Nowa rabatka wokół ronda. Zerwałam darń (wokół drzewek i w wąskich miejscach, gdzie glebogryzarka nie weszła) Z tylną częścią Brutusa Ten „wał” to zgrabiona darń, w jego miejscu będzie rów (przedłużenie istniejącego) Widać, że rabatki się łączą (nowa i przy istniejącym rowie)
Wrzesień to przecież miesiąc daliowy, więc Twoja CAL wcale nie jest opóźniona. Wczesne przymrozki raczej u Ciebie się nie pojawią, więc będziesz się jej kwiatami długo cieszyć W pozyskiwaniu takich sadzonek bardzo ważna jest wilgotność. Renata z Magdą powtarzały, żeby koniecznie sadzonki czymś przykryć. Dzięki temu podlewanie ogranicza się do minimum a wilgoć pozostaje na miejscu Ja miałam taką konstrukcję na pałeczkach do sushi Sprawdziła się idealnie. To zdjęcie z maja, kiedy towarzystwo szło już do docelowej doniczki. Nie chce się wierzyć, że z takich maleństw tak dorodne krzaczki wyszły. ps. Dalie są na zdjęciu pod woreczkiem jeszcze, bez woreczków to szałwie, które nie są z sadzonek tak okazałe(nie wiem, czy znowu będę je tak rozmnażać).