Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Rododendronowy ogród II. 22:05, 18 lip 2013

Do góry
anna_g napisał(a)
Bogdziu - cudowne zdjęcia motyli - wszystkie bez wyjątku, ja kocham makro... A twoje zdjęcia uwielbiam. Kupiłam sobie nawet aparat żeby lepsze robić sama - ale do tego to jeszcze droga daleka... Najbardziej żałuję, że nie mam kiedy obserwować ptaków, motyli, owadów... Jak będę miała czas to pewnie napiszę jak Ty że "starość mnie męczy". A ja Ciebie podziwiam - za energię jaką dajesz forum. Za zdjęcia, za gify, za rośliny, za ogród (kolejności można by się przyczepić, ale ja podziwiam to wszystko więc nie ma znaczenia), za to że zawsze odpisujesz każdemu, za wiedzę, za ciekawość świata, choćby tego najbliższego nas.
kwiatek pięknie pachnący i "mój" motylek dla Ciebie - jakoś nie chcial mi pozować wziął i uciekł - ale brakuje mi makro obiektywu niestety - musze nad tym pomyśleć bo mnie zafascynowala makrofotografia

Aniu ale mi mnóstwo miłych słów napisałas a na koncu się roześmiałam bo udało Ci sie sfotografowac motylka z którym ja miałam dziś najwiecej klopotu. Te akurat są dośc ruchliwe i trudniejsze do sfotografowania. Heliotrop piekny i pewnie cudnie pachnie.Ja robię zdjecia cyfrówką. Mam zamiar kupic lustrzankę ale ciągle sięzastanawiam bo ta zmiana obiektywów to dośc uciązliwa a moim robię bez problemu.W każdym bądz razie udało Ci sie to zdjecie, moje jest gorsze, zobacz:

Jurajski Ogród 22:04, 18 lip 2013

Do góry
letnie popołudnie w Jurajskim

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:03, 18 lip 2013

Do góry
Oj zapach jest powalający i unosi się na kilka metrów

Flashpoint

Reszta nazw lili gdzieś zapisana
Piaskownia na zakręcie 22:02, 18 lip 2013

Do góry
Tak pięknie przywitały mnie moje roślinki

Ogródkowy chaos u monitki 22:00, 18 lip 2013

Do góry
Lawenda w moim ogrodzie szaleje więc postanowiłam ją pokazać

Rabata podokienna gdzie rosną dwa rodzaje lawendy. Jak dosadzałam brakujące to myślałam że lawenda to lawenda a teraz wiem że są różne.

Tutaj widać dwie na raz. Jaśniejsza ma inny kwiatostan i pokłada się

i różnice w kwiatostanach

tą drugą bardziej lubię. Nie pokłada się, ma zwarty kwiat i intensywną barwę

Liliowiec - Hemerocallis 21:58, 18 lip 2013

Do góry
Noonoday Dreams

Lori Goldstone

Divine Comedy

Mildred Mitcheal

Canadian Border Patrol
Rododendronowy ogród II. 21:57, 18 lip 2013

Do góry

i dopiero zaczynająca kwitnąc

Moje zmagania ogrodowe 21:56, 18 lip 2013

Do góry
gratuluje 200

Rododendronowy ogród II. 21:55, 18 lip 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Jestem na bieżąco obejrzałam motyli raj i je same w pięknych szatach, świetne zdjęcia
u mnie ich też mnóstwo, ale nie umiem je tak sfocić rządzą na jeżówkach, rudbekii i budlejii, a że pokrzyw kwitnących mam dostatek, to i tam
miłego dnia gif cudniasty

Irenko u mnie do kwitnienia budlei jeszcze daleko natomiast kwitną jeżówki i rudbekie które własciwie sa chwastami bo tak się rozsiewają ale nie wyrywam ich właśnie ze względu na te motyle.
Chciałam Ci pokazac lilie z Kwiatyllo te drzewiaste. 2m nie mają ale moze kiedyś . Kupiłam ten ich komplet i takie sa kwiaty

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:55, 18 lip 2013

Do góry
W końcu liliowce dały popalić

Jak dla mnie gwiazda dnia dzisiejszego
Noonday Dreams z 30 razy go dzisiaj oglądałem

Lori Goldstone

Divine Comedy

Mildred Mitcheal

Canadian Border Patrol
Choroby i szkodniki hortensji, hortensja - Hydrangea 21:53, 18 lip 2013

Do góry
Witam i proszę o pomoc.
Moje hortensje Anabelle giną w oczach. Z dnia na dzień marnieją.
Jeszcze parę dni temu były piękne, dorodne, miały piękne kwiatowe białe kule. Dzisiaj spuszczają pączki, końce łodyżek więdną a liście najpierw więdną potem usychają. Czy przyczyną może być nawóz i przenawożenie? Nic innego nie przychodzi mi do głowy. Cztery dni temu je nawoziłam nawozem do hortensji w kuleczkach, podlałam obficie, nie było ostrego słońca ani za gorąco. Po dwóch dniach zaczęły marnieć, po trzech jedna już strasznie zwiędła . Dotyczy to dwóch hortensji sadzonych wiosną w tym roku, ale zeszłoroczna też marnieje ( jedna z trzech, dwie są w porządku). Tak mi szkoda, były ozdobą ogródka. Czy ktoś może mi pomóc? Bardzo proszę, co mam zrobić, żeby je uratować?

Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 21:52, 18 lip 2013

Do góry

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:49, 18 lip 2013

Do góry
To metamorfoza na szybko
Rok 2010 obraz nędzy i rozpaczy...

Rok 2010 lato i powtórka z rozrywki

Stan na dzień dzisiejszy. Widok daje mi mnóstwo radości

Rododendronowy ogród II. 21:40, 18 lip 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Bogdziu masz talent do gifów. Ładny

Przylatują też do Ciebie pazie królowej? Podobno dwa razy w roku można je spotkać : w maju i sierpniu. W zeszłym roku pierwszy raz go widziałam na żywo, oblatywał moje róże (to nietypowe dla niego...), teraz w maju nie widziałam, może znowu w sierpniu się zdarzy? Ten to dopiero piekniś jest!

Miłego

Pazia królowej nie widziałam u siebie pewnie dlatego że on potrzebuje marchewki, kopru, pietruszki biedrzeńca lub fenkułu do życia a u mnie ani u moich sasiadów w bardzo dużym promieniu tych roślin nie znajdzie. Był natomiast dośc podobny paź żeglarz który żyje na tarninach , śliwach i głogu i mam jego zdjecie. Proszę bardzo

Topiary - formy strzyżone inne niż cis i bukszpan 21:39, 18 lip 2013

Do góry
Moja kula na pniu, wycięta z krzaczora...teraz jeszcze ją przycinałam, bo jest jeszcze na działce u tesciów i mam zamiar ją przeprowadzic na jesień do siebie
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 21:36, 18 lip 2013

Do góry
Nie zaglądam bo czasu brak.....

Rabata pooooowoli, jak żółw ociężale......

Właśnie zobaczyłam,że mam w drugim kompie zdjęcie i musze edytować aby je dodać.

Ale już wątek w końcu znajdę

Te pałki fioletowe to werbena
Nie mam bladego pojęcia jak ją sadzić, czy nie jest za rzadko jej???
Bo mam jej jeszcze sporo i szkoda mi jej męczyć w kubkach po jogurtach
Pszczelarnia 21:35, 18 lip 2013

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Lawenda i antemis nad potokiem

Ewo, bardzo ładne te żółte kępy. Antemis?
Czy Artemis? Ale Artemis, Bylica ma inne kwiaty.
Ranczo Edy 21:33, 18 lip 2013

Do góry
doooobrej nocy kochani jesli ktos ogląda paaaaaaaa......
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 21:29, 18 lip 2013

Do góry

Liliowo i kolorowo:) 21:28, 18 lip 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Na dobry początek słonecznego dnia liliowo Miłego dnia wszystkim

Danusia jakie piekne zdjęcia,serce rośnie!działają odstraszająco na zły humor,niezadowolenie i depresję!
Pozdrawiam i życzę choć odrobinkę leżakowania w ogrodzie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies