Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:49, 15 lip 2013

Do góry
Sebek napisał(a)

Derenie niesamowicie się rozrosły - muszę je znów przyciąć, ale zawsze zapominam

Sebek, Ty masz doświadczenie - kiedy i jak tniesz derenie? tak ładnie u Ciebie się zagęszczają...
instruktaż PLEASE
Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;) 12:48, 15 lip 2013

Do góry
Po długim okresie wiosennym, kiedy praca w ogrodzie pochłaniała cały mój wolny czas i po wszystkich służbowych wyjazdach, rozjazdach itp itd. znalazłam wolną deszczową chwilę, żeby obrobić tych kilka zdjęć, które zrobiłam w maju - tego co działo się u nas w ogrodzie. Niestety mąż zabrał mi w delegację obiektyw szerokokątny i musiałam robić fotki obiektywem o najmniejszej ogniskowej 70mm więc wybaczcie niecodzienną perspektywę

Widok na przedogródek z kwitnącymi azaliami, różami piennymi - strażnikami wejścia do domu oraz trejażem z milinem. W oddali widać moją porażkę - przemarznięte i uschnięte tuje pod betonowym płotem sąsiadów. Na razie są - nie wyrzucam ich - może w przyszłym roku dadzą oznaki życia. Jeśli nie - robię drugie podejście do iglaków przy płocie.

Przedogródek - widok od strony ulicy.

Widok od strony bramy. Po lewej widać fragment garażu. Właśnie w tej chwili fachowcy kładą bruk na podjeździe do garażu oraz podłogę wewnątrz. Po prawej stronie trochę widać trejaż po którym wspina się róża oraz pergolę przy tarasie, po której będzie wspinać się róża oraz wisteria (są malutkie więc jeszcze ich nie widać). Pod garażem posadziliśmy berberysy, bergenię, języczkę, niezapominajki itp. Za pergolą jest podniesiona rabata z piwoniami, jeżówkami , cebulowymi, trawami i... poziomkami

Widok na skalniak i podniesioną nad skalniakiem rabatę kwiatową. To co widać za ogrodzeniem w przyszłości mam nadzieję zasłoni bluszcz na ogrodzeniu, drzewa które urosną - za ogrodzeniem oraz trejaże z pnączami.

Widok na rabatę od drugiej strony (od ogrodzenia) w kierunku tarasu. Pod betonowym płotem mieszczą się dwie podwyższone rabaty ziołowo-warzywne i 3 kompostowniki. Nie widać ich z tarasu

To na razie tyle. Mam nadzieję, że mój artystyczny bałagan przypadnie Wam do gustu. Do pokazania mam te moje podwyższone rabaty, oczko wodne, i ostatnio zrobioną rabatę pod domem - z białym trejażem, różami, lawendami, irysami i... no znów dużo tego nawsadzałam - ale pewnie pokażę ją za rok - jak już będzie jakoś wyglądała
Jurajski Ogród 12:48, 15 lip 2013

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
niedzielny spacer po Jurajskim - cd

cdn

Agnieszko pieknie u ciebie jak zwykle.. zachwycam sie widokami..
Napisz mi prosze co to sa te białe dzwonki na dole na tym zdjeciu ? jakie warunki lubia i czy wysoko rosna ?

A na fotkach na mostku obie z Dajanką rzeczywiscie wygladacie jak siostry
Ogród Mady 12:44, 15 lip 2013

Do góry
mój migdałek poszedł wczoraj na opał . czy ktoś wie czy szalona lawenda która rosła wokół migdałka i okazuje się że magazynowała pod soba sporo wilgoci mogła byc winowajcą? wymyśliłam wczoraj że pewnie migdałek dostał grzyba, no bo co innego nagle po 3 bujnych latach?
Moje ustronie 12:36, 15 lip 2013

Do góry

to jest ten clematis z którego nasiona przedstawiłam wcześniej.
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 12:35, 15 lip 2013

Do góry
Ewa napisał(a)

Ania dmucham , żeby słoneczko poszło do Ciebie
a tu dowód , że jeszcze świeci

widoczek piękny, ale mam pytanko, często tam na ławeczce siedzisz i odpoczywasz?
Moje ustronie 12:29, 15 lip 2013

Do góry
clematis po przekwitnięciu

kwiaty katalpy

budleja

Jurajski Ogród 12:27, 15 lip 2013

Do góry
Agnieszko,
z pozdrowieniami wysyłam moje słoneczko
Ogród z łezką 12:27, 15 lip 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
dalie...wielgachne porosły...

jeżówki, róże (bardzo cierpią w tym roku), początki odętek później...muszę sos czosnkowy zrobić. Do Was też później...

