Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moje "Ranczo Akapulko" 00:39, 30 sie 2013

Do góry

Czwartek, 29 sierpnia 2013

Porządki po burzy i grządki

Muszę Wam powiedzieć że w tych dniach nic ciekawego nie wydarzyło się po za tym że miałam pełne ręce roboty posprzątać po tej burzy deszczowej. Trudno moja strata " MADE IN CHINA nie zdała egzaminu.

W tych dniach troszkę uprzątnęłam na Ranczo posadziłam pod płotem kilka kwiatuszków które dostałam od Basi koleżanki z działki i doszłam do wniosku że nie ma co na zimę na nowo stawiać ogrodzenia z wikliny , bo i tak już niedługo będzie zima i będzie śnieg , więc schowałam ją do domku narzędziowego.
Tam przynajmniej nie zepsuje się od sniegu.
Aha chciałam tylko wam powiedzieć że kupiłam 10 podkładów kolejowych na których postawię ten domek narzędziowy i zrobię w nim podłogę z płyt meblowych , bo mam ich pod dostatkiem.
Już nawet rozmawiałam z sąsiadem aby mi pomógł w tym.
Dziś kopałam od 13tej do 18tej pod płotem i wybierałam perz.

Robiłam grządkę na paprocie i thuje bo kilka drzewek posadzę pod płotem między paprotkami. Bo tam właśnie pod płotem zaplanowałam paprocie i thuje.
A muszę się wam pochwalić że dostałam z odzysku od znajomej bardzo dużo paproci.
Są piękne wielkie,cudowne!
Musiałam je wykopać z jej ogrodu. Mają kilka lat.
Ciężko było mi dzisiaj kopać tą grządkę , a przyznam się że tak się zawzięłam do tego kopania że aż połamałam trzonek od wideł. Resztę musiałam skopać łopatą, powiem że kopałam a później małą gracką i rękoma wybierałam perz trawka, po trawce. W końcu doszłam do celu skończyłam.
A powiem że mozole i tak sobie zrobiłam przez rękawiczki. Tylko że kiedy patrzę na to co zrobiłam i wyobrażam sobie jakie one piękne będą na wiosnę , to od razu przestaje mnie boleć.
Wczoraj kolega skosił mi trawkę , slicznie wygląda ta skoszona trawka.

A co ciekawe perz zrownał się z trawą i nic nie widać perzu.
W puste miejsca dosiewałam trawkę i teraz mam ładny bujny trwnik pod drzewka owocowe.Kłopot w tym że w kamyczkach wyrósł sobiue szczaw , na razie nie scinam go i nie porządkuję w kamyczkach, tylko zrywam go na zupkę.

A pomaga mi go zrywać koleżanka , zbiera też sobie go na zupkę.

Każdy z sąsiednich działek tylko zerkaja jak ja tam się krzątam i mówią po cichutku , kiedy ja to zdążyłam zrobić w ciągu póltora miesiąca takie ładne ogrodowisko he he he . Mnie samej nie chce się wierzyć że tak szybko z tego ugoru zrobiłam. Mam też swoją rzodkiewkę, dosiałąm już drugą, posiałam koper który juz wyszedł . a także buraki czerwone na botwinkę które po lada dzień się pokażą. Naprawdę kiedy jestem na moim "Ranczo Akapulko" Jest tam taka cisza i spokój,ze nie chce mi się wogóle do domu wracać. Świerszcze w trawie pięnie cykają i ptaki spiewają.
Naprawdę na sam wieczór wracam do domu.
Kolorowy ogród na piasku 00:34, 30 sie 2013

Do góry
viva napisał(a)
Jeszcze trochę kwiatków

werbena hastata w kolorach

-

-

z wrzosowiska

-

języczka pomarańczowa i zawilce

-

Coś niesamowitego!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 00:24, 30 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
To, co robi to lustro niezmiennie mnie zachwyca

Moje piórka z Anglii

A tutaj całkiem inne futra

Mnie też i nie ma ani jednego chwaścika milo nacieszyć oczy pięknym pozdrawiam Danusiu
Kolorowy ogród na piasku 00:19, 30 sie 2013

Do góry
Jeszcze trochę kwiatków

werbena hastata w kolorach

-

-

z wrzosowiska

-

języczka pomarańczowa i zawilce

-

Kolorowy ogród na piasku 00:18, 30 sie 2013

Do góry
viva napisał(a)

Aniu, trzymać się muszę, bo pracy mus sobie ujmować a nie dodawać, wiesz czego przybywa
U mnie aż tak źle z Phantomem nie jest a Limki są piękne.
Pochwalę je

-

Piękne limki
Metamorfozy ogrodowe 00:17, 30 sie 2013

Do góry
metamorfoza, oczywiście natchniona w naszym ogrodowisku, mojej drugiej rabaty:

maj 2013

i stan na dzisiaj sierpień 2013

zakochana jestem w moim ogrodzie, miejscu gdzie po pracy mogę naprawdę odpocząc
Kolorowy ogród na piasku 00:08, 30 sie 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Pozdrawiam Vivo. Nacieszyłam oczy zdjęciami Twojego ogrodu. Poczytałam o dzielżanie i zachwycił mnie jego kolor

