Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

11:11, 26 sie 2013
Bardzo udany prezent

Niektóre wierzby trzeba ciąć nawet trzy razy do roku,spróbuj na drugi rok tej metody,ładnie się zagęści i nie będzie łysieć od środka.
Miłego dnia Wiuniu
Borbetka 10:22, 27 sie 2013

Dobrze Anulka radzi. Obetnij na przyszłą wiosną do zera. Powinna pięknie odbić i się zagęścić.
wiunia 22:57, 29 sie 2013

Anulko i Borbetko dziękuję za radę - skorzystam
A to moje dzisiejsze zakupy: trawki ML szt. 3, kostrzewa sina szt. 3, no i obserwowana pod kątem opuchlaków od kilku dni silwer csepter |( już wiem to nie to paskudztwo tylko pozostałości po nawozie i żwirku , który trzyma wilgoć, pani zbadała zawartość słoiczka organoleptycznie b. dokładnie , ufff)

zdjęcie jak zwykle słabiutkie

grembosia 23:06, 29 sie 2013

Hakuro nic nie będzie, to żelazna roślina, potrzebuje jednak sporo cięcia, żeby zachowała ładny pokrój. Ja moją dziś cięłam 5 raz w tym sezonie.

Nie chcę Cię martwić, ale te kostrzewy sine, to dziadoskie trawki, piękne są tylko jeden sezon, szybko się starzeją, nie kupuj ich więcej, nie warto...
wiunia 23:14, 29 sie 2013

Grembosiu dzięki wielkie za info. a tak mi się podobają i mam już 3 szt. na rabatce kupione wiosną no to będzie mi smutno jak w przyszłym roku nie odbiją po zimie Pozdrawiam Cię kochana serdecznie!
adom1206 09:27, 30 sie 2013

Po zimie odbiją napewno.Tylko im starsze tym gorzej wyglądają,ale to też moja opinia.U kogoś na ogrodowisku widziałam duże rozrośnięte kępy i aż się nimi zachwyciłam takie były cudne.Niestety nie pamiętam u kogo.
ewa004 17:21, 30 sie 2013

Wiuniu ja też miałam kostrzewę siną i też ją wyciapałam bo ładna była pierwszy rok
Ale potem gdzieś doczytałam że nie można dopuścić żeby zakwitła i trzeba ją ciąć wtedy jest ładniejsza

Zakupy świetne
Jak ja kupiłam pierwsze trawy to po posadzeniu moje dziewczyny stwierdziły, że ładnie tylko te wysokie chwasty wyrwij ,mówiąc chwasty miały na myśli moje prześliczne ML
wiunia 20:50, 30 sie 2013

Witam Agnieszko, pierwszy rok sadzę trawy (tylko miskant przy tarasie posadziłam zeszłej jesieni) i zobaczę jak im u mnie jest najwyżej będą zmiany Pozdrawiam!
wiunia 20:53, 30 sie 2013

Ewuniu ja dziś też posadziłam 3 ML i już je uwielbiam tylko, żeby one nuwielbiały rosnąć u mnie a z kostrzewą to zobaczę jak by co to eksmisja Pozdrawiam i miłego weekendu - ja idę na weselicho
Celina 07:52, 31 sie 2013

Wiuniu tnij hakuro ! da radę Pozdrawiam z innej pozycji