Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

brysia 17:16, 31 sie 2013

asc napisał(a)

Ja swoją kupiłam przez internet Ze szkółkami i wyborem u nas szału nie ma....
Niestety mieszkasz za daleko .... by podrzucić nadwyżki.. właśnie zostały mi sie 3 róże...

A masz jakiś sprawdzony sklep internetowy z trawkami?
Mala_Mi 17:17, 31 sie 2013

Marzena2007 napisał(a)
Ania pozazdrościłam Ci klona z kulkami Zapraszam do mnie

A mnie deszcz przegonił... jak trzeba to nie padał.... a jak nie trzeba to pada......

Wiec moje kulki dalej gniją w donicach.... i nie mam gdzie przenieść 3 róż.. a te co przeniosłam i tak chyba zdechną
Pod nowa rabatę kułam kilofem dziury w kamieniach z podjazdu.. ledwo żyję..... przeniesione róże chyba zdechną... nie udało sie wykopć z bryłą ziemi. Róże przymierzają się do drugiego kwitnienia.... przyciąć je teraz???????... bo korzonki to one po przeprowadzce maja nie ten teges... Boję się, że teraz przeprowadzka to był zły pomysł....Z drugiej strony tak bardzo za nimi nie będę płakać... Zawsze mogę kupić nowe

Fotek też nie porobiłam, bo walczyłam w deszczu..... a to c omam zrobione, to w trakcie zdzierania darni...
Tu będą róże.. jak nie zdechną.... a jak zdechną to będą inne róże albo co innego... jak już przełożyliśmy nawadnianie i wyciapałam rabatę... to trawy na nowo siać nie będę...

A tu darcie darni pod kulki.... i po lewej róże co przenosiłam.. Korzenie z akcji co nam wichura ja złamała rozlazły się po całym trawniku.... masakra....... po kilka metrów od drzewka wszędzie korzenie..

Mala_Mi 17:18, 31 sie 2013

brysia napisał(a)

A masz jakiś sprawdzony sklep internetowy z trawkami?

trawki.pl tu zawsze kupuje..
eliza3 17:18, 31 sie 2013

Aniu, obejrzałam Twoje wrzosy, są piękne.
Ja też uwielbiam wrzosy i nigdy ich nie okrywam, zawsze są piękne i wnoszą dużo koloru późnym latem.
Serdecznie pozdrawiam i życzę udanej soboto-niedzieli Dla Ciebie z mojego ogródka

Mala_Mi 17:21, 31 sie 2013

Luki napisał(a)
Piękne wrzosy, ale mimo wszystko ich nie lubie i unikam bo zwiastują jesień i zime brrrr .

Ale za to jesień jest ładna... mniej żal lata... a jesień tak jak zima musi przyjść.. taki mamy klimat..... I chociaż kocham lato i ciepełko, to nic nie zmieni, że lato jest za krótkie..
By jesień nie była taka złą sadzę dużo roślin ozdobnych jesienią...
Zimą jeżdżę na nartach.......

Trzeba znaleźć pozytywy w negatywach.... jeżeli nie możemy zmienić pór roku
Mala_Mi 17:25, 31 sie 2013

Ewa, Ula, Ela, Sebek... i wszyscy do których sie nie odniosłam dziękuję za odwiedziny .. Czasu nie mam wiec tak na szybciutko wpadłam zdać relację...
By nie było na foto tylko pobojowisko.. zostawiam trochę ładniejszych widoczków

Tu po lewej, z tyłu widać orszelinę , na tle słonecznika wierzbolistnego...

Ela.. śliczne wrzosy
Sebek... wiem, że lubisz metamorfozy... Jak noram w starych fotach to zawsze sobie o Tobie przypominam
Loosiuu 18:23, 31 sie 2013

Dzisiaj przejeżdżając obok centrum wstąpiłem i akurat znalazłem ostatnią 'Ice Dance'. Nie mogłem się oprzeć po tym co u Ciebie zobaczyłem
Sebek 19:00, 31 sie 2013

Ania, róże po prostu przytnij gdzieś nawet o połowę, nie wysilaj ich na kwiaty... Jak nie padną to kupisz sobie zamiast róż cos fajniejszego
dorciabe 19:55, 31 sie 2013

Ania cudne metamorfozy, trawy jak marzenie, a wogóle jestem u Ciebie częstym oglądaczem
Mala_Mi 20:33, 31 sie 2013

dorciabe napisał(a)
Ania cudne metamorfozy, trawy jak marzenie, a wogóle jestem u Ciebie częstym oglądaczem

Witam podglądaczkę

Jestem zgon..... lecę posadzić ostatnią kulkę... eMuś pomaga ostatnie mi posadzić... wymiękłam i się poddałam.. M powiedział porób fotki, a ja skończę.. i dobrze.. bo już nie dam rady.....