Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Roztoczańskie klimaty 09:33, 16 lip 2013

Do góry
Zeta napisał(a)

Bardzo mi sie to miejsce podoba
Juka karolińska ogrodowa (Yucca filamentosa) 09:15, 16 lip 2013

Do góry
Diano, Basiu, cudne juki!!!
Wkleję i moje, pierwszy raz kwitną

Mój ogród 09:15, 16 lip 2013

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Aniu, wg mnie to jest hosta, której wklejam zdjęcie. Moja hosta bardzo podrosła, to zdjęcie chyba z zeszłego roku. Ona powoli rośnie, ale na 99 procent twoja jest taka sama moja.

dziękuje Bożenko, mam nadzieje ze tak będzie moja wyglądać w przyszłości, pozdrawiam.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 09:00, 16 lip 2013

Do góry
Róże
Graham Thomas nadal kwitnie:

Nevada chyba to była? powtarza:

Bonica - 2 szt

Szekspir na razie nie ma plamistości, jak łapie to jego najpierw:/

Tu nie pamiętam, na razie pąk

Nowy nabytek, angielka Bard:

Cała masa pączków na długich łodygach:

Eden wiosną sadzony, ma pączki - coś widać nad sałatą

Monica do wykopania jesienią, zdecydowanie nie podoba mi się jej kolor, kształt kwiatów i pokrój, Teściowa się ucieszy
Glina,słońce,wiatr...czyli mały ogródek w trudnych warunkach 08:57, 16 lip 2013

Do góry
Babka napisał(a)
Witaj Polichlorek! Mam nadzieję, że kiedyś poznam okoliczne ogrodniczki osobiście !

Dziś są moje imieniny i kupiłam sobie w prezencie 3 tony ziemi na podwyższenie tylnej rabaty. Cieszę się jak dziecko....Właśnie wysadziłam marne resztki bylin, które przeżyły i w weekend jeśli aura pozwoli będziemy taczkować.
Muszę się poważnie zastanowić, co potem posadzić, żeby nie było tak od Sasa do lasa, jak poprzednio....
Nie wiem, czy przeżyje dereń jadalny, po tym zalaniu poczerwieniały mu liście jak na jesieni, to chyba chemia, którą wypłukało z pola za płotem tak zadziałała, nie tylko zresztą on ma takie objawy, ten mały berberysik obok też- jego to w ogóle chyba wyrzucę, bo berberysy u nas prawie nie rosną, stoją w miejscu
No ien nieszczęsny łubin wyleci, pięknie wygląda jak kwitnie, ale potem marnieje i szkoda mi na niego miejsca w naszym małym ogródku....

hahahahah, ale mnie rozbawiłaś. Pocieszam się, że nie tylko ja mam zapotrzebowanie na takie dziwne prezenty. Co tam perfumy, inne kosmetyki, ciuchy, wycieczki......3 tony ziemi, sekatory, szpadle, siekiery - to jest to
Ogród to moje hobby 08:56, 16 lip 2013

Do góry
Jutro ukaże się PRZEPIS NA OGRÓD a nim artykuł na temat mojej herbaciarni.
Mój jesienny ogród 08:43, 16 lip 2013

Do góry
Robercie, przecudnie!!! Zazdroszczę zwiedzania

Jeżówka od Ciebie zakwitła w tym roku

Moje poletko 08:35, 16 lip 2013

Do góry
Zapowiada się słoneczny dzień.
Pozdrawiam zaglądających.

Ogród to moje hobby 08:28, 16 lip 2013

Do góry
no czas na coś innego Tawlina jarzębolistna. Piękny krzew cudnie wybarwiający się na wiosnę na różowy kolor. Można go przycinać i sadzić w szpalerach. Kwitnie na biało.
Mój ogród 08:28, 16 lip 2013

Do góry

Trawy rosną jak szalone, już widać zgrubienia, niedługo wypuszczą kłosy.

Bożenko proszę wklej to zdjęcie u mnie. I napisz co to za trawka i jaka jest wysoka .Długo ją masz??
Pozdrawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 08:25, 16 lip 2013

Do góry
[

Irenko trochę nadrobiłam!
Ale masz piękną przestrzeń

Psiurki świetne,ale tego czarnego to bym się bała!! A on zapewne łagodny
Pozdrawiam
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:23, 16 lip 2013

Do góry
Pourlopowe straty (zapomniałam obfocić donicę z uschniętymi siewkami jeżówki i 2 kolejne cisy sprzed płotu) :/
Porzeczka na pniu się złamała pod ciężarem owoców - tej mi niespecjalnie szkoda, będzie miejsce na zwykła porzeczkę

Wredei :/

Azalia japońska:

Wstałam dzisiaj przed 7mą; napełniłam pojemnik z odpadami suchymi sprzątając garaż z kartonów dzisiaj odbierają, a pojemniki do segregacji odebrałam dopiero wczoraj po pracy. Uff Miałam jeszcze trochę czasu, więc zrobiłam parę fotek i oczyściłam z chwastów 3 skrzynie po grochu i bobie. Sąsiadki w koszulach nocnych na mnie patrzyły jak na zdrowo obłąkanąą (obie

