Gabrysiu, pleśnią to raczej nie jest. To jest jakby ususzone. Obcinam, może niezbyt regularnie, ale takie same odrastają. Zauważyłam też, ze niektóre pąki są od czasu do czasu w połowie zjedzone. Mam też wrażenie, że te które zakwitną mają jaśniejsze płatki. Nie wiem czy to ma coś jedno do drugiego.
Anieszka zazdroszczę grzybów , u mnie jeszcze się zdarzają ale dużo więcej było jak drzewa były młodsze. Zdjęcia ogrodu i roślin piekne , roślinki rosną Ci w zawrotnym tempie pewnie im dogadzasz albo wprost przeciwnie , dajesz spokój i mogą się rzadzic jak chcą.Pozdrawiam.
Aga co to za roślina po prawej stronie. Widzę że metkę masz a mi coś podobnego tesciowa podarowała ale nie potrafiła powiedziec co to. Poza tym że kwitnie na różowo
Trawki super jak za tą cenę i to chyba jest AM...żałuję
Fotka wrzosów i trawek niesamowita planowałam coś podobnego ale co mi wyjdzie to zobaczymy
Bogdziu, a ja liczyłam, że im starszy ogród tym lepiej z grzybami. Maślaki znów urosły, ale jutro pozbieram. Dziś koleżanka wpadła i zerwała większość kanii mówiąc, że jest pewna, że to one. Kazałam jej dzwonić po spożyciu Już dzwoniła, że żyje, hehe. Tak więc spróbuję i ja, bo 2 jeszcze zostały.
Za komplementy dziękuję. Nie pokazuję Wam tych zarośniętych częsci, a mam takich sporo niestety. Co do mojej opieki - daję im święty spokój i te, które dają radę, rosną i chyba tym u mnie dobrze. Ale chodzę i oglądam je często, bo podobno pańskie oko konia tuczy
Monika, to zawciąg nadmorski. Miałam go kiedyś, ale gdzieś zaginął wśród chwastów, a u paru osób na ogrodowisku widziałam ładne nasadzenia (w Ogrodzie do kwadratu o ile mnie pamięć nie myli) i wrócił do łask gdy nadarzyła się okazja. Jest też taki, który kwitnie na biało.
Trawki jeszcze zostały, tylko powiedz słówko. We wtorek kończę na tyle wcześnie, że powinnam zdążyć kupić.