Wersja Pawła powyżej mojego komentarza bardzo mi się podoba. Patrząc z przedogródka ukryty masz budynek gospodarczy (plus pnącze). Szerokie ścieżki super dla taczki i innych sprzętów. W książce o projektowaniu ogrodów, którą się inspiruje, jest o min. 120 cm ścieżkach, aby swobodnie 2 osoby szły koło siebie nie trącając się nawzajem ramionami.
Drobna uwaga, że taras nie może kończyć się na równo ze ścianą i słupem, bo słup ma brzydki dół i trzeba zakryć. Z kolei różnica poziomów wymusza dwa schodki i pasowały mi one w kierunku frontu na chodnik. A nie tutaj pomiędzy słupem, a ścianą w zarysie tarasu. Tak też doradził brukarz.
Co do zieleni nie mam żadnego "ale"
Wow, w końcu coś innego niż to co sam sobie wyobraziłem!
Wyjdzie, że się czepiam
Od strony frontu wystawał by ten taras o szerokość palisady, wg mnie brzydko. Przy drugim słupie tarasu będzie rynna, nie mogę tylko palisady dodać, bo nie zmieszczę osadnika rynny. A zrobić asymetrycznie nie chcę.
Nie, nie po to tu jesteśmy żeby dyskutować i rozważać różne opcje
może takie rozwiązanie ci podpasuje. Przesunięcia niecałe 10 cm od lini domu nikt nie będzie szukał wierz mi
A w żadnym wypadku. Nigdy nie miałem tyle postów w jeden dzień
Słupy są z betonu, na dole węższe i ciut krzywe (tak trafiłem fachowca z polecenia...) Dopiero przy elewacji fachowiec mi je wyprowadził. Potem poszukam foto.