Dzisiaj na 20tą jadę po M na dworzec, po drodze kupię kilka worków ziemi i kory - uzupełnię skrzynie i posieję jeszcze późne warzywa. Muszę pomyśleć co. Może rozsadę pora jeszcze uda mi się kupić? Bo z tych moich nic nie wyszło...
Ogród to moje hobby 08:20, 16 lip 2013

Do góry
Mam też klon srebrzysty którego 5 rok trzymam w pojemniku i nie mogę się zdecydować gdzie go posadzić. Ale najwyższy czas żeby mu poszukać miejsce.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 08:19, 16 lip 2013

Do góry
Sebek napisał(a)
A ostatnio uczesałem wierzby i cisy - o ile z pierwszym drzewkiem poszło mi OK, to drugie krzywe na maxa.....Tak samo było z Hakuro jak i z cisami

które to niby jest to krzywe?? cisy jak dla mnie są idealne..
Słoneczny ogród słonecznej safikey 07:50, 16 lip 2013

Do góry
a w magicznym warzywniku bogactwo smaków, witamin, że ślinka cieknie, mniam.......

w tym roku po raz pierwszy posadziłam poziomeczki

malinki jesienne już można podjadać prosto z krzaczków

pojawiały się już pierwsze pomidorki koktajlowe, choć jeszcze zielona

fasolkę już zajadamy do obiadku, bezłykowa mniam

cukinie się żółcą i zielenią

bób przez siebie wyhodowany smakuje wyśmienicie

uwielbiamy podgryzać kalarepkę, więc i ona rośnie

marchewka posadzona między cebulkami gwarantuje, że nie będą jej zajadały robaki, ale my i owszem

mam nadzieję, że papryczka nam się uda - to nasza pierwsza próba

posadziłam również pasternaka - ciekawe czy się uda?

warzywnik rozrósł się niesamowicie, ale takie widoki bardzo cieszą!

słonecznie pozdrawiam i uciekam ciąć pęcherznice
Ogród to moje hobby 07:21, 16 lip 2013

Do góry
Obok Brilantissimum rośnie Drummonondii o pięknych jasnoobrzerzonych liściach przez cały sezon.
Pomysł na ogród 07:20, 16 lip 2013

Do góry

Gdy nadejdzie wiosna i rozmarznie ziemia, możesz posadzić sadzonki do doniczek z ziemią lub przenieść na zagon. Nie zapomnij jednak aby najpierw stopniowo je hartować. Dobrze jest także jeżeli w pierwszym okresie sadzonki na zagonie przebywają pod tunelem. W glebie na zagonie wykonaj pionowe, dość głębokie otwory i umieść w nich sadzonki, tak aby nad powierzchnię wystawały jedynie krótkie, kilkucentymetrowe odcinki (nad ziemię ma wystawać tylko fragment z najwyższym pąkiem - rys. 2). Ziemię wokół sadzonek dokładnie ubij (najlepiej delikatnie ugnieć ręką). Ważne jest, abyś w czasie przesadzania sadzonek na zagon nie uszkodził dolnej części pędów, gdyż mogą tam znajdować się już ledwo widoczne zaczątki korzeni (dlatego nie wolno "wbijać" sadzonek w ziemię - należy je umieszczać we wcześniej przygotowanych otworach). Po kilku lub kilkunastu tygodniach powinny pojawić się listki - wtedy możesz mieć pewność, że sadzonka już się ukorzeniła i przyjęła (rys. 3). Ukorzenione sadzonki możesz wysadzać na miejsce docelowe jesienią.

http://poradnikogrodniczy.pl/sadzonki_zdrewniale.php
Ogród to moje hobby 07:15, 16 lip 2013

Do góry
Jednym z piękniejszych na wiosnę jest klon Brilantissimum o łososiowych liściach .Latem już nie jest tak atrakcyjny.
Mój chaos leśny, czyli pomoc potrzebna 07:14, 16 lip 2013

Do góry
witaj
wędrując przez internetowe zakątki trafiłem na coś takiego :
projekt ogrodu w lesie
może przyda się - chociaż poglądowo
co prawda wizualizacja w słabej rozdzielczości ale lista roślin już bardziej konkretna

1. sosna pospolita
2. żywotnik olbrzymi
3. magnolia Alexandrina
4. choina kanadyjska
5. kalina karłowa
6. hortensja kosmata
7. różanecznik
8. hosta Siebolda
9. dereń biały Elegantissima
10. brzoza pożyteczna Doorenbos
11. laurowiśnia wschodnia
12. hortensja bukietowa Kyushu
13. ostrokrzew kolczasty
14. dereń biały Sibirica
15. żywotnikowiec japoński
16. choina Jeddeloh
17. trzmielina Fortune’a Emerald
18. tawuła japońska Goldmound
19. czeremcha pospolita
20. różanecznik
21. rumianka japońska
22. hortensja bukietowa Grandiflora
Ogród to moje hobby 07:08, 16 lip 2013

Do góry
Na tym zdjęciu Multikolor startujący na wiosnę.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies