Mirka ----- To jest ta nowość Pastelgrenn-----u mnie jest pierwszy rok. Niska całoćc ma ładny pokrój nie pokłada się .Już zaglądałam co zrobić żeby zrobić odkład ale mi się gałązka ułamała.
Ewo, pięknie u Ciebie o każdej porze roku. Na tym zdjęciu roślinki wyglądają jak ozdoby z kortenu.
Zauważyłam kwitnącą kirengeszomę, bardzo mi się ta roślinka podoba i w tym roku zakupiłam sadzonkę. Moja też zakwitła, ale rośnie w doniczce, bo na wiosnę (kiedy jeszcze było trochę wody w ziemi) zaatakowały ją ślimaki i ledwo ją odratowałam.
Nie bardzo się znam na uczeniu psa, ale wiem, że lubią gryźć drewno.
Połóż w miejscach, którymi się zainteresował, po kilka grubszych patyków.
To może go zatrzymać i nie dotrze do drzewek.
Szał ! Jakie barwy. Gdzieś ty kupiła te wrzosy, że ci tak pięknie rosną. U mnie przetrwały tylko 2 wrzośće oraz parę wrzosów, dużo padło, ale podobno dlatego, że są sztucznie pędzone. Trochę się zraziłam.
AsieBasiuAlicjo - poprzednia zielona, którą sama zakupiłam, na drewnianym trzonku szybko się wygła, taki szajs, ale ta z metalowym trzonkiem, wyprofilowane zgięcia i co najważniejsze trójkątne ostrze, które z łatwością przecina glebę - to jest coś, zadowolonam z narzędzia
Chyba sobie pod choinkę zamówię taczkę ale może wypełnioną prezentami? co się będę tak ograniczać
Basiu - dzięki za "podobanie" dla płotka i wiarę w ten "mig"
Ewo - dzięki za uznanie dla róż i brawa - kłaniam się nisko
Danusiu, dokładnie! Wzięłam ostatnią dziękuję za resztę
Tu mam rozplenice, seslerie i hakone.
Sesleria zawsze się pokłada.
Hakone zawsze jest piękne.
Rozplenice są tu od niedawna i zdecydowanie wygrywają z seslerią.
Jeżówki, które w zeszłym roku w lipcu podzieliłam na pojedyczne patyczki (zdjęcia na poprzednieh stronie) w połowie sierpnia wyglądały tak.
Bardzo im ten podział posłużył.
Basiu, myślę, że telefon pomyślnie przeszedł testy, bo zdjęcia piękne i te z ogrodu i z wycieczki. Cudne widoczki.
No i te grzybki, w tym roku jeszcze ani razu nie byłam na grzybach, bo z powodu suszy nic nie ma, ale może w końcu się zmieni, ile może trwać susza???
Zdjęcie z połowy kwietnia. Cztery duże kępy z przodu. Rosną co 50cm.
Jutro zrobię bierzące zdjęcie, ale myślę, że trudno będzie coś na nim dokładniej zobaczyć. Mam za mało słońca jak dla tej seslerii i ona się u mnie co roku pokłada.
Z pewnością trzeba ją podzielić/odmłodzić. Ja swoją dzieliłam co jakieś 2-3 lata.