oglądalam ten filmik ale nie kojarzyłam co własnie potem robią. ale czy skoro na ten żar wrzucam duże kawałki to nie wracam do klasycznego palenia właśnie?
tym sposobem "od gory' paliłaś?
ja tylko do końca niewiem co zrobić jak juz dochodzi do palenia tych najgrubszych kawałow na dole, mozna dokładac kolejne duże? bo tak jakos ta szyba mi sie troche brudzić wtedy zaczęła,,,
Masz juz posadzone drzewa wiec szybko urosna tym bardziej że duze kupiłas. Fajnie jak dzieci od małego interesuja sie przyrodą. Jutro ide zamawiac okulary , z tydzień pewnie poczekam na wykonanie.Ania dlaczego Twoj podpis nie jest aktywny????
hej Bożenko jak oczy? fajnie że coraz Cię więcej na forum
szkoda ze u mnie brak drzew, tez bym kupiła budki. moja Tatianka jest zachwycona motylkami w ogrodzie to i ptaki by jej radość sprawiły
Izie cień robią sosny, które zakwaszają naturalnie ziemię.
Ja kwaśnoluby dałam koło świerków, a pod lipami kwaśno nie jest. A że dałam żywopłot cisowy, to już kwaśniaków nie planowałam tam dawać. Dlatego hortensje do tej pory się tam nie pojawiły. Chciałam sobie zaoszczędzić roboty z pamiętaniem, gdzie mam kwaśny kompost dać, a gdzie popiołu podsypać - ale chyba kiepsko mi to idzie
ja tez tak mam! nie znoszę roboty głupiego, ostatnio to ja wyszłam podjazd odśnieżać bo jak miałam po raz kolejny naczynia ze zmywary wyjąć i włozyć nowe to mnie trzesło zamienilismy się z M zadaniami na jeden wieczór
w tym Twoim rogu tez od razu nasunęly mi sie klony ale palmowe(np shirasawy). ale watpię aby do jaśminowców pasowaly :/ u Izy podobne cieniste klimaty i tam jej zaprojektowali wlaśnie ogrod rodkowo-klonowy w duzej mierze
wątek jest ale nie w podpisie
a moze wrzuciłabyś jeszcze raz te swoje metamorfozy...? pliiiiiiiiiiiiiis
fachowiec obejrzał tą boazerie i stwierdził ze szlifowac nie trzeba, umyć trzeba i przetrzeć tylko podobno. tylko czy ładnie z bliska wygląda taka pomalowana boazeria? nie jest wsiurkowo?
wow Asia jaki Ty masz dojrzały ogród! faaaajnie
mi to się wydaje ze iglaków to juz masz az nadto, teraz tylko hortensji i traw dosadzić, rodki na front i będzie cudeńko
i chyba te kamienie jako obrzeża do likwidacji?
hejka własnie palę w kominku tym sposobem "od góry" i wow! nie brudzi mi szyby szok
u mnie też mało sniegu a mrozi konkretnie, jutro chyba większe kopce zrobię na różach bo wczesniej miały grubą warstwe śniegu a teraz śniegu coraz mniej a mrozy wracają..
Hej Aniu, a gdzie Twój wątek? Chciałam Ci te blogi podrzucić
Boazerię faktycznie malowałam i zdjęcia wrzucałam u Margerytki.
Zapewne kawalerka na wynajem - malowanie się tu akurat sprawdzi. Idealnie nie będzie, ale wystarczająco.
Trzeba przeszlifować lakier (nie do żywego drewna, tylko żeby zmatowić i wyrównać nierówności ) i można malować (o ile dobrze pamiętam, malowałam lateksową farbą beckersa i się nieźle sprawdziła).
Mój ma 130 cm wysokości i 80 szer. - na dole lekko szerszy (trapez w proporcjach).
Aniu, Twoje pytanie jest o to, czy baccatę na wysokości 80 cm w ogrodzie da się utrzymać w ryzach na szerokość 50cm - da się. Ale warto dopytać Danusię.