Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kamienny ogród patykiem malowany

Kamienny ogród patykiem malowany

Iwk4 18:26, 03 lis 2016

Sylvana napisał(a)

Zimą zainwestuję w kolejne pudełko kredek i będę rysować rabatki na 1000 sposobów.

Sylwuś, mam nadzieję, se je pokażesz.
Dziś rano leżałam sobie i na dzień dobry oglądałam rysunki zrobione przez ciebie dla mnie na trójkątną rabatę. Doszłam do wniosku, se dojrzewam do tych inspiracji.
Piękne jest to, co tworzysz. Zaproponowapaw mi kalinę na pniu.
Zaprosipabym jq do ogrodu
Mirka 11:31, 15 lis 2016

Ja mam pytanie co da radę pod szpalerem brzozowo sosnowym takim niedawno posadzonym.Jakie rosliny tam posadzić.?
sylwia_slomc... 13:14, 15 lis 2016

Mireczko coś co lubi sucho i kwaśno......wrzosy na przykład Podobno derenie też sobie radzą I ładnie wyglądają w zimie z brzozami
13:23, 15 lis 2016
Sylvana napisał(a)
Po wczytywaniu się w kilka wątków na O., stwierdzam....nie wiem czy słusznie....że ogrodnicy są bardziej podatni od INNYCH na depresję pogodową....nie możemy wyjść i pogrzebać w ziemi, wycisnąć z siebie resztek sił sadząc, grabiąc, kopiąc, przekopując i itp......nie możemy obejrzeć co urosło, a co choruje.....nie można wciągnąć w płuca zapachów przeróżnych tak innych od miejskich spalin, fastfoodów i kurzu.....nie słychać śpiewu ptaków....i to sprawia, że jesteśmy nieszczęśliwi.....a gdy tylko pojawia się jeden promyczek słońca i można nos z murów wystawić....wraca humor, zdrowie i radość życia......to ja....a Wy????

Ja inaczej,odkąd ogrodniczka z zamiłowania zostałam staram sie dostrzec w kazdym obliczu pogody coś dobrego

jak leje to sie ciesze,że z wężem nie sterczę,jak pada troche w zimie nie biadolę,że ponuro tylko sie cieszę,że zimozielone mi podleje i suszy fizjologicznej nie będzie
No i odpocząc też moge gdy aura gorsza.Wtedy czytam- ostatnio kryminały Scharlot Link co dwa tygodnie w kioskach za ok.15 złotych ,oderwac sie nie mogę
Teraz czytam Obserwator;rezultat taki,ze w domu jak nie ma Ema boje sie sama po ciemku siedzieć śmieszne co?
Polecam Scharlot Link,niesamowity jest Dom Sióstr.jak sie do tych książek dorwe to w dwa -trzy dni(a raczej noce)tomik pochłaniam

gram tez na pianinie,tzn.ucze sie od trzech lat

Ty tez masz na pewno drugie hobby,pieknie fotografujesz,pewnie super rysujesz sadząc po projektach

Nie bedę biadolić,że zima,krzyże mnie ostatnio bolały od kopania w ogrodzie(hi hi pewnie starsza już jestem to i zuzycie biologiczne materiału wieksze)-czas odpocząć i siły do działania zregenerować

Ale fakt,że te zimy byle jakie są ,ino wilgoć i plucha
dzisiejszy poranek z piekną szadzią i słońcem był wyjątkiem -jak dotąd
-oczywiście nie nacieszyłam się,szybko tylko skrobac auto i do roboty gnać na punkt

Uszy do góry wiosna będzie-ja też na nią czekam
Dominika11 13:34, 15 lis 2016

Mirka napisał(a)
Ja mam pytanie co da radę pod szpalerem brzozowo sosnowym takim niedawno posadzonym.Jakie rosliny tam posadzić.?
może barwinek czy runianka, macierzanka chyba tez by dała radę, dabrówka, brunnera, trzmielina, miodunka
Dominika11 14:57, 15 lis 2016

Iwk4 napisał(a)

Dziś rano leżałam sobie i na dzień dobry oglądałam rysunki zrobione przez ciebie dla mnie na trójkątną rabatę. Doszłam do wniosku, se dojrzewam do tych inspiracji.
rysunki, które dla mnie zrobiła Sylwia też oglądam co jakiś czas i się zachwycam nimi na maksa
dzieki nim zakupione mam już donice na tył domu
ren133 15:04, 15 lis 2016

Iwk4 napisał(a)

Sylwuś, mam nadzieję, se je pokażesz.
Piękne jest to, co tworzysz. Zaproponowapaw mi kalinę na pniu.
Zaprosipabym jq do ogrodu

Ja też chętnie bym zobaczyła może się zainspiruję?
makadamia 15:07, 15 lis 2016

Sylwia, czy robiąc ogródek inspirowaliście się może tym ogrodem?
Sylvana 16:34, 15 lis 2016

hanka_andrus napisał(a)
Kwestia tylko zaprawy do murowania, ale podobno już są gotowce?

Ja mieszam cement, piasek i wodę - 1:3, tak murowałam wszystkie murki i schody na zewnątrz i nic nie odpadło na razie.
Nie używam gotowców, bo nie wiem co tam jest.
Chleba i ciast też nie robię z gotowych mieszanek.
Sylvana 16:34, 15 lis 2016

amelia_b napisał(a)
no w sumie racja