Kasiu zachwycam się daliami, naprawdę wielkie!! uwielbiam je a mszyca atakuje?
Moje ustronie 12:24, 15 lip 2013

Do góry

Ranczo Edy 12:19, 15 lip 2013

Do góry

great expectation, horti i rozplenica

znalazłam u kogoś myslisz że to może być ta bardziej podobna od summer music, widzisz ciężko jest strasznie dobrać.
Moje ustronie 12:18, 15 lip 2013

Do góry

moje lawendy
Blaski i cienie nowego życia 12:17, 15 lip 2013

Do góry
Urszulla napisał(a)
Właśnie Reniu, efekt ceszy- już mam prawie gotowe, jeszcze małe poprawki z lewej strony
a prawa taka będzie
[img size=640x426]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/41/416567/original.JPG[/i
ale się narobiłaś, ale juz fajnie, ciekaa jestem, co teraz posadzisz, coś się urodzi
Pszczelarnia 12:15, 15 lip 2013

Do góry
A w ogrodzie Bury Court dojrzałam takie podpory:

I nieoczekiwanie szybko kowal zrobił nam podobne:

Przekwitła turzyca Graya:

Wszystko o czym ... Marzysz 12:14, 15 lip 2013

Do góry
ka1sia napisał(a)
W moim ogrodzie kwiatow jest niewiele, dlatego moje pierwsze liliowce, posadzone wiosną bardzo mnie cieszą, zobaczcie, jakie fajniusie

piękne
i poczęstwoałam sie owocami i warzywami a donice super wyglądaj
Moje zmagania ogrodowe 12:14, 15 lip 2013

Do góry
Welka napisał(a)
trawki coraz ładniejsze (wcześniej stipy wiatry poszarpały)

great expectation, horti i rozplenica

Pozdrawiam

a ja właśnie szukam odmiany mojej hosty myslisz że to ta sama?
Pszczelarnia 11:56, 15 lip 2013

Do góry
Błyszczą kwiaty w ogrodzie.
Angela:

Lawenda i antemis nad potokiem

Lilie i glyceria:

Powiódł się eksperyment obsadzenia drzewek owocowych nasturcją:

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:50, 15 lip 2013

Do góry
ka1sia napisał(a)
Wpadam po krótkiej nieobecności, podczytuję wszystko, żeby z obiegu nie wypaść
Pozdrawiam, Irenko i macham z całej siły buziaki

i ja macham
z niczym się nie wyrabiam, musze nowy plan obmyślić

dalie, przechowałam je w piwnicy, nie podpędzałąm i w końcu kwitną....nie wszystkie jeszcze

i moje cynie, cud że posiałam i są

Piknik w Hanusiowie 14 lipca 2013 11:47, 15 lip 2013

Do góry
jotka napisał(a)
Haniu, kochanie
pięknie dziękujemy za CUDOWNE spotkanie

I Tobie Jolu, żeś z nami była
uśmiechem, rozmową czas umiliła

I Ciebie Agnieszko poznać było miło
i w Twoim ogrodzie wśród rabat chodziło

To był cudowny dzień pełen wrażeń,emocji, wzruszeń, które na zawsze pozostaną w mojej pamięci
Dodam, że Marek tez bardzooooo zadowolony

Haniu, jesteś wielka

wspaniała relacja! Haniu, masz pełno skarbów, gdyby nie to, że ciągle czasu brak, pobuszowałabym w twoim królestwie i juz parę roślin wyprosiła
Ogródek na trzy lata 11:44, 15 lip 2013

Do góry
Mam dla Was ozdobno-warzywną ciekawostkę prosto z Nancy, miasta gdzie król Stanisław Leszczyński wygląda z każdego kąta:

I muszę przyznać, że pawie mnie ostatnio prześladują, gdzie nie pojedziemy tam są, ukryte lub odkryte. Aniu Monte, widziałam pawia w locie oraz takiego co siedział na czubku drzewa i skakał z tym swoim wielkim ogonem w gąszczu po gałęziach.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies