Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Anity 10:54, 16 lip 2013

Do góry
Artemis

Ta... Zapomniałam, muszę do Ani DS...
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 10:53, 16 lip 2013

Do góry
Margarete napisał(a)
Mam jeszcze pytanie do bardziej doswiadczonych Ogrodowiskowiczów - próbowałam zrobic kanciki.... ale wyszły mi takie jak by tu powiedziec..."rowy" a nie kanciki .... co ja robie nie tak ? Czy to tak ma wyglądąc z bliska ?

Witaj sąsiadko.
W majówkę zrobiłam kanty pierwszy raz i tez mi wyszły takie rowko-kanciki.
Miałam poprawić, ale okazały się szalenie praktyczne przy koszeniu trawy i pieleniu
grzadek, że zostawiłam, zwłaszcza, że doskonale się trzymają w mojej twardej, gliniastej ziemi.
Do tej pory nic nie wyrównywałam nożem, jedynie przy pieleniu pogłębiam rowek pazurkami.
Pozdrawiam lipcowo.
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 10:51, 16 lip 2013

Do góry
Szaro się robi i zanosi na deszcz.

Chyba zdecydowany koniec lata dzisiaj na trochę, a w Anglii słońce wypaliło trawniki na polach golfowych Hampton Court, cierpią strasznie pomniki przyrody w podlondyńskich parkach, takie wściekłe upały i mają być do końca lipca.

(Zdjęcie pochodzi z artykułu http://www.dailymail.co.uk/news/article-2363929/UK-weather-Londons-landmarks-suffer-heatwave-temperatures-set-soar-90s.html )

A ja obmyslam obsadzenie mojego murku. O tak jak tutaj:
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/309-murki-oporowe-malowniczy-element-w-ogrodzie

Co rośnie na murku, na pierwszym zdjęciu artykułu? Kto wie?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:51, 16 lip 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Krawniczek.. cudnej urody Tak bardzo mi się podoba, że ostatnio o mały włos przytaszczyłabym łąkowego krwawnika pospolitego, ale ten jest chyba bardzo ekspansywny..?...

Ogródek Anity 10:51, 16 lip 2013

Do góry
Ostatnie ujęcia z lawendą przed ciachaniem tejże
The Fairy
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:49, 16 lip 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
A ostatnio uczesałem wierzby i cisy - o ile z pierwszym drzewkiem poszło mi OK, to drugie krzywe na maxa.....Tak samo było z Hakuro jak i z cisami

wyszło idealnie, mnie daleko do takich umiejętności, większość płaska albo w jajo
Rododendronowy ogród II. 10:38, 16 lip 2013

Do góry
dla mnie to jest piękne
kusimy winogronami dziś boski dzień, miłej pracy w ogrodzie

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 10:38, 16 lip 2013

Do góry
Moje marne cynie - to green envy, raczej nie ma zielonych płatków

A to mix, weselszy

Pomidorki

Morwa szaleje, muszę ją przyciąć, bo bukszpanowego zawijaska nie widać pod nią

Ziemniaki w worku, pomysł zgapiony od Kasi z Wilanowa:

Spartyna dominuje na rabacie przy moim pokoju do pracy, zaczyna być widać jeżówki:

Pierwsze borówki zjadłam dzisiaj

Kyushu ładnie rośnie:

i niespodzianka, ogrodowa horti, bez okrywania
Rododendronowy ogród II. 10:35, 16 lip 2013

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Najciemniejsze- ten pierwszy jest ciemniejszy niz na zdjeciu.

Bogdziu,
przebiegłam przez twój wątek i zachwycił mnie twój las liliowców... boskie kolory ...i nie mogę zdecydować się które najpiękniejsze. Te na tych zacytowanych wyżej fotkach są sliczne ale i te czerwone z żólto-pomaranczowym środeczkiem też, i te pastelowe-jasne i te z floksami, i te ceglasto-pomarańczowe....i ... wszystkie...są super.
Dlaczego ja u siebie nie mam ani jednego liliowca ? ... błąd... mus to zmienić.... pisałaś że to nie jest wymagająca roslina i początkujący ogrodnik da sobie radę... a kiedy sie je rozmnaża czy wsadza do gruntu ? bo ja zagospodarowałam jedna strone ogrodu - prawy bok z drugiej nie chce robić rabaty ale pod płotem od sasiada mogłabym wzdłuz ogrodzenia posadzic taki las liliowców jak u ciebie, nie trzeba ich ściółkować ? tak ? mogłyby sobie rosnąć tak jakby na końcu trawnika pod ogrodzeniem ? jak myslisz ?
Ach i jeszcze twoje oczko - bosko wyglada, prawdziwe uroczysko z tym lasem w tle i z roslinami dookoła
Śliczny masz ogród... nie wiem czy ja sie nie powtarzam...
Ogród Nebel 10:32, 16 lip 2013

Do góry
Mnie by się ręka zatrzęsła na tą cenę, no chyba, że krzewy są duże pozdrawiam Ewuniu
Zimozielony ogród przy białym domu 10:31, 16 lip 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu, wpadam tu po inspiracje
ale mam pytanie, czy jak rh się rozrosną, to te żurawki trzeba usunąć? zastanawiam się nad zrobieniem tego u siebie, ale już widzę, ze rh urosły i to co posadziłam, mus przesadzić, bo zaraz będą niewidoczne i zmarnieją?
Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 10:30, 16 lip 2013

Do góry

Dzień dobry,
trochę onieśmilona prosze o pomoc. Ogród dopiero co zakładam a już zaczynają sie problemy, nie wiem czy poważne, nie wiem co dalej robić? Usunąć drzewko, żeby nie zaraziło innych ? czy może można temu jakoś zaradzić? błagam o rady... Jedno drzewko ewidętnie choruje a te obok trochę żołkną od środka ale wyczytałam, że to normalne więc mam nadzieję, że związku z tym do połowy chorym nie ma? pomóżcie proszę...

ogrodoweimpresjejolki 10:29, 16 lip 2013

Do góry
jotka napisał(a)

Bardzo lubię ten etap w rozwoju jeżówek. Takie zielone kwiaty
Ogród w skali mikro :) 10:27, 16 lip 2013

Do góry
Parę fotek z " mikro przestrzeni "

Mój nowy nabytek

Motyle mnie jeszce nie opuściły.. Ten widocznie po opalania schronił się w cieniu

Hosta i czarny bez ..

Wicek ledwo skończył to znów zaczyna .... Nie żebym się gniewała... wręcz przeciwnie

A pieris.. Noo ja nie wiem .. Czy on nie zwariował ??

Mój kawałek raju II 10:25, 16 lip 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
Aniu, piękne ogóry
swoje muszę też zasilić po tych deszczach-dobrze że dziś chociaż słonko wychodzi po porannym deszczu, od jutro wreszcie znowu poprawa pogody

Pozdrawiam, na kwiatki się napatrzyłam

A u mnie ma być na odwrót, dzisiaj pochmurno, ma padać pozdrawiam
Mój kawałek raju II 10:23, 16 lip 2013

Do góry
jotka napisał(a)
Aniu, też wczoraj fasolkę swoja na kolację jadłam
Trudny czas teraz dla Ciebie ... Ale życie toczy się dalej i będzie inaczej, ale dobrze

Jolu pozdrawiam, fasolka była jak poezja, rozpływała się w ustach, na pewno będzie dobrze, lżej i swobodniej
Ogród - moje miejsce, mój dom, moja pasja 10:18, 16 lip 2013

Do góry
Dzień zaczęłam od spaceru po ogrodzie i świeżutkich zdjęć.
A zaczynam od moich ulubionych malw...

a skoro zestawienia gatunkowe to...

i jeszcze widok na najważniejszy punkt ogrodu

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 10:10, 16 lip 2013

Do góry
Margarete napisał(a)
No to jeszcze pochwale sie hortensją Annabell która szaleje i wczoraj przed deszczem wyglądała tak

ale mimo że ją podwiązałam bo kwiaty ciężkie to podczas dzisiejszego deszczu wygięła sie i teraz wygląda tak

W sklepach ogrodniczych można kupić specjalne podpórki do roślin, kupiłam jedną na wzór, pozostałe M zrobił z drutu 6, doskonale się sprawdzają!
pozdrawiam
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:55, 16 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)

Aniu cudne cisy ....... widać że zdrowiutkie ....ah piękne
Zielono mi! 09:44, 16 lip 2013

Do góry
Moje ukochane miejsca w ogrodzie.
Tu wypoczywam, jak mam czas...

Pod wierzbą, której gałązkę posadziłam pięć lat temu. Nie do wiary, a jednak.

I wgapiam się w dal.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies