Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-)

Debra 16:46, 25 wrz 2013

grembosia napisał(a)
Poproszę o namiary na sklep internetowy w sprawie krokusów.
Dzięki

Grembosiu, pw poszło. W sklepie byłam osobiście, bo chciałam odebrac moje cebulki sama, a sklep w Warszawie, no tzw. Wielkiej Warszawie
Widziałam magazyny cebulkowe. Robią wrażenie, warunki doskonałe. Same cebule - wszystko z godnie z zamówieniem, a ceny rozsądne. Chyba mozna polecać
Debra 16:51, 25 wrz 2013

Sonka napisał(a)
Zagladałam do Ciebie, odznaczyłam wątek, troche mnie nie było a tu takie zmiany, spotkania, ciekawe zdjęcia i spostrzeżenia, robi się a właściwie jest ślicznie, pozdrawiam

Krystyno, moja imienniczko! Witaj u mnie bardzo mi miło, w dodatku z tym piegowatym brzdącem w avatarku Słodki jest, szkoda że mu tych papierów brakuje, bo w sumie to Ty stratna jestes okropnie.

U mnie się dzieje co nieco, ale taka mam naturę. Bezruchu nie trawię, a energii mam za trzy Krystyny

Pozdrawiam
Debra 16:54, 25 wrz 2013

Joku napisał(a)
Kapliczka maskuje słup? Bo tak mi to wygląda.Super pomysł. Jeszcze pytanie: sama tworzysz takie rzeczy z drewna jak ten domek dla dziadka?

Jolu, tak kapliczka i cała obudowa ukrywaja bardzo paskudny betonowy słup u podstawy. Najpierw puściłam tylko pnącze, ale za rada jednej z Forumek poszłam krok dalej i zbudowałam taki sztachetkowy płotek wokół słupa.
Wszystko robię sama, także kapliczkę. Ot parę deseczek do kupy i jest
Joku 16:58, 25 wrz 2013

Podziwiam umiejętności.
Debra 17:06, 25 wrz 2013

Joku napisał(a)
Podziwiam umiejętności.

Jolu, to raczej taka zabawa drewnem. Zawsze to lubiłam, powinnam zostać stolarzem

eliza3 17:37, 25 wrz 2013

Debra napisał(a)

Jolu, to raczej taka zabawa drewnem. Zawsze to lubiłam, powinnam zostać stolarzem

Podziwiam Cię za to Kiedy pierwszy raz zajrzałam na Twój wątek to właśnie Twoje poczynania z drewnem wzbudziły mój szacunek do Ciebie.
Teraz gdy znowu patrzę na Twoją kapliczkę ponownie składam wyrazy uznania Pięknie to wymyśliłaś, a co do wykonania, nie muszę nic dodawać Pięknie i nastrojowo.
Debra 18:22, 25 wrz 2013

eliza3 napisał(a)

Podziwiam Cię za to Kiedy pierwszy raz zajrzałam na Twój wątek to właśnie Twoje poczynania z drewnem wzbudziły mój szacunek do Ciebie.
Teraz gdy znowu patrzę na Twoją kapliczkę ponownie składam wyrazy uznania Pięknie to wymyśliłaś, a co do wykonania, nie muszę nic dodawać Pięknie i nastrojowo.

Oj Elu, aż mi głupio, tyle wspaniałych słów ! Dziekuję, pewnie nie zasługuję, ale się cieszę
Debra 18:27, 25 wrz 2013

To dzisiaj moje inne pnącze - Dławisz okrągłolistny, zarósł kawał płota

W Dławisza wpleciony jest Głogownik i Winobluszcz pięciolistkowy, ale tylko w jednym miejscu, dla kontrastu kolorystycznego. Dławisz jesienią robi się zółty, a Głogownik i winobluszcz czerwony, więc to tak fajnie kontarstuje.

I jeszcze przebarwiające się Bergenie sercolistne

I kwitnący słonecznik ozdobny

marzena 20:26, 25 wrz 2013

Debra, właśnie od dłuższego czasu zastanawiam się nad dławiszem...jak on się 'sprawuje' ? czy nie 'dławi' innych roślin np podporowych ? podaj jakieś praktyczne uwagi...
ewsyg 20:39, 25 wrz 2013

Super zamaskowałaś słup. Dławisza proponuję usunąć póki czas. Widziałam ostatnio co on potrafi, opanował pół dzielnicy i nie mogą sobie z nim dać rady. Ktoś trafnie nadał mu tą nazwę.