Dzielżany lubię coraz bardziej.
Zakwitły dwie kolejne odmiany

-

Paeonia - Piwonia 00:03, 30 sie 2013

Do góry
Kochani, czy możecie pomóc - moja piwonia jest spalona przez słońce czy raczej stawiacie na jakiegoś grzyba??

i poproszę o radę czym prysnąć?

a opryskać teraz, kiedy podzieliłam karpy i z jednej posadziłam dwie w nowym miejscu?
czy coś odczekać?

wiem, że zawsze na Was można liczyć
dlatego prosze o pomoc

Bajkowy ogród Weroniki 00:02, 30 sie 2013

Do góry
weronika77 napisał(a)

AgoAgo, bardzo dobrze zrobiłaś. Tej róży do twarzy ze wszystkim.
Najpiękniej kwitnie w czerwcu, a potem mniej intensywnie ale do października. Mam dwie, jedna ma 12 lat. Pozdrawiam.

Róża piękna i buksiki ślicznie przycięte.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 00:02, 30 sie 2013

Do góry
Margarete napisał(a)
Troche sie juz robi taki jesienny klimacik.......

Piękne wrzosowisko Małgosiu. I nowych roślin ciągle przybywa, z przyjemnościa pospacerowałam po Twoim ogrodzie.
pozdrawiam
Słoneczny ogród słonecznej safikey 23:53, 29 sie 2013

Do góry
nadal wieczorem po pracy poprawiałam rabatę II, dokonczyłam układać obrzeża z kostki, wyplewiłam po zdjęciu włókniny i prawie skończyłam sypać korą - prawie, bo kory mi zabrakło

ale wygląda już całkiem porządnie i każdego dnia coraz bardziej zakochuję się w korze - jest cudowna

zostało mi już tak mało, aby dokończyć tę rabatę, na weekend muszę skonczyć, tak aby w niedzielny spacer po ogrodzie, który już staje się tradycją zachwycac się roslinami - spacerujemy sobie z mężem i dzieciaczkami i planujemy prace na przyszły rydzień - bardzo fajna tradycja nam powstała

Najważniejsza dzisiaj pochwała to ta od męża: że jest ze mnie dumny, że wyrzuciłam tę dziadowską szmatę i taki jest fajny efekt końcowy - miło mi było bardzo - łasa jestem na pochwały

mam nadzieję, że Wam również się podoba
Romans na „Ranczo Akapulko” 23:44, 29 sie 2013

Do góry

Czwartek, 29 sierpnia 2013

Suczka bzyku-bzyku

Wczoraj moja Pani nie wiedziała że ja chciałem pić a nie sikać.
A dziś zrobiłem jej na złość i zacząłem wyć jak szczeniak.

Chciałem moją suczkę „bzyku- bzyku” zabrać na Ranczo. Po wczorajszym moja Pani, chyba miała wyrzuty sumienia i nie mówiła nic , tylko od razu zrozumiała o co mi chodzi.
Oczywiście że o chodziło mi by z nami pojechała moja suczuńka „bzyku-bzyku”.
Moja Pani była grzeczna i wzięła moją suczkę , włożyła ją do reklamówki i powiesiła ją na skuterku pod ramą na haczyku. Pojechaliśmy razem na nasze Ranczo, przecież musiałem jej pokazać gdzie znikam całymi dniami.
Proszę zobaczcie jaki spacerek urządziłem dla mojej suczki „bzyku-bzyku”.

Widzicie jaki spacerek zrobiłem mojej suczce !!!

Moja Oaza spokoju 23:42, 29 sie 2013

Do góry
Wrzosy - Calluna 23:37, 29 sie 2013

Do góry
moje wrzosy szaleją na wrzosowisku, robi się już barwnie i pięknie (choć są u mnie od niedawna):

po zmianach pokochałam mój ogród na nowo

sylwia
Moja Oaza spokoju 23:34, 29 sie 2013

Do góry
[/img]
Moja Oaza spokoju 23:29, 29 sie 2013

Do góry
Grembosiowo 23:25, 29 sie 2013

Do góry
grembosia napisał(a)
Budleja:

Grembosiu, dawno do Ciebie nie zaglądałam, ależ wszystko masz piękne, cudne

Wiesz jaka to odmiana budlei?
Moja Oaza spokoju 23:24, 29 sie 2013

Do góry
Mój 4 arowy azyl... 23:24, 29 sie 2013

Do góry
Malinki 'Polka', to dobra odmiana, owocujaca na tegorocznych pędach od połowy sierpnia.

Bluszcz pospolity szykuje się do kwitnienia

Ta, na pierwszym planie, róża NN zaskoczyła mnie bardzo. Po pierwszym kwitnieniu przybyło jej pięć dorodnych i wysokich pędów. Właśnie kwitnie. To pewnie efekt gnojówki z pokrzyw

Aniu asc, takie mam kolory Cleome.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:24, 29 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu, co to za krzewy, te kolumnowe, czy to jakieś tuje?..potrzebuję coś złotego, kolumnowego na wrzosowisko
Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies