Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej

agniecha973 19:57, 22 wrz 2013

Gabriela napisał(a)
To co jest na pąkach róży Bernstain wygląda na szarą pleśń albo podobne paskudztwo. Wytnij te pąki i wyrzuć, pomijając kompost. A nawet jeśli nie, to brzydko wygląda, więc nie ma co trzymać.
Lawenda prześliczna i co z tego że dopiero teraz. Ścięłabym ją na bukiet.

Gabrysiu, pleśnią to raczej nie jest. To jest jakby ususzone. Obcinam, może niezbyt regularnie, ale takie same odrastają. Zauważyłam też, ze niektóre pąki są od czasu do czasu w połowie zjedzone. Mam też wrażenie, że te które zakwitną mają jaśniejsze płatki. Nie wiem czy to ma coś jedno do drugiego.

Lawendy nie zetnę, nie potrafię, szkoda mi.
agniecha973 20:04, 22 wrz 2013

Ktoś pytał o seslerie

Tu sesleria heufleriana, mała sadzonka

Sesleria autumnalis

Bogdzia 20:23, 22 wrz 2013

Anieszka zazdroszczę grzybów , u mnie jeszcze się zdarzają ale dużo więcej było jak drzewa były młodsze. Zdjęcia ogrodu i roślin piekne , roślinki rosną Ci w zawrotnym tempie pewnie im dogadzasz albo wprost przeciwnie , dajesz spokój i mogą się rzadzic jak chcą.Pozdrawiam.
monitka 20:43, 22 wrz 2013

agniecha973 napisał(a)
Jeszcze mam to

Może niezbyt imponujące sadzonki, ale po złotówce, więc nie będę marudzić.
Monika, pani policzyła mi wczoraj trawki po 1,50 zł.

Aga co to za roślina po prawej stronie. Widzę że metkę masz a mi coś podobnego tesciowa podarowała ale nie potrafiła powiedziec co to. Poza tym że kwitnie na różowo

Trawki super jak za tą cenę i to chyba jest AM...żałuję
Fotka wrzosów i trawek niesamowita planowałam coś podobnego ale co mi wyjdzie to zobaczymy
agniecha973 21:46, 22 wrz 2013

Bogdzia napisał(a)
Anieszka zazdroszczę grzybów , u mnie jeszcze się zdarzają ale dużo więcej było jak drzewa były młodsze. Zdjęcia ogrodu i roślin piekne , roślinki rosną Ci w zawrotnym tempie pewnie im dogadzasz albo wprost przeciwnie , dajesz spokój i mogą się rzadzic jak chcą.Pozdrawiam.

Bogdziu, a ja liczyłam, że im starszy ogród tym lepiej z grzybami. Maślaki znów urosły, ale jutro pozbieram. Dziś koleżanka wpadła i zerwała większość kanii mówiąc, że jest pewna, że to one. Kazałam jej dzwonić po spożyciu Już dzwoniła, że żyje, hehe. Tak więc spróbuję i ja, bo 2 jeszcze zostały.

Za komplementy dziękuję. Nie pokazuję Wam tych zarośniętych częsci, a mam takich sporo niestety. Co do mojej opieki - daję im święty spokój i te, które dają radę, rosną i chyba tym u mnie dobrze. Ale chodzę i oglądam je często, bo podobno pańskie oko konia tuczy
agniecha973 21:50, 22 wrz 2013

monitka napisał(a)

Aga co to za roślina po prawej stronie. Widzę że metkę masz a mi coś podobnego tesciowa podarowała ale nie potrafiła powiedziec co to. Poza tym że kwitnie na różowo

Trawki super jak za tą cenę i to chyba jest AM...żałuję
Fotka wrzosów i trawek niesamowita planowałam coś podobnego ale co mi wyjdzie to zobaczymy

Monika, to zawciąg nadmorski. Miałam go kiedyś, ale gdzieś zaginął wśród chwastów, a u paru osób na ogrodowisku widziałam ładne nasadzenia (w Ogrodzie do kwadratu o ile mnie pamięć nie myli) i wrócił do łask gdy nadarzyła się okazja. Jest też taki, który kwitnie na biało.

Trawki jeszcze zostały, tylko powiedz słówko. We wtorek kończę na tyle wcześnie, że powinnam zdążyć kupić.
agniecha973 22:02, 22 wrz 2013

Pokażę jeszcze jeżówki

To odm. Daydream. Bardzo ładny słoneczny kolor zwłaszcza młodych kwiatów

Hot Papaya jeszcze ma nowe kwiaty

A tu jakaś hrabina, bo pod liściem cieniującym przebywa

reni 22:03, 22 wrz 2013

Piękne..pozdrawiam
agniecha973 22:06, 22 wrz 2013

Te jakieś nieśmiertelne rzeczywiście. Chyba pakt z diabłem podpisały

Klon i bez czekają na posadzenie

A tu pytanie do Magnolii - czy to nie jest przypadkiem jakaś gratisowa roślina z Twojego ogrodu? Wyrosła mi z kępy molinii

Pomidorki

agniecha973 22:07, 22 wrz 2013

Kompozycje przy drzwiach jeszcze ładne

Widać jeszcze sporo pąków na begonii