Ula poproszę zatem o sadzonki tych bodziszków
ta róża zalinkowana przepiękna
tą mają turzycę ,co Ci dałam też ścinam ,jak zaczyna się pokładać i pięknie odrasta
To niby różyczki miniaturowe, przynajmniej takie je kupilam. W efekcie mają ponad 70 cm i mimo że są cudne i zdrowe to wydają mi sie za duże na to miejsce.Bede musiała przyciąć na wiosne lub przesadzić.
19.06.2022. Dzisiaj w Gdańsku piękna pogoda, słonecznie, temperatura w cieniu 20st.C. Idealna pogoda na wypoczynek w ogrodzie. Obiecuję sobie od jakiegoś czasu kupić lepszy aparat, ale jakoś nie mogę się zdecydować. Za duży wybór...a tymczasem.
Judaszowiec, posadzony 2 lata temu. W tym roku nie zakwitł. Ale i tak jest ozdobą. A jak podrośnie...
Basiu, jeżeli dalie teraz mają dużo słońca, to nadgonią, tylko je dokarmiaj odpowiednio .
Zobaczymy co z tym deszczem będzie, na razie wieje koszmarnie, a w ogrodzie pustynia.
Mats w pełnym rozkwicie
Teraz użyłam zaprawy murarskiej, trochę żwiru i torfu ogrodniczy, o proporcje nie pytaj, bo za każdym razem eM o to samo pytam
A tu moja pierwsza, kiedyś ją zrobiłam i przetrwała, napewno już dwie zimy na dworze do niej dodałam patyki na ozdobę, forma, karton do butów wyłożony folią, zaprawa nie może być za rzadka, bo nie idzie wyklejać