No to by było na tyle z młodych sadzonek - które pierwszy raz flancowałam, ale dzieki wam się udało
Teraz mam pytanie bardziej przyziemne - dosłownie
Jak wiecie przerabialismy trawnik, z tego wszystkiego powstał strumyk ktory ma odbierać nadmiar wody opadowej, mamy teren gliniasty i woda bb powoli wsiąka, ajk jest nadmiar robily sie zastoiny,
Mamy nadzieje ze teraz bedzie o wiele lepiej
Częsciowo stumien jest juz wyłożony kamieniami, na brzegach chiałabym zrobic rabaty. Krzewy byliny i rośliny sezowowe. Na zdjęciu jest widoczny niewielki odcinek ktorey jest juz przekopany,widać jeszcze kupkę kamieni (znikna) i tam tez bedzie przekopane. Przy płocie sa powsadzane rosliny na tymczasie, ale w tamtym miejscu tez bym chciała rabate. Tylko jest problem - niechce zasłaniać widoku na wode (na początku wątku sa wstawione zdjecia)
Proszę podpowiedzcie jak to sensownie zrobic. Po drugiej stronie strumyka widoczna jest tez przekopana ziemia. Tam bedzie zdecydowanie węższy pas, tam ma byc miejsce na spory trawnik.Na tamtym kawałku wsadziłam na razie 2 hosty, zaraz za nimi rosnie wierzba, daje przeswietlony cien.