Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 20:52, 17 lip 2013

Do góry
Edytko, Bożenko - Miłego wieczoru!

Ogródek Anity 20:46, 17 lip 2013

Do góry
Anita1978 napisał(a)
Karola

Specjalnie dla Ciebie, warzywnik, malutki jest, włoszczyzna, buraczki, cukinia, zioła, maliny, jeżyny, poziomki...
To z zewnątrz - przed nim borówki amerykańskie

A to środek

A to pomidorki w skrzyniach bo już miejsca nie starczyło a sadzonki dostałam w prezencie

Jak więc sama widzisz nic specjalnego

O matko, jaki słodki warzywnik, jak z bajki, a pomidory w skrzyneczkach - poezja.
Ogród dla Agusi 20:39, 17 lip 2013

Do góry
Anabella drugi rok w moim ogrodzie i już o kilka kwiatów więcej .

Kwitną też inne ...ale nazwy mi uciekły z pamięci

Chwasty w trawniku 20:37, 17 lip 2013

Do góry
Witam!
Nie chcę zakładać nowego tematu dlatego piszę tutaj.
W moim trawniku rośnie coś takiego:

Co to jest i jak się tego pozbyć?
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 20:32, 17 lip 2013

Do góry
aga_pe napisał(a)
pamiętacie szopkę? Na razie jest sporo wierzb, które w miarę rozrastania się świerków będą usuwane

Zajrzałam do Ciebie z powodu irysów u Irenki, ale zostałam na dłużej....
To zdjęcie mnie powaliło, bo pierwsze było takie smutne, a to - nie do wiary ile zdziałałaś.

Masz super dystans do wszystkiego, a ogród coraz wspanialszy.

Pozdrawiam
Ogród dla Agusi 20:11, 17 lip 2013

Do góry
No i oczywiście lało kilka dni i narobilo trochę szkód,w sieci domowej także.Ale dziś już mogę trochę powklejać.Zapraszam odwiedzających na spacer.

Hortensja kosmata ,chyba potrzebuje nieco więcej światła ,muszę więc zmienić jej miejsce niestety.Ale sprawiła mi niespodziankę kwitnieniem.
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 20:10, 17 lip 2013

Do góry
Niepokazywana, bo wciąż w fazie rozrostu rabata z Rącznikiem, Kannami i Jukami

Zbliżenie na Rącznika

Czy uwierzycie, że wyhodowałam go z nasionka?

Moja rudbekiowa mieszanka

i Słoneczniczkowa ściana

No i jeszcze napiszę, że zapowiada się ponownie kwitnienie mojej Flammentanz - a one nie powtarzają kwitnienia, więc nie wiem o co chodzi ?
Marzenia Ewy o rajskim ogrodzie ;) 20:09, 17 lip 2013

Do góry
Uff, w końcu po tak długim czasie mogę powiedzieć, że przedogródek wykonany!!!
Chciałabym jeszcze na jesień posadzić tuz przed ekranem z cisa czosnki ozdobne. Chyba przebiją się przez ten grys, jak myślicie?
A oto efekt końcowy:

A ponieważ zostało nam jeszcze grysu to chcę/muszę zrobić jeszcze jedną rabatkę, która oprócz tego ze ma ładnie sie prezentować to jeszcze musi umożliwić dostęp do skrzynki elektrycznej ( wrr, że akurat tu musi być ta skrzynka). Zarys rabaty wykonany dziś pośpiesznie prezentuje sie następująco:

Chciałabym na tej rabacie posadzić kule bukszpanowe oraz na pniu trzmielinę, cis lub miłorząb Mariken i w węższej części żurawki, jak Wam sie wydaje będzie dobrze? Nie za chuda ta rabatka? Dobry kształt? Poradźcie coś proszę. A lawendy rosnące od skrzynki w stronę różanecznika będą usunięte. Natomiast różanecznika wraz ze świerkiem podsypane będą korą.
Naturalny ogród Delside :) 20:04, 17 lip 2013

Do góry
@DORA - dzięki za miłe słowa

Perełka ze wszystkich świerków w ogródku - idealny w każdym centymetrze, tylko czubka nie ma

Oraz gęściutkie sosenki.

