Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Kamienny ogród patykiem malowany 18:44, 15 lis 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Ja też chętnie bym zobaczyła może się zainspiruję?

Dominika ma trochę inny styl ogrodu niż Ty, więc nie wiem czy byś skorzystała.
Patrzyłam na Twój ogród, ale żeby wymyślić coś sensownego trzeba poświęcić sporo czasu i mieć więcej informacji.
Ogród musi stanowić całość - planowanie jednej rabaty nie ma sensu.
Jak zakończę sezon to looknę jeszcze, może mi coś wpadnie to naskrobię, chociaż nie wiem czy potrafię rozwiązać Twój problem.
Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 16:12, 15 lis 2016

Do góry
lojalna_ ciepłe skarpetki i lektura to pomysł doskonały, ale... sama sobie muszę kazać zrobić coś dokładnie odwrotnego I z tym jest już gorzej.

ren133 - podobno tak właśnie jest, że robusty są węższe i delikatniejsze.

Madzenka - Cieszę się, że się relaksujesz. Jak mało komu należy Ci się święty spokój.

MariBere - owoce świdośliwy brudzą jak jagody. To opinia z autopsji, z mojego ogródka
A tu masz inne forumowe jej potwierdzenie:
To drzewko, świdośliwa, ma jednak jedną zasadniczą wadę. Jak tylko zaczną się wybarwiać owoce trzeba je szybko zebrać, bo jak się do nich dorwą szpaki, to taras, elewację i kostkę pokryją ciemnogranatowe, trudno usuwalne plamy :/
Cytat z ostatniego postu z tego wątku: /skądinąd pięknie zaprojektowany ogród/
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6996-ogrod-w-otrebusach?page=6

Rench - nie straciłaś wiele, ale cieszę się, że dotarłaś

siakowa - I jak tam, Elso? Nie pokonał Cię zimowy chłód? U mnie zadanie wiązania stip dostał Mąż. Pomyśl o tym
PS Zapracowana?

Magda70 - poproszę o inny zestaw pytań

sylwik69
- to Polypodium vulgare. U mnie rośnie w cieniu.

Miłosławo od Pinokia
- hmmm... czy ja ogarniam ten mój ogród? Nie zawsze... ale bardzo się staram. A jeśli chodzi o matę to moje zdanie jest takie, że to prywatna sprawa użytkownika. 'Ogród bez agro' brzmi dobrze, ale... zapewniam Cię, że widziałam tu, na forum, przepiękne ogrody /nawet projektowane przez Danusię/, w których realizacji Właściciel zdecydował się na matę i... jest zadowolony I w zasadzie... nikomu nic do tego.
Na zielonej... trawce :) 16:10, 15 lis 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Dziękuję Ci bardzo Wniosek jest jeden rabata z hortkami powinna miec min 2m szerokosci

To zależy jeśli mają być tylko hortki to myślę że 1-1,5m wystarczy. Przed hortkami mam też jałowce płożące i póki co mają miejsce, Anabellki nie kładą się na nich.

Jeśli chcesz coś za hortkami jeszcze to fakt 2m to takie minimum
Na zielonej... trawce :) 15:54, 15 lis 2016

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Dziękuję Reniu

O który pytasz bo tam są dwa - tu lepiej widać

z prawej to gracillimus, z lewej niestety nie mam nigdzie zapisane - kiedyś szukałam w necie i najbardziej pasował mi pod Cabaret

Rabata idzie "po łuku" i tak:

w najwęższym miejscu przy pierwszej hortce ma 2m - od krawędzi trawnika do ekobordu (od razu za hortkami) jest ok 1m - od gracka do ścieżki tez jest 1m

w najszerszej części 3,30m (mniej więcej na wysokości serba)- od krawężnika do ekobordu za hortkami jest 2m, za nim jest żwirek i tam będzie dobry metr jeszcze do rzędu tui

z innej perspektywy - może bardziej Ci rozjaśni

Dziękuję Ci bardzo Wniosek jest jeden rabata z hortkami powinna miec min 2m szerokosci
Ogród Nety- moje marzenie 15:23, 15 lis 2016

Do góry
Nett napisał(a)

Reniu oglądam, codziennie. Tylko tak jak pisałam wcześniej. Szukając nowoczesnych ogrodów wyskakują mi nowoczesne małe podwórka, dla mnie to nie ogród, nie tego szukam. Może Ty masz jakies stronki albo lepszy sposób wyszukiwania takich nowoczesnych, minimalistycznych projektów?

Anetko Ja bazuję głównie na pintereście ... przecież sporo jest tam zdjęć nowoczesnych ogrodów, ogrodów trawiastych i z drzewami wielopniowymi ... bo chyba w takim kierunku zmierzasz ... oprócz drzew musisz jeszcze zdecydować o zimozielonej bazie no bo chyba taką przewidujesz? Według mnie ważne są jeszcze elementy architektury ogrodowej
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 15:18, 15 lis 2016

Do góry
Piękne foty
Ogród Nety- moje marzenie 15:08, 15 lis 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Mariken nie Twój styl chyba Zostań przy wielopniowych i oglądaj do znudzenia inspiracje ... powoli ... nie spiesz się ... wyłacz się na dwa trzy dni i tylko oglądaj

Reniu oglądam, codziennie. Tylko tak jak pisałam wcześniej. Szukając nowoczesnych ogrodów wyskakują mi nowoczesne małe podwórka, dla mnie to nie ogród, nie tego szukam. Może Ty masz jakies stronki albo lepszy sposób wyszukiwania takich nowoczesnych, minimalistycznych projektów?
Kamienny ogród patykiem malowany 15:04, 15 lis 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Sylwuś, mam nadzieję, se je pokażesz.
Dziś rano leżałam sobie i na dzień dobry oglądałam rysunki zrobione przez ciebie dla mnie na trójkątną rabatę. Doszłam do wniosku, se dojrzewam do tych inspiracji.
Piękne jest to, co tworzysz. Zaproponowapaw mi kalinę na pniu.
Zaprosipabym jq do ogrodu

Ja też chętnie bym zobaczyła może się zainspiruję?
Ogród Nety- moje marzenie 15:02, 15 lis 2016

Do góry
Nett napisał(a)

Tam będą nasadzenia trawiaste, a Mariken by pasował. Tylko czy nie będzie za niski? Tam chyba potrzebne coś do wysokości 2-3 m.

Mariken nie Twój styl chyba Zostań przy wielopniowych i oglądaj do znudzenia inspiracje ... powoli ... nie spiesz się ... wyłacz się na dwa trzy dni i tylko oglądaj
Do raju daleko - u Ewy 09:23, 15 lis 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Ewuniu
Mierzylaś?

Tak, Reniu, zmierzyłam. Rabata ma 8m długości, a szerokość waha się od 2,20 do 2,90 (bo to linia falista). Ambrowce rosną w odległości od siebie 2,20m. Po prawej pierwszy ambrowiec jest posadzony 1,60m od początku rabaty, a trzeci ma 2m do końca rabaty.
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 07:24, 15 lis 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Aniu
Chyba zdążyłaś sie już zorientować, że wiążemy trawy
Niestety ja dopiero w przyszłym tygodniu sie za to zabiorę
Pozdrawiam

Reniu od początku podczytywania O wiążę trawy, ale nigdy nie mogę się wstrzelić z terminem. Dzisiaj idę już na 100% wiązać, bo mi ich szkoda, zwłaszcza popmasowej, która o dziwo się dzielnie trzyma w pionie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 06:15, 15 lis 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Reniu mozesz przypomnieć z jaką trawą masz posadzoną tę szałwię, bo nie rozpoznaję tej zmrożonej

Fotki zimowego ogrodu piękne
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:16, 14 lis 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Myślałam ostatnio o Tobie Fajnie, że jesteś!!! Pamiętasz moją sypialnię ... muszę sobie odszukać Twoje wskazówki
jestem przelotem
Patrząc na Twoj ogrod nie rozumiem.po co Ci one
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:57, 14 lis 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

nie jutro nie, raczej pod koniec tygodnia, ale sytuacja zmienia sie jak w kalejdoskopie, bo on tam przede wszystkim jest w pracy.

A to fajnie bo masz trochę czasu żeby wybrać
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:55, 14 lis 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Ale eM będzie tam jutro?

nie jutro nie, raczej pod koniec tygodnia, ale sytuacja zmienia sie jak w kalejdoskopie, bo on tam przede wszystkim jest w pracy.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:53, 14 lis 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Ja zauważam.nawet dziś o Tobie myślałam.nie sciemniam.

Ja też myślałam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:51, 14 lis 2016

Do góry
Ale eM będzie tam jutro?
Do raju daleko - u Ewy 22:50, 14 lis 2016

Do góry
Ewuniu
Mierzylaś?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:49, 14 lis 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

A jeszcze nie wybrałaś?

Nie chciałam nikomu zawracać głowy w długi weekend, dziś wróciłam do tematu i czekam na zdjęcia bez chwastów
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:45, 14 lis 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
Matko z corka...do nadrobienia 3 cyfrowa liczba,,,,,

Myślałam ostatnio o Tobie Fajnie, że jesteś!!! Pamiętasz moją sypialnię ... muszę sobie odszukać Twoje wskazówki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies