Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój kawałek raju II 23:07, 13 lip 2013

Do góry
marzena napisał(a)
Ania, czy Ty jesteś najlepszą kucharką ( mistrzynią kuchni) wśród ogrodniczek czy najlepszą ogrodniczką wśród kucharek ?

Ani to, ani to Marzenko, wiesz lata gotowania robią swoje
kwitnie już oleander
Mój kawałek raju II 23:05, 13 lip 2013

Do góry
Pomponella

Veronica

Westerland

Jacqeuline du Pre

Sommersonne, ADR nadane w 2008 r.
Krwawnik kichawiec - Achillea ptarmica 23:04, 13 lip 2013

Do góry
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:04, 13 lip 2013

Do góry
Welka napisał(a)
Kiedy ja się doczekam takich agapantów? Kupiłam w tym roku cebulki od Podstolca, ale nie jestem zachwycona i za rok chyba kupie gdzieś ondziej, bo te jakieś marne. Dokarmiasz swoje czymś?
Pozdrawiam

no szybko to one nie rosną - ja chyba kupiłam jedną cebulę ale to było kilka lat temu - w tym roku zasilam je bardziej niż kiedyś - florowit w płynie -, ale też zauważyłam ,że mam miej kwiatów i chyba przesadzanie się święci - pamiętaj że lubi ciasno w donicy

z dzisiaj pączki

Żurawka - Heuchera 23:01, 13 lip 2013

Do góry
Mini Caramel

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:59, 13 lip 2013

Do góry
Celina napisał(a)
Pozdrawiam

Celinko dla Ciebie - zdrowia i optymizmu życzę

Ogród w budowie - nieustającej 22:58, 13 lip 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)
Szukałam pachnącego mocno żółtego liliowca z wąskimi płatkami. Wczoraj wieczorem zakwitł bardzo podobny do niego, o wspaniałym zapachu, więc muszę go pokazać, chociaż to nie jest poszukiwana odmiana, ale też ma długie, chude łodygi, choć płatki szersze. Mam jeszcze jedną szansę na poszukiwanego liliowca, która jest jeszcze w pąkach.

Ciekawe czy go w końcu znajdziesz.Pozdrawiam.
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:58, 13 lip 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Masz szczęście, że już kwitnie. Ja obawiam się, czy w ogóle zobaczę ją u siebie kwitnącą, bo najwyższa ze 30 cm dopiero ma

Basiu powinien zakwitnąć - mam róznej wysokości i małe ale i wielkie po 1,5 m - zaraz lecę do Ciebie sprawdzić a tymczasem z dzisiaj

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 22:58, 13 lip 2013

Do góry
Margarete napisał(a)
Za roslinami kwasolubnymi został mi już tylko niewielki kawałek ziemi, przygotowany dla host i roslin cieniolubnych bo to juz jest tuż, tuz pod samym lasem, niestety po środku mam wstrętna betonowa płytę
(jest to wejscie do kanału burzowego)
póki co kiedy dookoła był tam zwykły trawnik to kamuflowałam to miejsce donicami z czerwona szałwia ale jak "obejmę" tę płytę rabatą to nie wiem co z tym fantem zrobić, poradźcie prosze

Ja po prostu postawiłabym tam jakieś donice, możesz w nich sadzić co roku sezonowe kompozycje, nic innego nie wymyślisz...
O....! 22:58, 13 lip 2013

Do góry
bardzo miło witam Was wszystkie/tkich i dziękuję

to teraz taki widoczek...

i w chwilę później...

a teraz jeszcze raz złocienie przy murku

i po obecnym maratonie deszczowym...
Warmińskie dylematy 22:55, 13 lip 2013

Do góry
Megi napisał(a)
Częstuję zatem ciastem na dobranoc

o !! ciacho !! ...pycha dziekuje...
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:54, 13 lip 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Jakieś straszne niedopatrzenie, że Mira u Ciebie nie bywam Biję się w pierś, mam nadzieję że wybaczysz i odnaczam aby stale wpadać na kawkę

no nie wiem co począć

wybaczam, bo przecież jak ktoś ma tak ładny ogród, przemyślany - to może mieć trudność dotrzeć do mojej swobody

dla Ciebie mój nowy floks od Finki

Mój kawałek raju II 22:50, 13 lip 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Aniu, mięsiwo wyśmienite szykujesz, ślinka na tę kaczkę mi pociekła, bo karkówkę sama dzisiaj upiekłam. A żeberka to chyba w tygodniu zrobię
Powinnaś przez jakiś czas zastrzec sobie wizyty w ogrodzie i chociaż plony pozbierać, toż to Twoja praca!

Będę próbowała, ale nie wiem jak pójdzie Basiu smaczka Ci narobię troszkę jak trochę ostygnie owoce przetrę i zrobię sosik
a te jeszcze w piekarniku
Ogrodowy spektakl trwa ... 22:49, 13 lip 2013

Do góry
leon60 napisał(a)
Pospacerowałam troszkę po Twoim ogrodzie i bardzo mi się podoba

Olu witaj w moim ogrodzie - miło mi

coś na przywitanie dla Ciebie

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:47, 13 lip 2013

Do góry
Bożenko - moje uznanie dla lilii dopiero jest od roku - a liliowca kupiłam jako jedną z pierwszych roślin zaraz jak przeczytałam, że to roślina dla leniwych - a teraz i liliowce lubię bo lubię te liście jak trawy a lilie dopiero zaczynam poznawać ale już ma m swoje ulubione - czyli trąbkowe i botaniczne

Eliza - miło mi

Mela - witaj już Ci odpisałam na pw - widziałam że planujesz ostro i dobrze

a z zakupami to tak jest że gdzie jestem zawsze się rozglądam za ogrodniczym i jeśli jest choćby 5 minut wole to wpadam no i to jest zgubne
ale że mam miejsce dla hortensji to ostatnio w Krakowie przy Błoniach wypatrzyłam szkółkę i zakupiłam hortensje bukietową Early Sensation - tzn miałam najpierw sprawdziłam opis w necie a potem zdecydowałam no i oczywiście wiedziałam gdzie posadzę a nie że gdzieś się wciśnie - Ty może jeszcze nie wiesz o czym tu mowa ale większość wie

oto mój zakup

a chcę wsadzić ją tutaj pod grujecznik - zasłonić ten wstrętny jałowiec / moja wcześniejsza fascynacja /
ale nie wiem czym się różni cień od półcienia - bo ta hortensja ma rosnąć na stanowisku słonecznym albo w półcieniu

Mój kawałek raju II 22:47, 13 lip 2013

Do góry
Landini będzie kwitła trąbkowa jest wyższa ode mnie o jakieś 10 cm
żółta malwa się rozwija
Ogród to moje hobby 22:44, 13 lip 2013

Do góry
Klon Multikolor i z prawej Pfenix.

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 22:42, 13 lip 2013

Do góry
asc napisał(a)
Oj tam oj tam.... tym to sie akurat wogle nie przejmuję.... dziś odkryłam, że kupowałam zajefajne liliowce... rok temu.. i pytanie gdzie one są????????? Bo zapomniałam że kupiłam i zapomniałam gdzie podsadziłem..

Ach .. lilie lubią nóżki w cieniu ,a głowę w słoneczku Wiec nadają sie w hosty , trawy i takie tam... niższe krzaki .
Przetaczników mam tych sporo te z seledynowym kogutkiem... 2 wielkie kepy, tylko nie wiem jak się to dzieli i mnoży.... bo zwykłe to dzieli sie łopatą i już, a tych nie wiem

Jednej kepy kawałek..

one są z tymi trąbkami niesamowite ... ja nawet nie gdybam jak to dzielić ... może w necie coś wynoram ... miałam dziś położyć się wcześniej spać

lilie posadziłam zatem jak należy zupełnie przypadkiem ... ... nóżki ma pod murkiem a łebek nad ... czyżby instynkt siem rodził ?
Puste pole z wysepką kwiatową 22:41, 13 lip 2013

Do góry
Elfik napisał(a)
Znalazłam zdjęcie Anabelki sprzed 4 lat - była prawie o połowę niższa. Ona ma wyjątkowo korzystne dla siebie miejsce, taki kącik między ścianą domu, a ścianą ganku. To pewnie ma duże znaczenie. No i nie walczy z wiatrem, bo w obręczach.

A co to za obręcze??? Bo moje bardzo się kładą a mój mąż złota rączka mógłby mi takowe wykonać
Ogród to moje hobby 22:40, 13 lip 2013

Do góry
Klon AUTUM MOON jeden z najpiękniejszych moim zdaniem.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies