MARTUŚ jak bardzo sie cieszę, że juz wróciłas Mowisz i masz i kałuże , figurke i jak zobaczyłam to zdjęcie to pomyslałam o Tobie Obiecałam a nigdy nie zrobiłam
Haniu dobrze, że już lepiej z kolanami, a na pikawkę uważaj, widzę w słońcu pląsasz po ogrodzie bez okrycia głowy, a w te upały nie można nawet wychodzić z domu i uzupełniaj płyny tylko nie procentowe i nie mogą być za zimne i takim sposobem obejrzałam zaległości
A nawiązując do warzywnika, dzisiejsze plony
i przetwory dzisiejsze
i sprzed kilku dni
codziennie po trochu
Pomidory czekają na jutrzejsze zbiory cukinii, cebuli i papryki i jutro będzie leczo
Życzę miłego pobytu i owocnych łowów aparatem fotograficznym, cobyśmy jak najwięcej zobaczyli, no i jak Sebek pisze, troszeczkę też odpoczywajcie no i do relacji, buziole
Wstawiłam swoją prośbę o pomoc w chorobach i szkodnikach drzew liściastych, ale nikt mi nie odpowiedział, więc wrzucę jeszcze tu, może ktoś w końcu zauważy i pomoże.
Strasznie mi zależy, ponieważ rzecz dotyczy prawie 30-letniego tulipanowca. Najpierw zauważyłam rdzawy nalot na korze:
Marek myślę, że jak się urządzimy to na Warmii nas też odwiedzisz? a ogródek malutki więc będzie łatwiej zadbać no i roślin mało jestem skazana na minimalizm w gatunkach roślin