Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródkowy chaos u monitki

Ogródkowy chaos u monitki

monitka 20:29, 16 wrz 2013

Heh Ewciu, miło że zajrzałaś

Tak Madżenko powoli wychodzę z tematów przedszkolno szkolnych na prostą. No i imprezka małoletniej już za mną a co za tym idzie najazd krasnali na dom i ogród też Ufff

Jola już lecę
eda 13:11, 18 wrz 2013

monitka napisał(a)
Giza sama nie wiem co o tym sądzić. Od jakiegoś czasu używam płynów i to na ogół od naszych sąsiadów Na razie prowadzę obserwację, wyelimonowałam woreczki do prania bo miały takie plastikowe zaciskacze i zmniejszyłam obroty wirowania. Zobzcaymy a lawenda już wiszi w szafach

Marzenko
może kiedyś ktoś ją zidentyfikuje...bo piękna jest i wiadomo by było czego szukać

Jolu
dzięki za odwiedziny i pochwały Co do różyczek to rzeczywiście wybór jest wielki. Pamiętam ile godzin męczyłam temat zanim wybrałam swoje

Kasiu no mus jest się wybrać po wrotycz na spacer. Tym bardziej że w przedzkolu pojawił się komunikat dotyczący wszawicy...

Hej Edytko U mnie z wrzosami różnie część wypadła część zbrązowiała a część przeżyła. Najładniejsze są te które kupiłam jako przecenione i zmarniałe w zeszłym roku. Normalnie jakby się odwidzięczały

Nie no bociek teraz to już musowo na spacerek po to ziele wyruszę No ma cholera jedna nawet mnie parę razy poharatała ale piękna jest to jej wybaczam Odpozdrawiam
super te wychodzone to jak nasze dzieci
beta 16:41, 18 wrz 2013

zaglądam i macham
jolka 18:46, 18 wrz 2013

Hej Monia
Przyszłam Ci podziękować za porady na różanej rabacie.
Fiołek for YOU

ewa004 19:55, 18 wrz 2013

Moniś pozdrowionka zostawiam
Wpadnij potrzebuję rady
monitka 21:23, 18 wrz 2013

Hehe Edytko dokładnie tak

Hej Beatko, odmachuję

Jolu fijołek przecudnej urody, dziekuję i czekam na realizcję

Ewcia już biegnę

Czy u Was też jest taka zimnica? gdzie ta nasza złota jesień pytam się? Kaśki kot futruje i srogą zimę przepowiada...ja mam tak samo, ciągle bym tylko jadła i jadła...i jakaś jesienna chandra mnie dopadła...
Nawet nie mam kiedy zakupów ogrodniczych posadzić bo ciągle leje.

Anita1978 08:31, 19 wrz 2013

giza napisał(a)

Ja też mam ten problem. Nic nie lata, a dziurki bywają. Nawet w majtkach u córek :/
( w moich i małża nie znalazłam- dziwne ... Najbardziej mnie martwi, że bywają w nowych bluzeczkach...
Pomyslałam o molach, bo dziurki maleńkie i jakoś mi na awarię pralki nie wygląda ( przy awarii ,mniemam, że w większości ubrań by było a nie w wybranych...
W każdym razie i lawendę i zawieszki antymolowe wsadziłam do szaf i szuflad.
Ale jeśli to nie mole...to co?
Ani kota ani myszki nie posiadam

P.S. Pogooglałam sobie przed chwilką, poczytaj np.to ( hmmm, teraz to już mam masę wątpliwości- jutro z rana "macam" bęben i obejrzę proszki...) http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4875529

To może być od:
Chemii
Pralki
Jakości materiału ( niestety nawet markowe rzeczy mają straszną jakość)

P.S. Mam to samo
Anita1978 08:32, 19 wrz 2013

monitka napisał(a)
Hehe Edytko dokładnie tak

Hej Beatko, odmachuję

Jolu fijołek przecudnej urody, dziekuję i czekam na realizcję

Ewcia już biegnę

Czy u Was też jest taka zimnica? gdzie ta nasza złota jesień pytam się? Kaśki kot futruje i srogą zimę przepowiada...ja mam tak samo, ciągle bym tylko jadła i jadła...i jakaś jesienna chandra mnie dopadła...
Nawet nie mam kiedy zakupów ogrodniczych posadzić bo ciągle leje.

Mam to samo...też bym jadła i jadła....niestety....syn się śmieje, że robię zapasy na zimę....
A chandra....też jest....ale moje nalewki już dojrzewają, więc chandrę zaleczę
Anita1978 08:37, 19 wrz 2013

monitka napisał(a)
Obiecałam Madżence fotki Lariski. To mój tegoroczny nabytek i jestem z niej bardzo zadowolona gdyby jeszcze pachniała byłaby idealna Kwitnie praktycznie cały sezon. Nie spodziewałam się że taki młodziutki krzaczek będzie tak intensywnie kwitł.

przekwitnięte

Moja Larissa podobnie! Kwitnie cały czas, nie choruje...polecam Ci też Artemis, podobna struktura, tylko biała.
Oto Artemis

monitka 08:46, 19 wrz 2013

Heh Anitko mam ją na razie to mały krzaczek bo w tym roku sadzony wieć wielkością nie powala...do tego zarówno Artemis jak i Larissa puściły mi po takim jednym mega długim pędzie ale za to oblepionym pąkami Lubię Artemis chociaż myślałam że będzie intensywniej pachniała tak jak to opisują w szkółkach.