Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród Nety- moje marzenie

Ogród Nety- moje marzenie

makadamia 14:53, 15 lis 2016

Nett napisał(a)

Coś wymyślimy. Ważne, ze jest koncepcja jakaś.
I tak obsadzać będę po kolei. Wszystkiego na raz nie dam rady. Najpierw chciałabym górę skończyć.

Asiu jak najlepiej teraz zacząć planowac poszczególne rabaty? Zrobić osobne plany każdej z nich, czy jak?

Ja bym tak zrobiła - na siatce, żeby łatwiej był ocenić ile która roślina zajmie.

Na tym etapie ja się już raczej wyłączam, ale za to wrócą zapewne dziewczyny bardziej oblatane w roślinach
Dominika11 14:54, 15 lis 2016

a jakie by ci bardziej pasowało ???
ja mam Marikena szczepionego i serdecznie polecam
Nett 14:57, 15 lis 2016

makadamia napisał(a)

Ja bym tak zrobiła - na siatce, żeby łatwiej był ocenić ile która roślina zajmie.

Na tym etapie ja się już raczej wyłączam, ale za to wrócą zapewne dziewczyny bardziej oblatane w roślinach

O nie, Asia! Zobacz, ze tu do mnie nikt prawie nie zagląda, o dordadzaniu nie wspomnę. Tylko Ty ze mną wytrzymujesz. Nie, no załamaś mnie.
Nett 14:59, 15 lis 2016

Dominika11 napisał(a)
a jakie by ci bardziej pasowało ???
ja mam Marikena szczepionego i serdecznie polecam

Tam będą nasadzenia trawiaste, a Mariken by pasował. Tylko czy nie będzie za niski? Tam chyba potrzebne coś do wysokości 2-3 m.
makadamia 15:01, 15 lis 2016

Netka, nie załamuj się!
Zauważ, że jestem chyba jedynym na tym forum dziwadłem, które woli kółka i linie od roślin. Dlatego jak jest mowa o rozplanowaniu działki to większość dziewczyn się wycofuje, a ja odwrotnie - wycofuję się, jak zaczynają się rozmowy pt.: lepszy trzcinnik czy miskant
ren133 15:02, 15 lis 2016

Nett napisał(a)

Tam będą nasadzenia trawiaste, a Mariken by pasował. Tylko czy nie będzie za niski? Tam chyba potrzebne coś do wysokości 2-3 m.

Mariken nie Twój styl chyba Zostań przy wielopniowych i oglądaj do znudzenia inspiracje ... powoli ... nie spiesz się ... wyłacz się na dwa trzy dni i tylko oglądaj
Nett 15:06, 15 lis 2016

makadamia napisał(a)
Netka, nie załamuj się!
Zauważ, że jestem chyba jedynym na tym forum dziwadłem, które woli kółka i linie od roślin. Dlatego jak jest mowa o rozplanowaniu działki to większość dziewczyn się wycofuje, a ja odwrotnie - wycofuję się, jak zaczynają się rozmowy pt.: lepszy trzcinnik czy miskant

Asia ja też wolę rysować kółka. Nawet kopać mogę w ogrodzie i darń zrywać, ale na doborze roślin kompletnie się nie znam i nie czuję.

Więc na forum są nas dwie dziwaczki.

Jestem Ci ogromnie wdzięczna za pomoc.
Nett 15:08, 15 lis 2016

ren133 napisał(a)

Mariken nie Twój styl chyba Zostań przy wielopniowych i oglądaj do znudzenia inspiracje ... powoli ... nie spiesz się ... wyłacz się na dwa trzy dni i tylko oglądaj

Reniu oglądam, codziennie. Tylko tak jak pisałam wcześniej. Szukając nowoczesnych ogrodów wyskakują mi nowoczesne małe podwórka, dla mnie to nie ogród, nie tego szukam. Może Ty masz jakies stronki albo lepszy sposób wyszukiwania takich nowoczesnych, minimalistycznych projektów?
ren133 15:23, 15 lis 2016

Nett napisał(a)

Reniu oglądam, codziennie. Tylko tak jak pisałam wcześniej. Szukając nowoczesnych ogrodów wyskakują mi nowoczesne małe podwórka, dla mnie to nie ogród, nie tego szukam. Może Ty masz jakies stronki albo lepszy sposób wyszukiwania takich nowoczesnych, minimalistycznych projektów?

Anetko Ja bazuję głównie na pintereście ... przecież sporo jest tam zdjęć nowoczesnych ogrodów, ogrodów trawiastych i z drzewami wielopniowymi ... bo chyba w takim kierunku zmierzasz ... oprócz drzew musisz jeszcze zdecydować o zimozielonej bazie no bo chyba taką przewidujesz? Według mnie ważne są jeszcze elementy architektury ogrodowej
natka098 15:27, 15 lis 2016

Ja zaglądam codziennie. Ale moja wiedza taka malutka że się nie odzywam.