Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

malgorzata_s... 20:38, 22 wrz 2013

Katkak napisał(a)
"Okiennice" już prawie gotowe
jeszcze tylko decoupage
I gotowe Jutro zawieszę je przy okienku. Zrobiło się romantycznie

Cudne te okiennice. Zdolna kobitka jesteś i tyle .
Katkak 21:01, 22 wrz 2013

E tam, jak chcesz to powiem Ci jak i też bez problemu takie zrobisz. Żadna filozofia, słowo
Katkak 21:02, 22 wrz 2013

malgorzata_s... 21:09, 22 wrz 2013

Teoretycznie wiem bo moja siostra troszkę się tym bawi ale ja cierpliwości nie mam. Jak coś musi schnąć i trzeba czekać. Nawet paznokcie po pomalowaniu zawsze mam roztarte albo porysowane .
Katkak 21:12, 22 wrz 2013

Może w zimowe wieczory się zmobilizujesz Narobisz sobie cudeniek do domku i ogrodu. Mi jak się nie chce czekać aż wyschnie to używam... suszarki do włosów Też niecierpliwa jestem
elzbieta_g 21:15, 22 wrz 2013

ludzka pomysłowość nie zna granic
alinak 21:15, 22 wrz 2013

Katkak napisał(a)
Bogdziu odnośnie rh () wiem tylko tyle, że lubią kwaśne podłoże i mniej więcej tu moja wiedza się kończy. Jeśli to dla Ciebie nie kłopot to za każdą radę będę niezmiernie wdzięczna. I mam plan jednego z nich posadzić na rabacie pod sosną (którą małymi kroczkami powoli tworzę) w pobliżu tych hortensji Limelight Powiedz proszę czy to dobre miejsce. Z góry serdecznie Ci dziękuję I czy rh sadzić w towarzystwie ich samych, czy pomieszać np. z azaliami i różanecznikami?

Katka to może podpowiem ci za Bożenkę , że jak posadzisz pod sosnami rh to musisz się liczyć z podlewaniem , ponieważ sosny tworzą w koło siebie bardzo suchą strefę . dlatego pod nimi rośliny bardzo słabo rosną . wybierz miejsce optymalnie najdalej od pnia sosny .jeśli chodzi o towarzystwo hortensjii i rh to powinnaś wiedzieć że hortensja limka musi mieć ok. 1- 1,5 , miejsca , bo to bardzo szeroki krzew . myślę że szczegółowo sprawdź jakiego rh kupisz , bo one też mogą osiągać różne wielkości i szerokości .
za to pomysł z azaliami pod rh świetny pod warunkiem że będą to azalie japońskie a nie wielokwiatowe , bo te są bardzo wysokie i jeżeli już , to znowu musisz dobrze wiedzieć rozmiar rh . a może posadzić coś z bylin żeby kwitnienia się rozłożyły w czasie kiedy zostają tylko zielone liście
Katkak 21:23, 22 wrz 2013

Alinko dzięki wielkie, będę wiedziała na co zwracać uwagę przy zakupach, cudnie Jeśli mowa o bylinach to myślałam o orlikach, kokoryczce wielokwiatowej i bodziszku. Co Ty na to? A co do tej hortensji to może ją przesadzę, jak myślisz?
Katkak 21:24, 22 wrz 2013

Witaj Elu, jaka ładna buźka Pozdrawiam
elzbieta_g 21:26, 22 wrz 2013

Katkak napisał(a)
Witaj Elu, jaka ładna buźka Pozdrawiam
a gdzie tam nic lepszego nie znalazłam w fotkach tylko dzieciaki wszędzie albo kwiatki