Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

ana_art 09:58, 18 wrz 2013

nie mam pojęcia jaką mam runiankę, ale póki co krokusy widać i to mi się podoba, a jak zarośnie to trudno będę kombinowała gdzie posadzić zwiastuny wiosny
Dzięki Danuś że zaglądasz!
Gardenarium 10:56, 18 wrz 2013

Green Carpet w doniczkach wygląda na bardziej zwartą, niższą, czasem jest opisana jako Green Carpet i wtedy wiadomo. Ano, zaglądam Jak są jakieś ruchy, obserwuję w powiadomieniach

Instagram Ogrodowiska
atena35 12:03, 18 wrz 2013

ana_art napisał(a)
Na tej rabacie z bukszpanami mam gdzieś ze 300szt.

Jak dobrze pamiętam to ta rabata jest żwirkowa. Jak one sobie tam dają radę? I jak to wygląda po przekwitnięciu?
ana_art 13:16, 18 wrz 2013

atena35 napisał(a)

Jak dobrze pamiętam to ta rabata jest żwirkowa. Jak one sobie tam dają radę? I jak to wygląda po przekwitnięciu?

bardzo dobrze pamiętasz częściowo jest żwirowa, krokusy rosną w runiance, po przekwitnięciu liściw w runiance po jakimś czasie gina i nie sraszą
kwiecień

maj

ana_art 14:19, 18 wrz 2013

musiałam dzisiaj zrobić zakupy dla teściowej zajechałam do B koło niej i proszę bardzo, żeby nie było regały się uginały, kartony wypchane. Jestem pewna, że to druga dostawa, bo byłam tam wcześniej i wykupilam fioletowe czosnki, a były dzisiaj jeszcze przynajmniej 2
ana_art 14:35, 18 wrz 2013

za sprawą Irenki dokupiłam dzisiaj pomarańczowych tulipków po powrocie do domu zrobiłam remanent w cebulach kóre kupiłam w tym roku i stwierdzilam, że przegiełam, moooocno biorąc pod uwagę że czekam na sporą dostawę ze sklepu inernetowego....

Czosnek gladiator - 30szt
czosnek mount everest - 11
czosnek purple sensation -12
tulipan queen of the night - 220
tulipan claudia - 96
tulipan elegant lady - 72
tulipan exotic emperor - 175
tulipan van eijk - 24
tulipan huis ten bosch - 8
tulipan princes irena - 48
ulipan freeman - 40
tulipan sun loven - 40
tulipan ballerina - 20
szachownica uva-vulpis - 30
szafirek latifolium - 200
szafirek armeniacum - 120
narcyza bridal crown - 45
narcyza cheerfulness - 24

wychodzi mi 1100 cebul...
ana_art 14:36, 18 wrz 2013

za sprawą Irenki dokupiłam dzisiaj pomarańczowych tulipków po powrocie do domu zrobiłam remanent w cebulach kóre kupiłam w tym roku i stwierdzilam, że przegiełam, moooocno biorąc pod uwagę że czekam na sporą dostawę ze sklepu inernetowego....

Czosnek gladiator - 30szt
czosnek mount everest - 11
czosnek purple sensation -12
tulipan queen of the night - 220
tulipan claudia - 96
tulipan elegant lady - 72
tulipan exotic emperor - 175
tulipan van eijk - 24
tulipan huis ten bosch - 8
tulipan princes irena - 48
ulipan freeman - 40
tulipan sun loven - 40
tulipan ballerina - 20
szachownica uva-vulpis - 30
szafirek latifolium - 200
szafirek armeniacum - 120
narcyza bridal crown - 45
narcyza cheerfulness - 24

wychodzi mi 1100 cebul... już mnie ręce bolą...
AniaK 14:41, 18 wrz 2013

Aniu tak sobie spaceruję po Twoim ogrodzie i zachwycam się. Właśnie do wiosny u Ciebie wróciłam i ponownie ja sobie obejrzałam, pięknie było i będzie, bo widzę że jeszcze ogromne ilości cebul zakupiłaś, gdzie je wciśniesz?. A jak u Ciebie wyglądają przekwitnięte tulipany i ich zasychające liście, bo krokusy chowają się wśród innych roślin, a tulipany są wyższe. Czy to bardzo przeszkadza? A może masz jakiś tajemniczy sposób, że ich nie widać.
Kondzio 14:42, 18 wrz 2013

No to chyba przegielas a gdzie tyle tego zakupilas hi hi hi
ana_art 14:52, 18 wrz 2013

AniaK napisał(a)
Aniu tak sobie spaceruję po Twoim ogrodzie i zachwycam się. Właśnie do wiosny u Ciebie wróciłam i ponownie ja sobie obejrzałam, pięknie było i będzie, bo widzę że jeszcze ogromne ilości cebul zakupiłaś, gdzie je wciśniesz?. A jak u Ciebie wyglądają przekwitnięte tulipany i ich zasychające liście, bo krokusy chowają się wśród innych roślin, a tulipany są wyższe. Czy to bardzo przeszkadza? A może masz jakiś tajemniczy sposób, że ich nie widać.
Aniu jedyne tulipany kóre nie mają 'maskownicy' to te przy stożkach, po ogłowieniu przez tydzień może dłużej zostały liście potem niestety je obciełam. Zobaczymy jak zakwitną w przyszłym roku. Duża grupa tulipanów jest za wysoką obwódką z bukszpanu inne są posadzone wśród traw, a jeszcze inne w jodłach, w których po ich przekwitnięciu zakwitają szałwie i kossańce