Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród

Mój ogród

an_tre 20:51, 18 wrz 2013

Dziękuję Bożenko za wstawienie u mnie zdjęć ze spotkania ja nie zrobiłam żadnej fotki, wiesz jak to jest rola gospodyni zobowiązuje

Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
EPODLAS 21:40, 18 wrz 2013

Bogdziu, to już nic nie rozumiem, u nas pod sklepem stoją ludzie i mają dorodne grzyby, a ja i ty nie możemy ich znaleźć. Jak pojadę na działkę, oby nie padało to pójdę. O efektach napiszę.
Aniu, cieszę się że zdjęcia ci się podobają, byłaś gospodynią spotkania i nie miałaś czasu pstrykać.
Urszulla 04:04, 19 wrz 2013

Bożenko na 300 dla Ciebie moje ulubione i nieustannie kwitnące azalie

Kosmosy chętnie bym przygarnęła bo kwitną od lata i we wrześniu zachwycają widziałam ostatnio inspirację z wysokich kosmosów w mieście koło knajpki- rosły sobie wokół drzewa na małym skrawku ziemi a wokół same chodniki. Nie mają chyba szczególnych wymagań Dziękuję za propozycję.
Anita1978 08:13, 19 wrz 2013

EPODLAS napisał(a)
Bogdziu, to już nic nie rozumiem, u nas pod sklepem stoją ludzie i mają dorodne grzyby, a ja i ty nie możemy ich znaleźć. Jak pojadę na działkę, oby nie padało to pójdę. O efektach napiszę.
Aniu, cieszę się że zdjęcia ci się podobają, byłaś gospodynią spotkania i nie miałaś czasu pstrykać.

Ja z grzybami mam to samo! Może oni mają je z własnego chowu?!
Anita1978 08:15, 19 wrz 2013

A fragment z trawkami piękny!
Agania 20:17, 19 wrz 2013

EPODLAS napisał(a)
Kocham czosnki w ogrodzie, mam ich trochę, ale w tym roku jeszcze dosadziłam.
Alium Gladiador

I ten, nazwę zapomn iałam, mam kajecik na działce z wpisami
Ten sam w fazie pąku
Mam jeszcze inne, mają niebieskie kwiaty, ale foty brak.

Przybiegłam sie przywitać Bożenko, jak zobaczyłam Twoje kule czosnkowe to od razu paluchy mi na klawiaturę uciekły, fajnie masz i cieszę się razem z Tobą z ogródkowych niespodzianek i nie tylko, lecę na Twój ogródeczek
Agania 20:29, 19 wrz 2013

EPODLAS napisał(a)
Jesień coraz bliżej, a dzisiaj to już prawie jesiennie, Deszcz solidnie popadał, jest chłodno, ale świeżo i fajnie mimo że nie świeci słońce. Grzyby na pewno będą rosły, bo było sucho, a wiadomo grzyby tego nie lubią.

Na działce było jeszcze kolorowo, cynie jak zwykle niezawodne rozweselają ogród ferią barw . W tym roku pierwszy raz posiałam żeniszki, które od razu zdobyły moje serce. Posiałam je dosyć późno, prosto do gruntu, więc teraz są w pełni rozkwitu. Mnie podobają się ze względu na wysokość. Niewysokie doskonale nadają się na przód rabaty.

W tym roku kupiłam już pod koniec lipca powojnik bylinowy Arabela. Miał jeden kwiatek - niebieski a to mój ulubiony ogrodowy kolor. Na dodatek jeszcze w czasie transportu się złamał. Nic mu to nie zaszkodziło, w tej chwili ma dużo niebieskich kwiatków. Mam nadzieję, że na drugi raz w całości pokaże swoją urodę.

I jeszcze widoczek, który uwieczniłam będąc na grzybach.

Bożenko, ogladam i czerpię radość z oglądania, powojnik bylinowy, cudo, ten niebieski kolorek, też bardzo mi się marzy, napisz mi jak go zdobyć i jak rośnie, widzę go po raz pierwszy, masz piękne rośliny w ogrodzie, a widoczki z grzybobrania wciągają, ja też chcę do lasu na grzybki
EPODLAS 21:15, 19 wrz 2013

Ula, będę zbierała nasionka jak wyschną na pewno wyśle
Anito, wywalę jednego pigwowca, który mi się niesamowicie rozrósł i powiększę zakątek z trawami.A
Agato, powojnik bylinowy Arabela kupiłam w centrum ogrodniczym. Znałam go z prasy ogrodniczej i zawsze chcałam go mieć. Więc jak go zobaczyłam, był mój. Jest naprawdę śliczny, już ma masę kwiatów, kwitnie do teraz, mam nadzieję, że na drugi rok pokaże co może
ewsyg 16:21, 20 wrz 2013

Bożenko, ta roślinka o którą pytasz u Basi to kłosowiec.
ewsyg 16:24, 20 wrz 2013

To jest czosnek Krzysztofa, fajnie wygląda zasuszony .

Mił u Ciebie i kolorowo Bożenko, będę zaglądać i podziwiać.