Ławki są w opłakanym stanie, trzeba się jak najszybciej nimi zająć:

Ciekawe porównanie brzozy z iglakiem (to ten mały po lewej)

Tyle na dzisiaj, Ja Was zostawiam z tymi zdjęciami i idę na taras
Mój kawałek raju II 20:02, 17 lip 2013

Do góry
Cd. lilie
horti Beauty
Anabelle
Kyushu Limka Magic Starling
Ogród Tosi 19:56, 17 lip 2013

Do góry
atena35 napisał(a)
Trawki doszły, wydaje mi się, że są ok. Sami oceńcie:
Carex buchanii
Miscantus Zebrinus
Ophiopogon planiscapus Nigra (jeden kwiatek)
Stipa tenusissima

suuuper są te w drobne paseczki mnie użekły już gdzies je widziałam i podobają mi się są takie egzotyczne.......... buźiam
Dla odmiany czas na zmiany... 19:53, 17 lip 2013

Do góry
posadziłam wiśnię...1,50 od tui i tyleż samo od żywopłotu lisciastego...tak to wygląda...

i mam pytanie...czy horti sadzić w jednej linii z wiśnią (tak jak ustawiłam) czy jakoś inaczej?...
bo jak tak sobie patrzę to wydaje mi się że za duża przestrzeń jest za tą śliwą...ale przecież ona się rozrośnie...a póki co jakoś tak tam "łyso" jest...więc może i z tymi horti jakoś tak nie bardzo potrafię sobie poradzić

zamówiłam horti szt. 3...mają przyjść w piątek...

oczywiście rabatę można poszerzyć

poradźcie coś...pliiissss

ja wiem, że może przynudzam, ale poratujcie
Mój kawałek raju II 19:52, 17 lip 2013

Do góry
Zakwitły "noski" od Ani Asc
budleja kwitnie
liliowiec Róża Briosa od Finki już będzie kwitła
jeżówki
Działka prawie w Borach Tucholskich 19:51, 17 lip 2013

Do góry

NN

Hanabi Rose

Ranczo Edy 19:50, 17 lip 2013

Do góry
pięciornikowo
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 19:46, 17 lip 2013

Do góry
praktyczny sprawdzian jak ciąć anabelkę
po lewej proste pędy po wiosennym cięciu tuż przy ziemi (jedne oczko) po prawej wiotkie pędy po cięciu koło 30cm

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 19:36, 17 lip 2013

Do góry
Beatko! Miauczę wraz z Tobą, zdrowia dzieciątku życzę. Nawet jak dziecko ma lat -dziesiąt matki zmartwienia są jednakie!
Buziaczki ode mnie!
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 19:30, 17 lip 2013

Do góry
Witaj Betysiu.
Na swój sposób rozumiem Cie, że nieraz przychodzi taki czas, że człowiek nie ma na nic ochoty. Ja do grudnia jestem sama, bo mój M jest w dalekim niebezpiecznym kraju. Musisz być dobrej myśli, że kiedys przyjdzie nowy, lepszy czas i zaświeci słońce. Szkoda, że jesteś tak daleko, bo u nas teraz czas ogrodowiskowych spotkań. Nasza ogrodowiskowa rodzinka jest bardzo sympatyczna. Wejdź na wątki spotkaniowe i poczytaj jak świetni są gospodarze spotkań i jak sympatyczni są goście. Może i Ty kiedyś spotkasz się z kimś z naszej zakręconej ogrodowiskowo ekipy.
Współczuję straty kotka. Podobno koty przed śmiercią odchodzą z domu. Wasz kotek jednak chyba wolał odejść wśród Was i dlatego wrócił.
Pozdrawiam i moją lawendę wysyłam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 19:12, 17 lip 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
i kombinuje z tą ławką, przestawiam z jednego rogu w drugi róg

Aniu postaw ją tam gdzie bardziej siedząc na niej odpoczywasz obejrzałam zaległości i wszędzie jak w pudełeczku, a na sadzeniu drzew się nie znam pozdrawiam
Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 19:11, 17 lip 2013

Do góry
Oj nie myslcie,ze zapomnialam... wcale NIE !!!
Ostatnio obiecalam sobie,ze musze napisac, podziekowac wszystkim mnie wypatrujacym, za wszystkie cieple slowa...jak zawsze samo dziekuje to zdecydowanie za malo!
Ten rok rozpoczelam z wielka radoscia, bylam pelna wiary i energi...
Jak zapewne pamietacie zla passa zaczela sie juz pod koniec stycznia gdy odszedl Brusek...potem pojawily sie klopoty zdrowotne wszystkich czlonkow rodziny... najmlodszy nasz czlonek niestety do dzisiaj jeszcze "w trakcie" leczenia...a 3 tygodnie temu zaginela Zuzia, to bardzo tajemnicze gdyz nigdy nie opuszczala ogrodu...po 2 dniach poszukiwan wieczorem wrocila pod drzwi i od razu zdechla...
Czasami gdy kumuluje sie kilka smutnych rzeczy czlowiek zamyka sie w sobie mimo woli...
Nie pamietam takiego roku, tylu powodow do placzu i goryczy...
...ale po woli staram sie stanac na nogi ...z powrotem usmiechu na swojej twarzy zapewne musze jeszcze poczekac ale jestem...i zostawiam cos dla Was...dla tych wszystkich, ktorzy zagladali i zastanawiali sie co w zapomnianym ogrodzie...
Sciskam i tulisiam...jak dawniej...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies