 28 sie 2013

Do góry
Lena napisał(a)
Sylwia witaj
To nie tylko przez rewolucje u Ciebie - mi też doby brakuje
Ja w każdym razie serdecznie Cię zapraszam

A teraz fotki

Lena czy to zawciąg wzdłuż ścieżki rośnie??

Fajnie wygląda....
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:16, 28 sie 2013

Do góry
Mathildis, Bogdzia, Agnieszka - dziękuję , że zaglądacie i kibicujecie .... to motywuje

Kwiatuszki dla Was

Ogród Sylwii od początku cz.II 21:14, 28 sie 2013

Do góry
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:13, 28 sie 2013

Do góry

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:12, 28 sie 2013

Do góry
I panna Anabell w towarzystwie skromnej werbeny patagońskiej. Mam kilkanaście sadzonek wychodowane z nasionek od Jotki chyba, już zaczynają kwitnąć

Rudbekie, a z tyłu miskant 'Zebrinus'

Rozplenice japońskie 'Little bunny' w towarzystwie klona japońskiego chyba 'Dissectum'

O i bluszcz 'Erecta', który chyba potrzebuje jakichś niebieskich pastylek, bo stać na baczność nie chce, tylko się na boki kładzie

ogrodoweimpresjejolki 21:11, 28 sie 2013

Do góry
Jolu fajnie ze jestes . Nabieraj sił . Moze Ci w tym pomogą pierwsze wiosenne kwiaty????
Wprawdzie to nie to samo co cała gromada bocków Agi ale każda energia sie przyda. Buziaki.
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:10, 28 sie 2013

Do góry

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:10, 28 sie 2013

Do góry
Goryczka wylądowała w miejsce zimowitów, a zimowity poszły gdzie popadnie... teraz dwie goryczki są obok siebie.. białą i niebieska

Goryczka...

A to przesadzana trawa..
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:09, 28 sie 2013

Do góry
ale żeby nie było tylko na roboczo to troszkę z ogrodu co by się nie cofać i cofać

kwitnące gracillimusy .....

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:08, 28 sie 2013

Do góry
Tak wygląda po posadzeniu.... kępę rozplenicy podzieliłam.. i jedną część posadziłam w innym miejscu.. a dwie przy cebulowych.. teraz jest fajnie, bo nie jest pusto w tym miejscu Niestety obwódka do przełożenia... będzie włazić na trawnik... ale to już poprawię za rok.... mam inne pilniejsze rzeczy.... teraz podwiąże do koszenia.. o ile sie przyjmie i nie zdechnie..... za duże to było bym była w stanie to przekopać... wiec zmasakrowałam

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:07, 28 sie 2013

Do góry
A tu mam klona japońskiego shirasawanum 'Aureum'

I sumaka octowca odmiana 'Tiger eye'

i jeszcze raz czosnki z hostami i wilczomleczem w tle

I mój ulubiony zakątek od drugiej strony, gdzie rośnie glediczja trójcierniowa 'Sunburst'

Ogród Sylwii od początku cz.II 21:05, 28 sie 2013

Do góry
W tym miejscu również powstanie gabion .... Sąsiadka mnie zaskoczyła i usunęła potężne dwa krzewy cierniowe ....i powstał przeciąg dlatego dobrze się stało , że panowie od gabionu opóźnili przyjazd ...... będzie zmiana koncepcji bo konieczne są nasadzenia w tym miejscu przy siatce
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:04, 28 sie 2013

Do góry
Kochani... czas ucieka.. pora brać się za ogród a nie forum..... i tym sposobem skończyłam dziś układanie kostki na obrzeżu... powiększyłam rabatę.. uporządkowałam teren...... jutro biorę sie za robienie trawnika
Poszerzyłam , bo mam na brzegu cebulowe i jak przekwitną to jest brzydko... tym sposobem... tulipany i narcyzy będą sobie tkwić w ziemi, a aksamitki będę sadzić na poszerzonym
Tam gdzie mam narcyzy i zimowity... przed nimi przesadziłam rozplenicę.... mam nadzieję, ze się przyjmie i nie zdechnie Przy okazji wydarłam z krzaków zadołowaną biała goryczkę... i przecięłam nawadnianie rododendronów w dwóch miejscach Bilans musi wyjść na zero... mam nadzieję, że goryczka się przyjmie, bo niestety ale troch korzonki jej pocięłam..
To moje łupy do przesadzenia.... goryczka i rozplenica.. rok temu posadziłam 3 małe sadzonki.. z trawki.pl

Takie malutkie sadzonki mam w tym roku....

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:02, 28 sie 2013

Do góry
Kochani, dziś Was znów trochę pomęczę fotkami ogrodowymi

Pamiętacie moje bukszpany, które zostały z wielkich potworów przycięte w coś a la stożki Oto one, przyjęły się i wyglądają całkiem nieźle W towarzystwie zielonych berberysów i ognika szkarłatnego, który pokryty jest całą masą żółtych owoców. Ptaki będą miały ucztę

Ognik z bliska z serduchem przywiezionym z Gardenii

A tu drugi ognik owocujący na czerwono

I moje czosnki aktualnie kwitnące

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 20:59, 28 sie 2013

Do góry
Coś tam jeszcze zaklekotał

popatrzył czy przesyłka odebrana

i tak został na noc na tym dachu

Ogród Sylwii od początku cz.II 20:58, 28 sie 2013

Do góry
w tym miejscu będzie lustro w gabionie .....

zainstalowane słupy

Funkie, hosty, miskanty 20:56, 28 sie 2013

Do góry
BEATA_S napisał(a)
Jakby ktoś miał nadwyżkę funkii do podziału -olbrzyma Sub and Substance, albo wąskolistnych np. Stiletto, to chętnie odkupię. Te egzemplarze są dostępne w sieci ,ale wolę od Was kupić

Beatko ma do oddania trzy duże hosty. Może jesteś zainteresowana? Wszystkie tej samej odmiany (nie wiem jakiej) Na pierwszym zdjęciu to ta za hakone, a na tym drugim te dwie zielone przed sosną.

Ogród Sylwii od początku cz.II 20:56, 28 sie 2013

Do góry
No to pokażę swój bałagan .....

konieczne jest dostosowanie się gabionem do istniejącego poziomu , dlatego trochę ciężkiego kopania jest ..... przypominam , że w tym miejscu kiedyś była skarpa wysypana żwirem i ułożonym kamieniem .......

poza tym to miejsce bardzo mocno udeptane przez wjeżdżające ciężarówki, betoniarki oraz pompy .... kto śledził ten wie .....

teraz jest tragedia ale kiedyś będę się śmiać i wspominać

wyjdzie szeroka donica gabionowa ..... będzie dużo nasadzeń .....

kamień który będzie układany w gabionie po uprzednim zmiejszeniu rozmiarów oczywiście .....
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 20:55, 28 sie 2013

Do góry
Nagle patrzę, a on coś sąsiadom do komina wrzucił

a póżniej na mój dom pokazał!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies