Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rododendronowy ogród II. 20:28, 23 lip 2013

Do góry
To ja też pokażę swoje uprawy warzywne. Pomidorek w doniczce szt 1ale pomidorowych gałązek jest wiecej niż pokazuje. Hoduje go głównie by pokazac wnuczkom jak rosna pomidory, nawet ich to zainteresowało.

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 20:25, 23 lip 2013

Do góry
I jeszcze taki kwiatek

Co mi zakwitło?
Może niedoskonały ale..... 20:12, 23 lip 2013

Do góry
Anulko, słyszałam ,że są złe biedronki które zjadają te dobre.Jakiś desant nam podesłano tak jak z rakami.Te złe wyjadają te nasze dobre
Kilka widoków z pozycji siedzącej spod jabłonki.
Mój kawałek raju II 19:51, 23 lip 2013

Do góry
Aniu twoja Bishop of Llandaff dla ciebie

ogrodoweimpresjejolki 19:50, 23 lip 2013

Do góry
jotka napisał(a)
Słońce dzisiaj pali niemiłosiernie, więc nie wychodzę z domu.
Wczoraj rudbekia wyglądała tak. Niby pełnia lata, a jakoś kolory bardziej jesienne...

Słońce pali?
U nas nawet jak je widać, to takie październikowe jest
Ja ciągle piszę o tej jesieni - no ogród zachowuje się jak pod koniec wrzesnia, albo ja już nie wiem co.
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 19:41, 23 lip 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Chcialaś przegorzan, masz przegorzan

i perukowiec na dodatek

O matko, jakie łany!!!! A ja mam sztuk JEDNA
A z tym perukowcem to dobrze trafiłaś ! Nawet wczoraj stałam przy nim kilka minut i zastanawiałam się, czy go nie kupić. Jest jednak mały problem - ja nie mam dla niego miejsca, niestety.
Nie miejsca w sensie miejsca na rabacie, tylko miejsca gdzie mógłby rosnąć, a on duży rosnie.
ogrodoweimpresjejolki 19:35, 23 lip 2013

Do góry
Słońce dzisiaj pali niemiłosiernie, więc nie wychodzę z domu.
Wczoraj rudbekia wyglądała tak. Niby pełnia lata, a jakoś kolory bardziej jesienne...

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 18:29, 23 lip 2013

Do góry
popcarol napisał(a)
Małgosiu, myślę że za dużo podlewasz, ona znosi suszę bardzo dobrze i tak leży może z nadmiaru wody... wyciepaj, dam Ci. Jak u mnie byłaś, nie chciałaś, mówiłaś że masz od kolegi, ale jak się tak sprawy mają, dam Ci jak się spotkamy ile? no właśnie, kiedy się spotkamy?
10go sierpnia?

Ja wczoraj cięłam limki - wierzchołek bez kwiatu z kilkoma parami liści, liście obcinałam do połowy żeby zmniejszyć parowanie, w ukorzeniacz i do ziemi. Anabelce możesz boczne pędu przygiąć do ziemi, przysypać i przymocować szpikulcem/frutem, za rok powinnaś mieć ukorzenioną sadzonkę Może tak jak limkę też się uda, spróbować możesz
to moje wczorajsze:

Moją anabelkę załatwiłam nawozem i nie mam. Anitka mi dała ukorzenioną gałązkę, ale też marniutko wygląda po moim urlopie

Czy Ty masz wierzchołki bez kwiatów... ja nie..... Jak zatem ciąć teraz horti na sadzonki?
Ogród w skali mikro :) 18:23, 23 lip 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)
A jak wpadłam w szał nogowania to mi wczoraj tak wyszło .. Uprasza się nie patrzeć na krzywe kamienie bo są do wymiany...

Ela nie dodawałabym juz innych gatunków w nogi.... dodałabym kostrzewę i lawendę (już 1 tam rośnie???), takie szare nóżki by fajnie wyglądały do kosodrzewiny i trzmieliny. U Irenki jeszcze widziałam czyściec wełnisty z kostrzewami (też srebrno-szary) , będę to kopiować :0
Ogród w lesie 17:33, 23 lip 2013

Do góry
Strasznie powoli wgrywają się zdjęcia. To mnie zawsze zniechęca do tej mozolnej roboty.
Niecierpliwię się!

Mix pelargonii

Działka, która kiedyś (może) będzie ogrodem 17:33, 23 lip 2013

Do góry
AlicyaLK napisał(a)
Reniu, rozmawiałam jakiś czas temu i nie widzą różnicy, ale problem może być w tym, że powinna być zachowana wilgoć przy nicieniach, a oni tego nie do końca pilnowali Z tych larw już wykluły się częściowo już dorosłe osobniki i oni je paletkami do badmintona zabijali - no jakiś koszmar. Kiedyś w programie Maja w ogrodzie też mówili o nicieniach i wspominali, że taka walka to nie jeden sezon... Nic więcej nie potrafię na ten temat powiedzieć

A tak z innej beczki, to u mnie też remonty i chyba na urlopie będę szorowała cały dom zamiast siedzieć w ogrodzie... brudzą tak Ci robotnicy, że się płakać chce!

Patent z paletkami do badmintona polecam, sama stosuję
Ogród w lesie 17:26, 23 lip 2013

Do góry
biało-czerwone

łososiowe

i różowe

Wszystkie razem tworzą niezły mix.

Eksperyment ogrodowy Beaty 17:16, 23 lip 2013

Do góry
Jestem z rewizytą! Nie wiem, czy już byłam u ciebie, ale raczej nie, bo nie zapomniałabym tak pięknego ogrodu! Rabatki pierwsza klasa, trawnik też, róże, hortensje wszystko
Podarunek zostawiam
Ogród w lesie 17:06, 23 lip 2013

Do góry
Teraz czas na pelargonie. Moje własne.
Są białe...

Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 16:55, 23 lip 2013

Do góry
anna_g napisał(a)

i mój pierwszy koralik

Pięknusi, ten kfiotek podoba mi się najbardziej
Pozdrawiam i życzę miłego popołudnia
Życzę też miłego spotkania u Alinki, mnie pozostały fotki, ale z przyjemnością obejrzę jak się bawiliście
Ogród w lesie 16:41, 23 lip 2013

Do góry
Witajcie, kochani! Nagrabiam zaległości
Dawno mnie nie było...zaglądałam jednak to tu to tam, stąd wiem co u was
Na zachodzie zaś bez zmian...czekamy na sygnał z Centrali i wtedy bierzemy się za robotę!
Póki co kilka zdjęć z Grabiowego. Same kfiotki, bo o reszcie wolę póki co zapomnieć.
Na początek thunbergia. Trafiły mi się białe kwiatki. Lubię thunbergię, ale w tym roku słabo rośnie. Najlepiej jej na kompostowniku.

Rozpoznawanie roślin iglastych.... 16:19, 23 lip 2013

Do góry
Witam wszystkich serdecznie na forum!

Na dzień dobry chciałbym się podzielić ze wszystkimi dwoma zagadkami, które gnębią mnie już od kilku lat, ale nie mogę nigdzie się doszukać nazw tych roślin:

1) Ma około 1.8m i +/- 15 lat. Podejrzewam, że to cyprysik groszkowy? Najbliżej mu do odmiany Squarossa, ale to na pewno nie jest on Miękkie igły, gałęzie w formie pomponów i bardziej szaro-niebieski niż na zdjęciach.

2) Sosna szczepiona na pniu - u mnie rośnie powyżej 5 lat. Ma bardzo nietypową formę. "Mutant" jakiś?

Rośliny nigdy nie były cięte. To jest ich naturalna forma.

Z góry dzięki!
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:10, 23 lip 2013

Do góry
I tyle przynudzania..... pora do roboty...... i na koniec jakiś misz-masz.. M się piekli, że jeżówki zasłąniaja mu skalniak i po co robiłam skalniak, jak jest zdominowany przez jeżówki... a mi szkoda ich wyrzucić... może posadzę jakie niższe.. tylko czy takie duże zniosą przeprowadzkę.. jeżówki nie lubią przesadzania

Ogród Tosi 16:10, 23 lip 2013

Do góry
atena35 napisał(a)
Konwalniki zaczęłam ustawiać w L wkoło jednej kuli,

ale teraz mam wątpliwości czy nie ułożyć "stożka" pomiędzy małymi kulami

Jeszcze jest czas żeby zmieniać Pliss

Ja też zrobiłabym trójkącik, za dużo kolorowych linii byłoby w okolicy żurawki - bukszpan, żurawka, konwalniki...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies