Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Bogdzia 19:48, 16 wrz 2013

Karolcia dziś robiac zakupy kupiłam iryski , te niebieskie to wiem że dobre takie same jak kupione u Tracza ale te zólte to już chyba inne choc cebulki mają podobne. Nie wiesz jak one zimę wytrzymują????

popcorn 21:44, 16 wrz 2013

Hej Bożenko!
z żółtymi nie mam niestety żadnego doświadczenia Spytaj u siebie, sporo ludzi wchodzi, na pewno ktoś Ci odpowie? Fioletowe wyglądają jak te moje, zimowały bez problemu, bez przykrycia, ok nawet po zimie sprzed 2 lat.

Ja też trochę cebulek dzisiaj kupiłam (a zarzekałam się że żadnych cebulkowych zakupów w tym roku...) ech To wszystko przez Mariolę

Gotuję właśnie zupę botwinkową na jutro, urosły mi małe buraczki siane w lipcu Ogarnęłam trochę warzywnik z chwastów. Wycięłam fasolkę (znowu pełna miska do przetworzenia Zostawiłam korzenie w ziemi żeby się rozłożyły i wzbogaciły ją w azot.

Miłego wieczoru!!
Margarete 09:28, 17 wrz 2013

Karola npaisałam na pryw.
Pozdrawiam
popcorn 10:25, 17 wrz 2013

Małgosiu, odpisałam!
Moje wczorajsze cebulkowe szaleństwo, wykupiłam wszystkie duże czosnki z naszego lidla
Wolałabym fioletowe, ale były tylko 2 op... białe też niezłe, choć nie ta efektowne.

Narcyzów muszę dokupić, bo cudne, no i co to jest 1 paczka?? ;O)

Pada. Mogłoby podeschnąć do wieczora, bo bym coś porobiła w ogródku. Mam tylko max godzinę, póki się nie ściemni. Dużo czasu zajmuje mi przywożenie M, albo kręcę się 1,5h po mieście, albo jadę 2x

wracam do pracy

miłego!
Gabriela 10:35, 17 wrz 2013

U Ciebie też cebule na tapecie. Ja chyba jak co roku ostatnio ograniczę się do narcyzów i czosnków, ale teraz będę chciała takie inne, mniejsze i bordowe. Czekam aż gdzieś pojawią się duże opakowania, po co najmniej 50 sztuk, ale nie bardzo znajduję w tym roku podobną ofertę, w PNOS bardzo słabo pod tym względem.
popcorn 10:37, 17 wrz 2013

Hej Gabrysiu!
miałam nie kupować cebul w tym roku... ech Te mniejsze czosnki są takie sobie moim zdaniem, nie widać ich na rabacie, a sadziłam po kilkanaście sztuk. może za mało, może w złym miejscu? Za to te wielkie widać Narcyzów mam mało, jeszcze dokupię
Może się jeszcze gdzieś pokażą? Benex?

pozdrawiam!
renatamama3 12:06, 17 wrz 2013

Hej Karola ,u mnie też cebulowe na tapecie ,dziś w Biedro dorwałam paczkę żółtych hiacyntów oraz pomarańczowe tulipany ,do lidla mam kilka kilometrów a biedronę km .pozdrawiam niestety deszczowo
popcorn 13:27, 17 wrz 2013

Hej Renatko!
u nas też pada, mniej lub bardziej intensywnie. Cebulki czekają na rabatę, chcę je posadzić od drogi, bo tam cebulowych żadnych nie mam i wiosną szaroburo.
Może dzisiaj wstąpię do innej biedrony, jeśli czasu wystarczy. W Lidlu cebulki jednak drozsze, po 6,99 zl.
Pozdrawiam!!
popcorn 15:03, 17 wrz 2013

Dostałam 75 zł od Przepisu na Ogród, wydrukują coś mojego w numerze specjalnym. Ciekawe co, dawno już nic im nie słałam... akurat na cebulki, wczoraj wydałam

Pada, z ogródkowania dzisiaj nici raczej
Bogdzia 16:11, 17 wrz 2013

popcarol napisał(a)
Dostałam 75 zł od Przepisu na Ogród, wydrukują coś mojego w numerze specjalnym. Ciekawe co, dawno już nic im nie słałam... akurat na cebulki, wczoraj wydałam

Pada, z ogródkowania dzisiaj nici raczej

Dobry sposób by miec na wieksza ilośc cebulek . Sporo już tych artukułów napisałaś, mozna powiedziec że jesteś już ekspertem. Pozdrówka.