Aniu kolorek już się wyprał czas pomyśleć o nowym a fotka w awatarku dzięki EPODLAS, to ona robiła mi fotkę u siebie w ogrodzie
tasiemiec lotosowy nie znudzi się tak szybko jak Moda na sukces pozdrawiam
Aniu solniczki exstra urosły już sobie wyobrażam jakie będą w przyszłym roku jak się rozrosnąu ciebie dziś chyba jeszcze upalnie bo u nas trochę chłodniejpozdrawiam
I to też może być.. oczywiście fachowcy stwierdzą, że za dużo gatunków, ale .... ja lubię dużo i różnorodnie I jak nie kochać werbeny???? Wszędzie pasuje..
Patrzę na ogrody dopieszczone i też jak Kondzio dochodzę do wniosku, że nie mam co pokazywać
Pojedyncze kwiatki wszystkie już pokazałam... jest posucha.. wiec kilka fotek miejsc które wg mnie mogą być i nadają się do prezentacji M tak podlewa namiętnie trawnik, że aż mi wrzośce pogniły od wilgoci, kilka do wyrzucenia
Kondzio - kocham Cię jak piszesz te swoje hi, hi, hi....... szkoda, że mieszkam tak daleko, bo ...... pomóc w projektowaniu detali kobiecych nie pomogę, bom sama natura męska.... i podobają mi się prepitety i bzdety, ale jakoś nie umiem ich zastosować w ogrodzie.... bo natura praktyczna mi sie buntuje
Z powodu upału nie daje sie nic zrobić w ogrodzie - ziemia kamień.. to chociaż część kostki umyłam , wydłubałam bajki z mchu i paproci... przycięłam trawkę przy kostce.. i połowa domu jakoś już wygląda..... ostanie czyszczenie i przycinanie krawędzi było rok temu przed spotkaniem
Proszę jak ładnie sie zrobiło.. płotek przy rabacie wyciepię.. pies i tak mi tam wchodzi i tak.....
A to liriope sama sobie kupiłam... ma ciemniejsze kwiatki, kępa się powiększyła, ale nie poszła rozłogami na boki...... jeszcze sie aklimatyzuje, ale wreszcie jedna i druga mi przetrwała zimę bez uszczerbku i bez okrywania...... poprzednie padały jak muchy Chyba nie lubi ona mokro zimą..
Zrobiłam też foto mojego liriope... jedna sadzonkę dostałam od Aldonki. szczerze dana, bo się rozrosła czyli rozpełzła po rabacie ... Z jednej doniczki..
Kwiatki nie powalają na kolana, ale miły dodatek
Obok widać żółtą chochlę co stoi w miejscu jak zaklęta... chyba znów ją przesadzę i gdzieś sie jej spodoba
Oj Aniu jaki fajny avatarek .... i widzę nową fryzurkę.. i kolor jakiś żywszy
Konewkorobik od miesiąca wszedł mi już w krew... a krew wyszła wyssana przez komary
W ogrodzie sucho jak pieprz, roślinki biedna są.. nie ma nawet co za bardzo fotografować..
ale melduję, że z powodu upału mój LOTOS ma jeszcze 3 nowe pąki kwiatowe Serial z lotosem niedługo zrobi sie jak Moda na Sukces..
Witam . Poniżej wstawiam zdjęcia sosny - " pudla" . Ma ona trochę za małą wysokośc ale w maju zostawię przewodnik to podskoczy do góry i wtedy juz zostanie. Niestety nie wiedziałem o pozostawianiu igieł i je zerwałem . Mam nadzieję że z tych małych szypułek coś wyrośnie.
a teraz planowany wygląd
Może mało ciekawy ale na początek proste formy , potem bardziej skomplikowane. Pozdrawiam.
Bożenko strasznie współczuję i brzydkiej choroby, i przymusowego postoju, i braku kontaktu z nami ...
ale jak wszyscy mówią to zdrowie najważniejsze kuruj się cierpliwie
dla ciebie dzisiejsza różyczka
Przypomniałam sobie o pokazaniu różnicy w obwódce bukszpanowej.... ta dalsza część powyżej żurawek byłą cięta zaraz po posadzeniu, a ta niżej dopiero w tym roku. Bukszpany sadzone w zeszłym roku w lipcu..... objętość bez porównania .. Wniosek prosty... ciąć bukszpany bezlitośnie..
dostałam kalię od cioci i wujka, wsadziłam do gruntu, bo chyba im się pomyliło i powiedzieli mi, że to lilie, ale do czego zmierzam, że też mają takie białe plamki na liściach, czy coś je podjada, czy one tak mają?
Pozdrawia Jolu
Przeczytałam, ze Hania odwołał spotkanie, bo noga zaszwankowała, i Ania ma bóle,ale ja tak sobie myślę, ze to przez te upały i burzową pogodę, rano tez wstałam z potwornym bólem nóg, nie mogłam chodzić, musiałam wesprzeć się p/w bólowymi, żeby móc iść do pracy...
Jolu życzę tobie i twoim gościom miłego i radosnego spotkania niech żadne bóle nie przeszkadzają
będę czekała z niecierpliwością na fotki